De ce n-am fost la Social Media for Parents

Ca să ne fie mai uşor, o să prescurtez pe ici pe colo în text, Social Media for Parents cu SMP.

Aşa. Luni mă întreba lumea: “ne vedem mâine la smp, da?”, “hai că vorbim mâine la smp”, “păi doar ne vedem mâine la spm”. Marți: “haide, dar chiar nu vii la smp? Dar abia aşteptam să ne vedem.” Miercuri: “păcat că n-ai venit la smp.” Încep deja să mă simt ca în Omida mâncăcioasă, luni am mâncat un măr, marţi două pere, miercuri trei prune. Hai să vă explic tuturor de ce nu m-am dus la smp. Nu am lipsit din cauză că nu mi s-a aprobat concediul, nici pentru că aveam probleme de sănătate, nici pentru că n-aveam chef de voi sau de cineva anume, nici pentru că am ceva de ascuns, nici pentru că aveam altceva mai urgent de făcut. Am lipsit pentru că aşa AM ALES. Din punctul meu de vedere, smp e un eşec total cu iz de bârfă între vecine, o “conferinţă” cârpită, improvizată, superficială, supraintitulată pompos Social Media for Parents.

Nu aveam de gând nici să mă uit online, dar m-a contactat Ina şi mi-a spus hai să ne uităm împreună. Ok, hai. M-am uitat intermitent. O sumă de truisme de tipul apa e udă, sfaturi despre cum să (nu)-ţi creşti copiii, sfaturi despre bani, sfaturi despre relaţia de cuplu. Oameni pe care îi cunoşteam, oameni despre care n-am auzit niciodată. Sfaturi de parenting. Partea de social media n-am priceput unde e. E drept că în sală era “toată lumea bună” a bloggerimii de parenting, însă nu se discuta despre bloguri, ci despre parenting. Cum să, cum să nu… Ce să… când să…

Oameni buni, nu aşa se face o conferinţă de social media şi în orice caz nu una de social media pentru părinţi. O conferinţă de social media pentru părinţi se face, în primul rând, investind ore întregi de citit bloguri. De selectat blogurile de parenting, de făcut statistici. De văzut cum au evoluat sau nu, de întocmit o listă cu bloguri de nişă – de alăptare, de babywearing, de AP, de reţete, de creaţie, de timp liber, de homeschooling, de părinţi religioşi şi de părinţi atei, bloguri generaliste, bloguri de părinţi cu gemeni/cu tripleţi, bloguri de părinţi cu copii cu nevoie speciale, bloguri de părinţi cu copii supradotaţi. De căutat, de săpat după părinţi care au avut bloguri şi le-au închis, de părinţi care au revenit în online după o perioadă, de părinţi care au avut de suportat un val de oprobriu public (vezi acum câţiva ani scandalul cu o bloggeriţă care a recunoscut că a folosit o dată metoda cry-it-out şi a fost efectiv mitraliată în piaţa publică sau cazul tatălui revoltat pe sistemul şcolar care a trebuit să-şi închidă blogul din cauza valului de proteste – între timp l-a şi redeschis chiar), de părinţi care au fost mai întâi bloggeri şi apoi şi-au găsit chemarea în domeniul respectiv sau în altul – au scos cărţi, au făcut filme, au înfiinţat o asociaţie, o firmă, şi-au făcut o mică afacere. După toată munca asta uriaşă de investigaţie, în care scopul e să găseşti nişte bloggeri vorbitori care au un cuvânt de spus în online (sau chiar contra online-ului), oameni care sunt modele, formatori de opinie sau chiar anti-modele, te apuci şi pui cap la cap un eveniment de social media pentru părinţi. Nu anunţi că faci eveniment de smp când nici măcar nu ai vorbitorii antamaţi, pe principiul vedem cine pică. Ţin minte că am primit newsletterul despre smp şi încă nu se ştia cine va vorbi!!!! (iar pe site-ul oficial încă nu sunt prezentaţi toţi vorbitorii aşa cum ar trebui, încă mai tronează expresia “descriere în curs de actualizare”). Iar acum trei ani am auzit o bârfă cum că unii vorbitori au fost invitaţi de umplutură pentru că nu mai ştiau pe cine să invite. Şi trebuie să menţionez că sunt efectiv revoltată că la o conferinţă de smp nu a fost invitată să vorbească o bloggeriţă ca Ana Nicolescu (ca să dau doar un exemplu) care a revoluţionat lumea mamelor bloggeriţe. Ea a organizat primele evenimente pentru părinţii bloggeri, a strâns în jurul ei o adevărată comunitate (grup de fb Mame Bloggerite unde ne ţinem la curent una pe alta cu ce mai facem), a muncit pe brânci pentru a transforma mămicaurbană.ro în ceea ce este astăzi. Aş fi vrut să fie Ana acolo s-o văd vorbind despre provocările unui asemenea angajament, despre munca pe care o depune, despre cum reuşeşte mereu să organizeze cele mai frumoase evenimente. Ana, te rog să mă ierţi că te-am dat ca exemplu, dar pentru mine eşti un model de posibil vorbitor la un asemenea eveniment.

