Gentuţa cu cărticele Dolly Dressing de la Usborne

Am primit acest pachet pentru review de la Micul Cititor, distribuitor autorizat Usborne.

sdd-activity-pack

I-am dăruit Elizei acest pachet cu patru cărticele de Paşti. A sosit fix în ziua în care urma să plec în vacanţă şi m-am bucurat tare mult, o zi în plus de întârziere şi iepuraşul de Paşti n-ar mai fi venit chiar deloc, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, cu coletul cu hăinuţele noi care s-a rătăcit pe undeva şi care a ajuns la ea cu vreo cinci zile mai târziu.

Pachetul conţine patru cărticele cu teme diferite (Balerine, Prinţese, Zâne, Păpuşi) care au, la mijloc, câteva seturi de autocolante cu care pot crea în paginile desemnate, un decor pentru o poveste. Are foarte, foarte puţin text, în care este explicat contextul, activitatea principală fiind cea de desprindere, potrivire şi lipire autocolante.

Aşa arată paginile:

create-spread.2

Şi aşa arată colile cu autocolante:

create-spread.aspx

Deoarece Eliza a vrut să dăruiască din cărticele prietenelor ei, am avut ocazia să văd mai multe fetiţe lucrând cu ele. Fetiţe care nu mai văzuseră cărţi cu autocolante şi nu ştiau să le desprindă şi să le lipească sau fetiţe care lucrau cu atâta atenţie şi concentrare de ziceai că mai au puţin şi cer şi microscop ca să potrivească perfect autocolantul. Nu cred că există fetiţă de 4 + ani căreia să nu-i placă să lipească autocolante într-o carte frumos colorată, indiferent că “se pricepe” la asta sau nu.

Cărţile au o calitate grafică foarte bună, paginile nu sunt prea subţiri, iar dacă autocolantul e lipit în locul nepotrivit, nu-i problemă, poate fi dezlipit cu grijă şi repoziţionat. Asta s-a întâmplat şi la Eliza care a vrut musai să se apuce de ele înainte să am eu timp să-i explic ce şi cum şi să-i indic pagina de pe care să ia autocolantele pentru o anumită poveste: a trebuit după aceea să stea să le dezlipească şi să le pună acolo unde era locul lor.

În afară de faptul că ajută copiii să se concentreze şi să îşi exerseze degeţelele la desprins şi potrivit autocolantul, cartea mai stimulează şi imaginaţia. Eu, de exemplu, n-aş fi ştiut unde să pun nici jumătate din autocolante (care sunt foarte diverse, conţin atât haine pentru fetiţe cât şi accesorii mărunte şi diverse elemente decorative mici), pe când Eliza le-a aranjat foarte bine şi îmi spunea: uite, am pus casetofonul balerinelor pe scaun, dintr-o geantă iese un ciorap, aici în imaginea asta lipseşte un pantof de pe raft, aici în grădină ar merge nişte ghivece cu flori etc. Poziţionarea autocolantelor e aproape ca realizarea unui colaj, ai multe elemente şi trebuie să le dispui în aşa fel încât să creezi un tot armonios. Preferata Elizei a fost, desigur, cea cu balerine.

Recomand din toată inima această gentuţă cu patru cărticele, chiar dacă după aceea nu mai aveţi ce face cu albumele completate (asta dacă nu vreţi să inventaţi poveşti pe baza lor, să le folosiţi ca un fel de cărţi de căutare), puteţi folosi gentuţa pentru a depozita în ea diverse desene şi lucrări de-ale copiilor. De asemenea, sunt perfecte pentru întâlniri între fetiţe sau chiar petreceri.

Pentru a comanda această gentuţă, precum şi alte minunăţii de la Usborne, intraţi pe pagina de facebook Micul Cititor sau contactaţi-o pe Adina la miculcititor@gmail.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.