Baloane de săpun uriaşe

Am încercat şi noi să facem baloane uriaşe, urmând toate sfaturile din articolul de pe blogul Ursuleţi năzdrăvani. Au ieşit drăguţe, dar nu foarte rezistente, cred că detergentul de vase folosit n-a fost prea grozav (un Axion alb, nu știu exact cu ce era, dar cred că un detergent mai ieftin are mai mult spumant decât unul mai scump) şi poate trebuia mai multă glicerină. Găsiţi glicerină anhidră în farmaciile care au laborator şi în magazinele cu produse naturiste, ca ingredient pentru produse cosmetice artizanale. Apă distilată găsiţi la supermarket şi cred că şi în benzinării, nu e scumpă deloc.

baloane3

baloane5

Folosiţi week-endul lung ca să faceţi baloane cu cei mici, se vor distra nemaipomenit. Doar privind încântarea de pe faţa Elizei şi a finei mele, am ştiut că bucuriile simple vor fi mereu cele care vor lumina cel mai tare chipurile copiilor noştri. Am făcut baloane, ne-am plimbat pe dealuri, prin lanuri de porumb şi peste gârle cu podeţuri şubrede, am mâncat prune din pomii de pe marginea drumurilor şi am sculptat un dovleac cules direct din grădină – tot ce implică natura şi statul afară va depăşi oricând atracţia unui copil pentru calculatoare, tablete, xboxuri, telefoane şi orice alt tip de electronice. Trebuie doar să încercaţi şi veţi găsi o activitate în aer liber potrivită pentru orice vârstă! Week-end frumos tuturor!

??????????

baloane1

5 Comment

 1. Adina S says: Reply

  Nici ale noastre nu au fost foarte rezistente, am facut prin luna mai si am pus de toate, glicerina suficienta si ma gandeam si eu ca “vinovatul” o fi detergentul de vase. Cred ca trebuia unul mai ieftin, mai gelatinos, nu cremos. Zic si eu. Dar fetita s-a distrat si eu la fel 🙂

 2. O distractie frumoasa si parfumata! 🙂
  Sa stii ca nici mie nu imi iese de fiecare data solutia pentru baloane. eu folosesc detergent lichid de la lidl ( din acela la 3 ron), dar nu cred ca face mai multa spuma.
  Important este totusi ca baloanele tot ies si cei mici se distreaza :).

 3. Madi says: Reply

  Buna,

  Am inteles ca e bine sa le faci dimineata sau seara pe racoare. E importanta si umiditatea aerului.
  Noi am facut asa ceva la ziua mezinei noastre si cei 10 copii (fete si baieti intre 3 si 12 ani) s-au distrat grozav.
  Iti multumesc din suflet pentru ca am fost inspirata de postul tau de acum aproximativ 2 saptamani in care ai descris experienta voastra.
  Iti urmaresc munca de pe blog si ma inspira foarte mult. Ganduri bune!
  Madi

  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, Madi! Ma bucur mult ca v-ati distrat!

 4. Nici noua nu prea ne-au iesit dar a fost amuzant sa incercam, oricum 🙂

Leave a Reply