Nu inviţi la o conferinţă de social media oameni care să vorbească despre parenting. Nu de asta ar fi trebuit să fie oamenii ăia acolo. Pentru parenting există conferinţele de parenting. Oamenii care s-au dus ar fi trebuit să afle, mai mult sau mai puţin, următoarele:

– cum se începe şi cum se menţine un blog
– câte ore petrece un blogger pe zi, pe săptămână pe lună pentru a se documenta şi a scrie pe blog
– cum îşi valorifică munca, dacă are articole plătite/sponsorizate, dacă da, de ce, dacă nu, de ce nu
– care sunt cele mai mari provocări dar şi cele mai mari satisfacţii în “meseria” de blogger
– care au fost cele mai frumoase momente din viaţa de blogger, dar şi cele mai urâte
– care au fost cele mai mari realizări, cele mai reuşite campanii, cele mai profunde satisfacţii
– cum faci faţă atacurilor cititorilor, comentariilor negative, răutăţilor gratuite
– cum şi cât îţi expui copilul în online
– cum şi cât îţi expui relaţia personală, viaţa personală, problemele, dificultăţile
– cum te-a ajutat blogggingul pe plan profesional şi personal
– dacă trăieşti din asta, cum reuşeşti, dacă nu, ce mai faci pe lângă
– ce sfaturi ai da unui blogger începător
– care sunt cele mai citite dar şi cele mai puţin citite articole
– care sunt modurile de promovare ale unui blogger
– cât de mult contează să ai domeniul tău, cine te ajută pe partea tehnică, de ce contează nişte cărţi de vizită frumoase, un header personalizat etc
– cum să-ţi alegi bătăliile din online şi cum să-ţi revii după o “lapidare” publică
– cum îţi vinzi “produsul”, fie că e blogul, fie că e cartea ta, fie că sunt serviciile tale

Mă aşteptam ca la un eveniment de social media să se discute despre social media. Despre bloguri, facebook, twitter, despre promovare, despre contracte, despre publicitate, despre toate chestiile alea care nu se discuta între bloggeri de obicei. Despre greutăţile şi frumuseţile vieţii de blogger. Despre reuşitele unui blogger şi ale unui blog. Despre bloggeri de succes, despre definiţia termenului “blogger de succes”. Nu despre parenting! Voi participa la un astfel de eveniment atunci când va fi luat cu adevărat în serios şi va fi organizat de cineva profesionist, de cineva care vrea nu doar să promoveze nişte sponsori (care sunt şi ei, foarte importanţi, dar puţini, căci se pare că, în continuare, părinţii sunt buni doar să scoată banii din buzunar şi cam atât) şi să mai bifeze o treabă, ci să facă un eveniment cu adevărat important şi educaţional pentru lumea părinţilor care se dau pe web.

P.S: Da, ştiu că au fost şi vreo trei bloggeri de parenting invitaţi. De tatăl începător n-am auzit niciodată, pe Bogdana şi pe Ioana le ştiu şi în offline. Dar nu este suficient.

33 Comment

 1. szqwer says: Reply

  “toată lumea bună” a bloggerimii de parenting ” -asta m-a dat pe spate 🙂
  Exista si lume ‘ne-buna” a bloggerimii de parenting?

  1. O, da, intotdeauna exista si proscrisii : ))))))) E un citat, oricum, de asta e pus in ghilimele. E un status postat de o bloggerita pe fb. N-a fost cu rea intentie, ca ea e fata faina, dar a fost amuzant 🙂

   1. Deduc ca noi intram la proscrisi. Ne mai lipseste un semn pe frunte. Ah! e mai palpitant ca in “Litera stacojie”.
    Te pup asa nevedeta cum esti.

