(P) Concurs Fairy – impresionează-ţi soacra!

Pun pariu că de cum aţi citit titlul, aţi început să zâmbiţi şi imediat v-a venit în minte o istorioară amuzantă despre relaţia noră-soacră, fie din proprie experienţă, fie auzită de pe la cineva. Căci “războiul” noră-soacră e mai vechi decât însuşi timpul şi probabil a apărut pe planetă de prima dată când fiul Evei s-a însurat şi Evei nu i-a plăcut aleasa feciorului ei. Sunt zeci de sfaturi şi probabil şi tomuri întregi de cărţi scrise pe tema asta, cum să-ţi “îmblânzeşti” soacra, cum s-o “domoleşti”, cum s-o “fentezi”, cum s-o “păcăleşti”, cum s-o faci să te iubească, cum să-l desprinzi pe el de fusta mamei, cum s-o faci să nu te mai critice şi aşa mai departe. Mie toate astea mi se par nişte exagerări pentru că eu cred că atunci când un om nu te place, nu ai ce să-i mai faci decât să strângi din dinţi, să tolerezi mesele în familie la Paşti şi la Crăciun şi în rest îi mai trimiţi eventual poze cu nepoţii şi s-o suni de ziua ei şi cam atât. Nu eşti obligată să interacţionezi cu ea dacă nici ea nu interacţionează cu tine sau, şi mai rău, dacă îţi pune beţe în roate.

Nu vreau să dau sfaturi pentru că eu nu am avut o relaţie cu fosta mea soacră, prin urmare eu nu ştiu cum e nici să-ţi bei cafeaua cu soacra, nici să schimbi reţete de sarmale, nici să strâmbi din nas că nu se comportă cum vrei tu cu copilul. Bănuiesc că pe vremuri, acum mulţi ani, înainte s-o cunosc, mi-am dorit s-o impresionez, însă nu-mi mai amintesc. Acum nu mai e cazul de a avea o soacră, însă dacă totuşi mi-ar cere cineva nişte sfaturi desprinse din experienţa mea de viaţă, le-aş spune următoarele:

1. Fii tu însăţi. Nu te da peste cap, nu face eforturi exagerate, nu fă lucruri care nu-ţi stau în caracter. Ca exemplu banal, nu bea cafea dacă îţi face rău doar pentru că ea bea cafea. Nu găti piftie de Crăciun dacă eşti vegetariană. Nu încerca s-o convingi că eşti o alegere bună pentru fiul ei. El te-a ales. Eşti deja o alegere bună.

2. Foloseşte-te de principiul celor trei T: tact, toleranţă şi tăcere. Dacă îţi spune ceva care te supără, zâmbeşte şi înghite replica acidă. Dacă are fixuri, dacă nu aşază tacâmurile aşa cum vrei tu la masă, dacă are pisică şi nu-ţi place să te umpli de păr când mergi la ea, tolerează. Nu e o tragedie să ţi se povestească de o mie de ori acelaşi lucru, nici să ai furculiţa şi lingura aşezate invers şi nici să te umpli de păr. Poţi să-ţi iei nişte haine mai puţin preţioase când mergi la ea şi să ţii o rolă adezivă în geantă. Încearcă să taci cât mai mult atunci când discuţiile merg pe teren controversat. Nu-ţi bârfi niciodată soţul sau iubitul, nu “da din casa” voastră. Problemele voastre sunt doar ale voastre. Zâmbeşte şi taci.

3. Ai grijă de fiul ei, atât cât stă în puterea ta. De nepoţii ei ai deja grijă, dar de fiul ei ai? Primul lucru pe care îl observă o mamă la fiul ei când vine în vizită e dacă pare fericit, mulţumit, odihnit. Asta nu înseamnă să găteşti ciolane ca să-l îngraşi să arate că o duce bine, nici să-i cumperi haine scumpe ca să pară răsfăţat şi nici să te ridici în picioare de la masă ca să-i dai lui locul tău . Voi ştiţi mai bine ce înseamnă asta, de la caz la caz dar, în cele mai multe cazuri, zâmbetul de pe chipul lui va spune foarte multe.

concurs_fairy

Şi acum, dacă tot v-aţi străduit să vă impresionaţi soacra la un moment dat sau încă vă mai străduiţi, ce ziceţi de o tactică supremă de impresionare? O cină la un restaurant deosebit din Bucureşti cu siguranţă ar impresiona-o, nu? Fairy organizează un concurs special pentru nurori. Intraţi pe site-ul eva.ro, povestiţi un moment special în care aţi reuşit să vă impresionaţi soacrele şi, prin tragere la sorţi, zece nurori norocoase vor câştiga o cină cu soacrele şi cu soţii lor la restaurantul Goccia din Bucureşti. Ştiu, v-aţi gândit imediat că acest concurs e doar pentru cei din Bucureşti, dar nu e! Dacă veţi câştiga, Fairy vă va acoperi şi cheltuielile de transport şi cazare. Păi ce facem aici, impresionăm doar soacrele din Bucureşti? Cu siguranţă şi soacra din Moldova care vă trimite mereu cei mai pufoşi cozonaci sau cea din Ardeal care face cele mai bune plăcinte cu varză merită să ia cina la un restaurant de lux, nu? Concursul durează până pe 20 iunie când, la ora 16.00, vor fi extrase fericitele câştigătoare.

Concursul face parte din campania Fairy de promovare a noului detergent de vase, de două ori mai vâscos decât înainte şi care durează acum mult mai mult.

One Reply to “(P) Concurs Fairy – impresionează-ţi soacra!”

  1. Nedelea Mihaela says: Reply

    Buna seara.
    Mi se pare cel mai cooooool concurs posibil!!! E o adevarata provocare pentru toate persoanele care citesc acest articol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.