Pentru Bucureşti – s-a deschis Acvamania

De fiecare dată când anunţă Otilia că s-a mai deschis ceva frumos sau că a aflat de o afacere de familie drăguţă sau ştie ea pe cineva care face ceva, ştiu că trebuie s-o cred pe cuvânt pentru că Otilia e foarte exigentă şi, în plus, cunoaşte o grămadă de lume faină 🙂 De data asta am aflat de la ea de Acvamania, singurul parc de concepţie Aquaglide din România. E un parc acvatic ceva mai special, nu e acelaşi lucru pe care îl ştiţi din alte părţi şi de care, probabil, v-aţi plictisit deja. Aici cele mai multe distracţii sunt gonflabile (tobogane, piste de alergare, module speciale pentru catapultare, trambuline) şi, în plus, există caiace, canoe, catamarane (tot ce e acvatic şi începe cu c :D), hidrobiciclete, scutere submersibile şi biciclete, plus că e într-o zonă superbă, nu departe de Bucureşti. Până ajungeţi acolo, vă invit să le vizitaţi galeria foto de pe site, eu am stat cu ochii mari de încântare în ecran şi dorindu-mă să fiu acolo chiar acum 🙂

10295307_465800620218247_3787733109952174799_o

Parcul e recomandat pentru adulţi şi copii peste 5 ani, cu înălţimea de minim 122 de centimetri (copiii cu vârste sub 14 ani trebuie însoţiţi de un adult). Vestele le primiţi de la ei, nu e voie fără ele pe suprafaţa parcului. Citiţi aici regulile de acces. De asemenea, permanent, în serviciul parcului funcționează un post de prim ajutor și de salvamar. Fiind localizat în incinta parcului Mogoşoaia, proprietarii s-au gândit să fie mai flexibili cu unele lucruri care îi “sâcâie” pe părinţi în alte locuri, aşa că aveţi voie să veniţi de acasă cu propriile băuturi şi gustări (cu condiţia să nu le consumaţi pe suprafaţa atracţiilor). Tot ei pun la dispoziţie rogojini de plajă şi colace de agrement precum şi vestiare unde vă puteţi schimba. Pe suprafaţa parcului Mogoşoaia există locuri de joacă şi zone verzi frumoase, cu terase şi restaurante şi chiar în apropiere de parcul acvatic există o terasă de unde puteţi comanda pizza (deci de foame n-o să muriţi 😀 )

În afară de faptul că puteţi merge la distracţie oricând (de luni până duminică între 10 şi 22.00, până pe la finalul lunii septembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo), Acvamania mai organizează excursii cu program de sporturi nautice, petreceri corporate, team-buildinguri, cursuri de iniţiere în caiac, navigaţie cu vele şi SUP, precum şi petreceri private (aniversări, de exemplu). Dintre toate, cel mai tare îmi aprinde beculeţul asta: “Din programul excursiilor nu vor lipsi  distracţia în parcul acvatic, jocurile şi concursurile între echipe. Imaginaţi-vă trambuline, tobogane uriaşe, piste de alergare pe apă, castele de cucerit, curse pe plăci de stand-up- paddle, sesiune de yachting pe catamaranele cu vele marca Grabner, căutări de comori  sub apă cu scuterele submersibile Sea Doo şi întreceri în caiace pentru echipe. Copiii vor descoperi pasiunea pentru sporturile nautice, iar instructorii noştri le vor evalua abilităţile sportive în vederea descoperirii de talente pentru practicarea sporturilor nautice de performanţă. Promitem amintiri minunate, sport, râsete, muncă în echipă, îndemânare, spirit de leadership, distracţie ca niciodata, diplome, mii de poze, sute de poveşti spuse acasă.”

Ştiu că probabil vă întrebaţi (la fel ca şi mine) dacă apa lacului e sigură pentru bălăceală. Ei spun că da, că e curată şi că s-au făcut analize şi rezultatele au fost pozitive. Pe site-ul lor puteţi consulta aceste buletine de analize.

“ACVAMANIA este un concept unic în România, dezvoltat în premieră pe Lacul Mogoșoaia, respectiv un parc de distracții pe apă ce a fost transformat intr-o adevărată bază nautică, de către câțiva iubitori ai sporturilor nautice, respectiv proprietarul magazinului online www.bărciînbagaje.ro, Cătălin Câmpeanu, împreună cu prietenii săi. Accesul în ACVAMANIA se face din Parcul Central al Comunei Mogoșoaia care se află pe partea dreaptă a drumului dinspre București, imediat după benzinăria Lukoil, pe lângă terasa Zumbaala, amplasată pe malul lacului Mogoșoaia.” (sursa: comunicat de presă lansare Acvamania)

INFORMAȚII UTILE:

Mogoșoaia se află la aprox. 15 kilometri de centrul Capitalei, fiind un loc accesibil chiar şi pentru cei care nu au maşină personală. Poți merge cu metroul până la stația Parc Bazilescu (M4), apoi ai la dispoziție autobuzul 460 sau maxi-taxi-urile care trec frecvent. Iar până pe 1 august, tarifele sunt reduse la jumătate, ca parte din oferta lor de bun venit 🙂

Distracţie plăcută şi nu vă uitaţi tricourile cu protecţie solară, loţiunile cu factor de protecţie ridicat, băsmăluţele şi prosoapele! Şi să-mi spuneţi cum a fost!

2 Replies to “Pentru Bucureşti – s-a deschis Acvamania”

  1. intre 10:00 si 20:00 (asa zice la ei pe site).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.