 2. Mai Laura, dar fix, FIX despre ce spui tu ca ar fi trebuit sa se vorbeasca s-a vorbit in partea a doua a conferintei. Si prezentarea mea, si cea a Ioanei Manoiu, si cea a lui Chinezu au fost FIX despre asta, despre cum iti faci din blog un brand, despre best practices, bani, trafic, relatii cu agentiile si clientii, cifre, date, analize.
  Uite vezi, de-aia nu-mi place mie cind oameni care n-au fost acolo isi dau cu parerea despre ce-ar fi trebuit sa fie.

 3. Mami de huni says: Reply

  ce sa zic, ai, ca de obicei, in mare parte dreptate. partea de SoMe a fost prea putin prezenta ca sa fie un eveniment despre SoMe in adevaratul sens al cuvantului. Dar pe alocuri, din lista ta de mai sus (foarte buna, de altfel) s-au bifat cateva aspecte esentiale. Cred ca ar fi trebuit si o sesiune pentru bloggeri incepatori, inteleg de la organizatori ca s-au omis multe aspecte legate de blogging pe motiv ca invitatii/bloggerii prezenti, stiau deja toate astea: cum sa fii un blogger de succes, tips & tricks etc.
  Pe de alta parte, tot ca de obicei, cred ca adevarul este undeva la mijloc. Din transmisia live s-au pierdut multe pe drum. In partea a doua a conferintei au fost cel putin 2 prezentari cu continut foarte valoros (chiar daca nu neaparat livrate cum trebuie), cu mult si pur SoMe in ele. Am plecat cu informatii noi de acolo, desi sunt blogger si reprezentant de agentie de vreo 6 ani deja. Plus partea de networking, care conteaza.
  spor!

 4. Despre Facebook s-a vorbit. La final. Despre relaţia agenţie/client s-a vorbit. Generalităţi. Despre brand/branding s-a vorbit, dar nu pe înţelesul tuturor.

  Şi da, te susţin în ceea ce o priveşte pe Ana, e de ”stors” fata asta, avem ce ”fura” de la ea.

  Aş fi vrut şi eu să aflu multe dintre cele de pe lista ta. Dar, pe de altă parte, nu pot să ascund faptul că am fost entuaziasmată că am mers la smp. Pentru că a fost primul eveniment ce s-a dorit a fi unul cu ştaif la care am participat, pentru că m-am revăzut cu mamele bloggeriţe şi am ”bârfit” ca fetele, pentru că am aflat câteva chestii noi legate de siguranţă pe FB. Pentru că a fost motivul pentru care am ieşit. Speram să mă întorc cu o tonă de cărţi de vizită şi promisiuni de la cei care vor postări plătite pe blogul meu, dar n-a fost aşa. Maybe next time, cine ştie?

 5. Multumesc tuturor pentru feedback. E foarte valoros. Si o sa tinem cont de el. Mai mult, o sa va cerem parerea inainte de eveniment. Speram totodata sa gasim resursele necesare pentru a face un event si mai mare.

  Draga Laura, sunt Cristian Manafu, organizatorul evenimentului. Sper sa imi acorzi dreptul de a lasa zilele acestea un comentariu fata de cele scrise de tine. Sunt plecat momentan la un eveniment. Multumesc anticipat!

  1. Evident, Cristian, poti lasa ce comentariu doresti. Eu am spus ce am avut de spus si nu voi insista ca stiu eu mai bine ca cerul e albastru. Am vazut si conferinta via live streaming, am fost si acum trei ani, nu vorbesc doar ca sa ma aflu in treaba. In rest, astept cu interes observatiile tale.

 6. eu inteleg si prima parte. Evenimentul a fost gratuit pentru participanti, dar cumva sponsorilor trebuia sa li se acorde “momentele lor”. Organizarea nu e gratuita si evenimentul nu ar fi fost posibil fara sponsori. Cel putin asta cred eu ca a insemnat acea prima sesiune. Nu regret nici o secunda ca am participat. Cea de-a doua sesiune chiar a fost interesanta si utila.
  Plus ca organizatorii de evenimente, organizeaza evenimente, nu comanda (si implicit platesc) statistici. In Ro inca nu are nimeni interes sa investeasca in statistici ce tintesc blogurile parintesti. .. abia ce incep sa se faca statistici despre blogosfera la modul general… pana la cele de nisa, mai trece ceva vreme.

  1. Pai asteptam atunci, ce sa facem? 🙂 Si de obicei momentul sponsorului e la final, din ce stiu eu, nu dureaza cateva ore chiar la inceput pana iti pierzi audienta, la propriu, sau atentia ei…

 7. Nu pot intelege ce va place la (…)

  1. N-am publicat, am sters, dar am lasat partial ca sa va raspund. Mie nu-mi place, de asta nici nu consider ca avea ce cauta acolo.

