Colaje cu scoici

Aceste colaje pot fi folosite pe post de tablouri, de felicitări şi, la scară redusă, chiar de mărţişoare. Am “furat” ideea căluţului de mare de la un vânzător de suveniruri din Neptun iar ideea de a realiza calele mi-a venit după ce mi-am dat sema că n-am răbdare să reproduc şi florile pe care le văzusem tot la el.

Pentru căluţ am folosit melcişori, nu ca cei din poza de la magazinul de suveniruri, fiindcă n-am găsit atâţia, ci unii mai mici, cu o suprafaţă mai plată. I-am lipit cu un adeziv universal (cel care se vede în poză).

calut

6ab26734

Pentru cale am folosit trei scoici, trei bucăţi de sârmă pluşată îndoită, trei bucăţi de pai de băut verde (vă asigur că e verde, în ciuda pozei), carton colorat pentru vază, perniţe bi-adezive (pentru a lipi vaza peste paiele de băut) şi pistolul cu silicon fierbinte. Mai întâi am pus silicon fierbinte în căuşul scoicii şi am înfipt sârma pluşată îndoită, cu îndoitura în sus. Apoi am lipit scoicile pe carton, am lipiti paiele (tot cu silicon) şi la final vaza cu perniţe bi-adezive.

cale

cale close up

Mai am o mulţime de scoici adunate de la mare în ultimii trei ani, trebuie doar să mă decid ce să fac cu ele.

Sursa:

colaj inspiratie scoiciDacă aveţi scoici sau aveţi de gând să strângeţi unele, Vavaly are un concurs drăguţ pe această temă – Concurs de vară cu scoici.

4 Comment

 1. vavaly says: Reply

  Sunt adorabile creatiile voastre cu scoici. Vaza cu cale este absolut unica. cred ca ar arata superb inramata si pastrata intr-un tablou adevarat. Multumesc foarte mult pentru participare Laura.

 2. MNiko says: Reply

  Imi place mai mult calutul de mare realizat de tine decat cel din sursa de inspiratie. Parca se aseaza mai ffrumos melciii folositi de tine. Succes la concurs.

 3. fanny says: Reply

  te rog spune-mi cum le cureti sa nu mai miroase asa urat? cu ce le speli?

  1. Fanny, noi n-am avut probeleme cu mirosul, am strans doar scoici care nu contineau nicio urma de vietate prin ele si le spalase marea destul 😀

Leave a Reply