Susţine şi donează pentru una dintre cauzele de la Swimathon

profile_picSwimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Am aflat prima oară de Swimathon acum un an când s-a ocupat Delia de organizarea pe Bucureşti. M-a invitat să fac parte dintre înotători dar mă tem că eu nu ştiu să înot decât prin apele tulburi ale vieţii 😀 La apele reale nu mă pricep. I-am zis că dacă se face un Swimathon de stat pe şezlong şi băut cocktailuri cu umbreluţe, mă bag şi eu.

În Bucureşti, Swimathon e la a doua ediţie, în Cluj deja la a şasea, în Iaşi la a treia (în Iaşi a avut deja loc pe 5 iulie la Ştrandul Municipal). Swimathon se desfăşoară în şase oraşe din ţară şi sper că se va extinde şi mai mult pe viitor.

Anul acesta există 28 de proiecte înscrise. Intrați pe platformă, analizați proiectele și adoptați o cauză. Puteți dona tot prin intermediul platformei. Dacă sunteţi pricepuţi la înotat, anul viitor vă puteţi înscrie şi voi ca înotători pentru a suţine o cauză. Deocamdată, vă invit să donaţi atât cât vă stă în putinţă.

Dintre proiectele susţinute de oameni pe care îi cunosc:

Bogdana Dobre, Ana-Maria Mitruș și Ana Nicolescu înoată pentru proiectul Fire de dragoste care își propune dotarea secțiilor de prematuri din maternitățile din țară cu botoșei&ciorăpei și cuiburi textile pentru ca prematurii să aibă condiții mai confortabile în incubatoarele unde își petrec primele zile sau luni din viață.

Un alt proiect care merită atenţia voastră este cel susţinut de Cristian Mărgărit – publicarea unei cărți de rețete pentru copiii cu epilepsie, organizarea a 4 seminarii de nutriție și a 8 ateliere de gătit, în cadrul centrului de zi “Există Speranță”, dezvoltat de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare. Găsiţi toate detaliile aici.

Cum funcționează Swimathon:

  1. Înotători individuali sau echipe de ştafetă înoată, timp de 50 de minute, cât mai multe lungimi de bazin pentru cauza pe care o susţin.
  2. Pe parcursul zilei, vor fi trei sau patru serii de înot de câte 50 de minute fiecare, în funcţie de numărul de înotători înscrişi.
  3. Evenimentul va fi deschis publicului, iar participanţii îşi invită susţinătorii să îi încurajeze în direct în competiţie.
  4. Înotătorii strâng fonduri cu ajutorul reţelei sociale proprii şi a organizaţiei pe care o susţin.
  5. Donatorii pot alege să susţină înotătorul sau echipa preferată contribuind fie cu o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată sau cu o sumă fixă.
  6. Companiile pot alege să participe pentru cauze pe care le susţin în mod obişnuit prin campaniile de CSR sau pentru una din organizaţiile invitate să participe la Swimathon.
  7. Fundaţia Comunitară Bucureşti construieşte o platformă de gestionare a donatorilor şi a plăţilor şi finanţează apoi fiecare proiect cu sumele strânse pentru el.
  8. Fundaţia acoperă o parte a costurilor de organizare prin reţinerea a 15% din sumele strânse şi prin taxele de participare ale companiilor.

Puteţi veni şi pe 12 iulie la stadionul Lia Manoliu pentru a vă susţine personal favoriţii, eu şi Eliza vom fi acolo pentru a le încuraja pe Ana, pe Bogdana şi pe Ana-Maria! În plus, vor exista diverse zone de relaxare şi de creativitate pe care le puteţi testa împreună cu copiii.

HARTA entertainment

One Reply to “Susţine şi donează pentru una dintre cauzele de la Swimathon”

  1. […] care ati cumparat, tuturor celor care ne-ati sustinut cu articole pe blogurile personale: Gena, Laura, Luminita , Miruna. Va multumim tuturor celor care ne-ati share-uit articolele, postarile, cauza. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.