 8. […] chestiile care mi-au trecut prin cap atunci când am zis că merg la SMP se regăsesc pe lista Laurei. Speram să mă întorc cu o tonă de cărţi de vizită şi promisiuni de la cei care vor postări […]

 9. Primisem şi eu pe mail o invitaţie la acest eveniment şi mă gândisem să particip dar mi s-a părut cam din scurt, cred că era cu o săptămână înainte. Aveam de făcut un drum în Bucureşti şi aş fi bifat şi evenimentul. Între timp priorităţile mele s-au schimbat. Am amânat drumul.Am urmărit însă conferinţa atât cât s-a postat, via http://www.cojocarii.ro şi dintre toate intervenţiile mi-a plăcut mai ales cea a Ioanei Mănoiu.Chiar am urmărit expunerea sa şi am aflat lucruri interesante. În plus, Ioana avea o logică e expunerii despre personal branding. Avea cursivitate. Pentru mine a contat chiar dacă multe dintre cele spuse erau poate deja cunoscute de public. Însă le-a pus într-o lumină interesantă.
  Citind însă articolul tău şi urmărind şi conferinţa pe net, mi-am imaginat (să nu râzi, dar la asta m-am gândit, fiindcă astăzi am fost cu fetiţa la cofetărie) o felie de tort în secţiune, în care straturile de cremă şi ciocolată erau intervenţiile vorbitorilor, prezentările expuse, problemele discutate şi comentariile din sală iar deasupra a mai faină, savuroasă cremă de ciocolată cu ceva floricele de marţipan colorat. Cât e blat, cât e cremă de ciocolată, cât e marţipan colorat?

 10. CM says: Reply

  Iti marturisesc, draga Laura, ca articolul tau nu e genul de feedback la care ne asteptam. Stiu cat au muncit colegii mei sa puna in scena in acest eveniment si am vazut si reactiile oamenilor care au venit la eveniment. Insa experienta m-a invatat sa accept parerile celorlalti, chiar si atunci cand nu au o forma corecta sau cel putin “fair”. Am invatat sa extrag si partile bune dintr-un feedback negativ, chiar si atunci cand au un grad de aciditate destul de mare.

  De aceea, draga Laura, iti marturisesc ca am gasit cateva idei bune in articolul tau si atat cat resursele ne vor permite, vom incerca sa le implementam, alaturi de celelalte primite de la cei care au fost in sala.

  Vreau insa sa imi permiti sa amendez cateva lucruri din discurul tau. Tin mai mult de forma lor si impresia pe care ai lasat-o in articol.

  Organizez evenimente de aproape 12 ani si din anumite puncte de vedere pot fi considerat un pionier in domeniu. De mai bine de 8 ani, alaturi de Evensys, cu o echipa compacta si dedicata, reusesc sa fac cele mai multe conferinte mari de pe piata locala. In acelasi timp, am un blog de mai bine de 8 ani de zile si am demarat primele studii despre blogosfera si social media de la noi, precum si primele intalniri cu bloggeri si mai tarziu primele evenimente dedicate blogosferei.

  Acest CV, daca vrei, spune ca ne pricepem la ceea ce facem, iar eu am un bun simt al blogosferei in general si al niselor in particular. Nu esti prima persoana care s-a gandit la lucrurile enumerate, doar ca eu nu am spus-o public si cu atat patos si implicare. Te felicit deci inca o data pentru dorinta de a face lucrurile sa se intample la un nivel mult mai profund. In acelasi timp, te rog sa faci un efort sa intelegi ce presupune organizarea unui eveniment de la cineva care chiar face evenimente. Asta inainte sa strigi dupa profesionisti.

  Apoi… Daca ai fi fost in sala, ai fi vazut ca eu am explicat la inceput conceptul hibrid al evenimentului: o sesiune care atinge subiecte din parenting si o sesiune despre online, blogging si social media in general. Acum doi ani, feedback-ul post eveniment a cerut prezenta unei sesiuni de parenting. Mai mult, sesiunea de online de atunci nu a fost la fel de bine vazuta precum cea de acum. Iti dau informatii “din casa” pentru a intelege ca noi cercetam si sondam piata pana la un anumit nivel atunci cand facem un eveniment.

  Se pare insa ca peste 150 de persoane, undeva spre 200, au inteles si apreciat ideea noastra si ne-au onorat cu prezenta. Printre ele se afla si persoanele care au comentat deja la acest post. Le multumesc lor si vorbitorilor care au acceptat invitatia de a urca pe scena.

  Ce pot sa iti mai spun dupa vreo 150 de evenimente facute este ca niciodata, dar niciodata un eveniment nu a reusit sa multumeasca pe toata lumea. Pornind de la subiecte si speakeri pana la ziua, locul si ora de desfasurare. Nu exista ideea de grup de speakeri perfect dupa cum nu toti care sunt buni pe blog sunt buni si la microfon.

  Si asa am ajuns la speakeri. Eu cred in continuare ca am avut un mix foarte bun. Au fost specialisti care se bucura de notorietate intre parinti, au fost oameni cu experienta in comunicare si o serie de bloggeri care au vorbit din experienta personala. Foarte onest. I-am ascultat cu placere desi in unele cazuri stiam deja acele lucruri sau avusesem experiete similare (experiente similare impartasite ≠ platitudini). I-am ascultat stiind unele lucruri dar gandindu-ma ca multi din sala fie se vor regasi in povestile lor, fie vor afla ceva nou. Si dupa aplauzele si zambetele auzite in sala, pot spune convins ca ne-a iesit bine.

  Am vazut ca ai insistat, ba chiar ai luat de undeva din are si o barfa de acum doi ani, pe marginea grupului de speakeri. O conferinta se pregateste in cel putin doua luni. Noi am facut-o pe aceasta intr-o luna. Ca in multe alte conferinte (vezi si pe afara) se incepe cu Save the Date, apoi se completeaza cu programul si speakerii. Iar modificari si completari apar pana in ultima zi.

  Nu stiu cine ti-a zis ca acum doi ani nu am avut speakeri, dar cred ca iti pot confirma niste persoane ca au fost invitate sa vorbeasca si din diverse motive nu au vorbit. Daca ele nu au acceptat invitatia, e firesc sa mergem mai departe. Si ca un “fact” din interior, noi avem mereu o lista extinsa de potentiali vorbitori, ba chiar primim si multe propuneri uneori. Deci barfa auzita a fost doar o rautate.

  Pe Ana o invit de astazi la urmatoarea editie si sper sa accepte invitatia de a fi speaker. Asa cum am lasat “microfonul deschis” Ioanei acum doi ani, cand nu a putut participa. Vom mai descoperi si alte voci si le vom invita. Dar stiu si ca nu voi putea multumi pe toata lumea si ca unii oameni nu vad the big picture.

  Evenimentul are sanse sa creasca. Deja dupa 200 de participanti, putem sa ne gandim la o formula extinsa. Dar aceasta se va intampla nu doar din efortul echipei mele, ci si din sustinerea comunitatii. Pana la urma comunitatea din care faci si tu parte ar trebui sa capitalizeze pe seama evenimenului: noi cunostinte si noi proiecte. Noi am invitat si branduri si agentii. Cine a fost in sala a avut ocazia sa isi extinda cunostintele.

  Si inca ceva foarte important. Un eveniment de nisa este apreciat si dupa partea de networking. Probabil ti-ai dat seama de acest lucru din acele intrebari pe care le-ai descris la inceputul postului tau. Cunostintele tale veneau la eveniment si pentru a se reintalni. Si crede-ma cand iti spun ca atunci cand subiectele par epuizate intr-un domeniu, networking-ul poate cantari cel mai mult in succesul unui eveniment.

  Te-as fi aplaudat, Laura, chiar si virtual, pentru toate sugestiile si ideile oferite daca nu aveau doza de condescendenta care, in opinia mea, nu ar trebui sa intre in obicieiurile unui formator de opinie. Nu pot decat sa sper ca vom invata amandoi cat mai multe din aceasta experienta.

  Cristian Manafu, Evensys

  PS: Am observat o tendinta in nisele din blogging, aceea de a scrie articole de genul “De ce nu am participat la evenimentul X”. Am zambit prima data, insa acum vad ca se naste o moda. Si nu face deloc cinste unui om care se considera un blogger implicat si sustinator al comunitatii. Pe mine astfel de reactii ma duc cu gandul la un individualism nesanatos (“daca nu e ca mine, nu e nimic bun”). Te rog sa te gandesti si la asta.

  1. Draga Cristian, doar pentru faptul ca organizezi de 12 ani evenimente nu inseamna ca musai te si pricepi la toate. Chiar ieri vorbeam cu o colega si imi spunea ca a fost la un eveniment evensys platit si a fost dezamagita. Asa e in tenis, uneori e bine, alteori, nu. Evenimentul pe care tu l-ai facut intr-o luna (sa stii ca asta nu e o scuza, mi se pare un argument la fel de jalnic ca cel folosit de unii vorbitori la conferinte ca vai, nu am avut timp sa ma pregatesc fiindca am fost invitat/a din scurt) mi s-a parut facut pe genunchi. Imi pare rau ca au fost oameni care au muncit la el, dar nu le-a iesit. Cand organizezi un eveniment cu pretentia ca esti unul dintre cei mai buni organizatori de evenimente, il faci cum trebuie. Il anunti cand trebuie, cu o lista clara de vorbitori, cu temele pe care le vor aborda, cu descrierea vorbitorilor. Gandesti dinainte subiectele care se vor dezbate, linia pe care vrei sa mergi, impresia pe care ai vrea s-o lasi la final. Nu sa spuna un vorbitor pe wall-ul lui prin iunie: yey, am fost invitata sa vorbesc la smp dar nu stiu despre ce voi vorbi. Pai cum adica? Pai vrei sa vin la un eveniment si sa nu stiu ce voi auzi acolo? Sa vin doar pentru numele alea pe afis? Sa nu stiu daca informatia prezentata este relevanta pentru mine? Faptul ca a fost gratuit nu justifica aceasta carpeala. Si sa-ti mai spun ceva, oricat de pompos ai inceput, nu stii sa accepti feedback negativ, drept dovada faptul ca m-ai atacat direct, ca persoana, si nu numai opiniile mele. Nimeni nu stie sa accepte feedback negativ, asa cum si vorbitorul antementionat a precizat in postarea respectiva “daca vreti sa veniti sa dati cu rosii, ma gasiti la…” dar cand a indraznit sa spuna cineva ceva de conferinta, a sarit la beregata tuturor (exact pe principiul tau daca nu e ca mine, nu e nimic bun). Multumim ca organizezi evenimente la care strangi lumea buna a bloggerilor de parenting, dar daca nu te pricepi la asta (si nu te pricepi pt ca pot jura ca n-ai citit un blog real de parenting in viata ta), lasa pe altcineva mai in domeniu sa se ocupe. Cat despre condescenta, vai, mie, reciteste ce-ai scris mai sus si dupa aia tine-mi discurs despre condescendenta. Doar fiindca sunt mama, nu inseamna ca sunt si proasta sau ca nu stiu despre ce vorbesc. Si citeste pe blogurile unora dintre parintii care au fost prezenti sa vezi cu ce au plecat ieri de acolo. Faptul ca s-a zambit si s-a aplaudat nu spune decat ca oamenii sunt politicosi, nu ca au plecat de acolo cu cine stie ce informatie noua si nemaipomenita. Poate n-are nimeni curajul sa evidentieze si aspectele negative de teama ca nu va mai fi invitat, dar daca citesti articolele, vei vedea cum fiecare face balet in jurul chestiilor dragute (majoritatea legate de lectiile de parenting primite si nu de cele de social media) si pe restul nu le mentioneaza. Daca asta e genul de feedback pe care il vrei, atunci ai de unde spicui ca sa dormi linistit ca ai facut o treaba buna. Nu vreau sa continui discutia asta aici pe blog, mi se pare de prost gust sa ne dam in stamba in piata publica, daca simti nevoia sa-mi raspunzi, te invit sa ma contactezi pe mail. P.S (ca vad ca se poarta) Sunt curioasa cine a venit cu jalba in protap la tine, ca singur nu ajungeai in veci la mine pe blog.

   1. Laura, te rog sa te opresti din a da lectii cuiva intr-un domeniu in care nu ai experienta deloc. “Parerismul” nu s-a transformat peste noapte in “Profesionalism”. Niciodata.

    Ti-am raspuns in cel mai elegant mod posibil, fara sa caut sa iti dau lectii in materie de evenimente sau blogging, fara sa te atac, fara sa subliniez frustrarea ta personala care a cauzat articolul tau pe blog. Pentru ca articolul tau nu are legatura cu conceptul (ti-am explicat chiar eu mai sus), cu programul (ti-au raspuns colegele de blogosfera ca au fost abordate multe teme interesante) si nici cu vorbitorii (chiar ei ti-au spus cum a fost). Are legatura cu altceva.

    Tu te-ai intors si m-ai atacat / ne-ai atacat, invocand lucruri care nu au legatura cu nimic din ce am zis. Si eu sunt tata, probabil cu mai multa experienta ca parinte, dar nu am venit aici aici sa iti vorbesc de la parinte la parinte. Nu suntem in parc sa ne contram pentru copiii nostri.

    Articolul tau si raspunsul primit mai sus imi arata in continuare ca nu ai nicio legatura cu domeniul evenimentelor, ca nu ai participat la multe conferinte si nici nu ai fost implicata in organziare vreodata. Stiu, cu totii avem ocazia sa organizam evenimente personale sau mici reuniuni, insa de aici pana la un eveniment mare cu sute de participanti e drum lung.

    Evenimentele s-au alaturat altor subiecte (Internet, Blogging, Fotbal, Politica) la care se pricepe toata lumea. As fi putut sa iti zic sa iti tii gura daca nu ai participat la eveniment, as fi putut sa iti cer expertiza in blogging si evenimente inainte sa iti dau explicatii. As fi putut scrie pe blog impotriva ta. As fi putut sa fiu rau cu tine. Te-ai gandit la asta?

    Laura, mi-ai dovedit, in primul rand, ca nu poti purta un dialog normal. Ti-am oferit atatea informatii si detalii, fara sa iti fiu dator. Mai ales ca nu ai venit la eveniment. Apoi, mi-ai aratat ca nu ai nicio intentie de a sustine blogosfera de parenting si blogging-ul in general. Sa-ti dai cu parerea fara sa vrei sa intelegi arata fie rea-vointa, fie altceva. Sper sa nu fie nevoie sa explic acel ceva.

  2. curiozitatea mea (total în afara temei propriu-zise) este următoarea: de ce se cheamă :”Social Media for Parents”? care e problema cu “Media Socială pentru Părinți?” .. de ce se cheamă “speakeri”? care e problema cu “vorbitori”, “prezentatori”?…

   am remarcat ca e un trend (pun intended)

 11. Mie mi-era teama, sincer, ca va fi o conferinta (doar) despre parenting (eram si curioasa, e drept! desi nu-s inca mama)… Despre suzete si pampersi 🙂 Dar nu a fost. A fost despre relatii construite in timp – si cu copilul, si cu partenerul de viata, si cu partenerii de afaceri, si cu mediul online.

  M-am dus ca sa cunosc lume noua, sa ma inspir din ideile lor, sa vad cum se potrivesc cu ale mele – ceea ce s-a si intamplat. Am participat acum cateva luni si la SM for bloggers, si si-acolo mi-a placut maxim. Deci, Cristi, pe mine sa ma mai inviti 😀 chiar am avut multe de invatat si despre oameni, si despre bloggeri, si despre mine.

  Ce-mi pare rau e ca nu am scris inca pe blog, insa nefiind tocmai in nisa blogului meu am ales sa trecut tot ce era mai important pe FB/TeaSlabeste as it happened.

  Laura, te rog sa mai dai o sansa unui eveniment viitor si sa vii sa ne cunoastem – nu ai cum sa iesi in minus, promit!

  1. Tea, am mai fost la evenimente organizate de evensys, astfel:

   aici – am scris “nota zece cu felicitari organizatorilor, pentru logistica” – nu mi-a multumit nimeni atunci pentru feedbackul pozitiv
   aici – am laudat evenimentul, l-am considerat extrem de reusit, iarasi nu mi-a multumit nimeni pentru feedbackul pozitiv
   aici – am laudat initiativa de a se organiza un eveniment de Social Media for Parents
   aici – am spus putine lucruri pentru ca, fiind prima editie, am vrut sa incurajez organizatorii si m-am abtinut sa fac prea multe comentarii.

 12. Arhi says: Reply

  mai exact, pe tine te-a interesat cum sa faci bani rapid din blog, daca nu s-a vorbit despre asta la o conferinta de parinti, e clar ca a fost totul varza. nu ai fost, dar stii ca nu a fost bine. esti o bloggerita de succes, promiti, tine sus treaba buna, vei ajunge departe.

  1. Cu citat, te rog, unde anume am zis eu asta. Avand in vedere ca s-au apucat toti lacheii lui manafu sa ma injure (lucru injositor pentru manafu, nu pentru mine), cu siguranta voi face bani din blog la ce trafic voi avea. O sa-i trimit niste ciocolata lui Manafu drept multumire, poate se mai indulceste si el si “nu mai e rau” cu mine. Altminteri, stai mata la tine acasa si fii un blogger de succes si lasa-ma pe mine la periferia societatii bloggeristice.

 13. CM says: Reply

  Laura, te rog sa ma scoti din comentarii tale viitoare. Se pare ca nu putem dialoga normal si mi-e teama ca aceasta discutie derapeaza din partea ta din ce in ce mai mult. Cred ca ai si inteligenta si puterea dea raspunde unor comentarii fara sa ma implici in discutie.

  1. mortu says: Reply

   Doar mie mi se pare că „te rog sa ma scoti din comentarii tale viitoare” este o reacție de grădiniță? Cum era cu libertatea de exprimare, mai ales pe blogul personal?

 14. Daria says: Reply

  De bine ce sunteti un atat de bun profesionist recurgeti la amenintari cand cineva are alta parere Domnule Manafu?!

 15. Diana says: Reply

  Nu cred ca e normal sa faceti circul asta. Fiecare are parerea lui, si gata. Daca vreti, luati ce vi se pare interesant si bun din ce a scris Laura, si reciproc daca ea considera ca e cazul. Nu e nevoie de jusitifcari penibile de genul “eu sunt asta, am facut asta, stiu eu mai bine, imi iau jucariile si plec…” Un pic de eleganta, va rog!!! Cum e posibil ca niste adulti sa se poarte in asemenea fel?

  1. Aisling says: Reply

   Cum sa fie posibil? Foarte usor. Acesti mici “seniori 2.0” piscotari si plini de ei, nu pot suporta atunci cind cineva indrazneste sa le puna vreo intrebare mai dificila care le expune superficialitatea si mizeria umana. In spatele injuraturilor sau a politetii false se afla niste golani.

 16. violeta.argatu says: Reply

  Diana, mandria e boala grea :).

 17. Cineva indrazneste sa rupa liniile si e luat la voleuri. Asta e profesionalism? O fi, profesionalism social media. D’ala promovat de vesnica clica de lingai, lakei si alte forme de limbisti. Esti cu mine sau impotriva mea…
  Asta vi se potriveste, sclavilor. N’are treaba cu profesionalismul de care vorbeste chelul ala sepcos care sufera de complexul Messia.
  Sunteti niste marlani, niste penali mult prea ieftin vanduti.

 18. Catre C. Manafu: mi-a placut tonul politicos (desi un pic condescendent) din prima postare. Dar cand am ajuns la partea cu amenintarile, mi s-a taiat firul…

  “As fi putut sa iti zic sa iti tii gura daca nu ai participat la eveniment, as fi putut sa iti cer expertiza in blogging si evenimente inainte sa iti dau explicatii. As fi putut scrie pe blog impotriva ta. As fi putut sa fiu rau cu tine. Te-ai gandit la asta?” — SERIOS????

  1. tine-ti gura, ca de nu… pot fi rau cu tine.
  2. cum se masoara expertiza asta in blogging??
  3. oare te-ai fi adresat la fel lui Arhi, de exemplu? sau vreunui alt blogger de sex masculin?

  Total jenant.

 19. @Daria si @Xelomon… Cred ca nu ati prins nuanta comentariului meu. “As fi putut” nu este egal cu “Te amenint”. Asa cum Laura a scris un post total inutil dintr-o frustrare personala, care nu are legatura cu evenimentul, atat timp cat nu a fost acolo, as fi putut si eu sa scriu un post la adresa ei. Asta era ideea… Sa ramanem deci in acest registru si sa nu derapam in a scoate lucrurile din context.

  @Diana… Sa inteleg ca eu trebuie sa iau de la Laura ceva, dar ea doar daca va considera ca e cazul? Nu ti se pare ca nu suna bine ce spui?… In alta ordine de idei, cand te duci undeva, te prezinti, mai ales cand se vorbeste de profesionalism sau esti challenged.

  As vrea sa inchidem subiectul. Deja au inceput sa apara tot felul de “maidanezi” care latra degeaba, dar fac un zgomot care ar deranja discutiile normale.

  Evenimentul s-a bucurat de multe aprecieri si din experienta stiu ca nu ii vei putea multumi pe toti.

  Sper sa invatam cu totii ceva din povestea asta si sper sa nu mai vedem articole de genul “De ce NU am fost acolo!”. Nu au niciun sens. Mai bine scrieti direct organizatorilor.

  Cele bune,

  CM

 20. Oana Dusmanescu says: Reply

  Nenea ala de mai sus zice ca la evenimentul lui au participat aproape 200 de persoane multumite de parca ar fi transformat apa in vin si ar fi strans 50.000 de oameni in Piata Universtitatii. Calmati-va, tot o susanea este, oricat v-ati aduna sa sustineti altceva. In plus, iluzia ca niste oameni cu vocabular redus, care se manifesta mai ales la nivel de amenintare sunt stapani pe online trebuie sa dispara cat mai repede.

  1. Aisling says: Reply

   Oana, ai pus punctul pe I.

Leave a Reply