De unde cumpărăm rechizite pentru şcoală

Este evident că prima tentaţie este să răspundeţi “de la hipermarket”. Probabil că vi se pare că au cele mai bune preţuri şi uneori poate e aşa, însă au game destul de reduse de produse. Al doilea răspuns ar fi “de la librărie”. Poate pe vremea noastră, eu acum, însă, nu aş mai cumpăra de la librărie. Nu pot să sufăr magazinele care au o tejghea de sticlă între mine şi produs şi trebuie să stau să cer cucoanei (de cele mai multe ori, acră) produsele de care am nevoie. Locurile mele preferate de cumpărat rechizite pentru şcoală, şi mă refer aici la rechizite de calitate (am oroare de creioanele colorate la 1 leu cutia care zgârie foaia şi li se rupe vârful de zece ori atunci când le ascuţi) – probabil pentru că sunt pasionată de arts&crafts (sau arte & meşteşuguri cum i-am zice probabil în româna noastră rămasă puţin în urmă cu timpul), prefer articolele de calitate superioară ca să le pot folosi şi eu – sunt magazinele cu articole pentru artă şi hobby, iar în topul listei mele se găseşte magazinul Profi Art cu care am mai colaborat în trecut la atelierele organizate la Gaudeamus şi Bookfest de editura Casa, aşa că am mers des acolo pentru aprovizionare, atât în interes personal, cât şi pentru atelierele respective.

colaj profi

În primul rând îmi place că magazinul este mare şi aerisit (pe două nivele), mă pot plimba liniştită prin el să caut ce am nevoie (cine a mers vreodată la magazinul de hobby din zona Piaţa Victoriei ştie ce înseamnă înghesuiala şi dorinţa de a te uita liniştit la un produs). E împărţit frumos pe secţiuni şi e foarte bine aprovizionat în toate domeniile. Am găsit aici cele mai bune culori tempera, cele mai bune acrilice (la borcane individuale şi la seturi pentru copii), cele mai bune pensule (şi mai scumpe şi mai ieftine), o mulţime de mărunţişuri şi accesorii pentru creat diverse lucruri, zeci de şerveţele pentru decoupage, pânze pentru pictură, carioci/creioane/cărbune/culori/linere/markere şi tot ce aţi putea avea nevoie pentru desen şi pictură (inclusiv acuarele bune de la Fondul plastic, ca acelea pe care le aveam noi când eram mici, în cutiuţă albă de plastic), obiecte frumoase pentru decorat (din lemn, pânză, sticlă, plastic, mucava), hârtie şi cartoane de orice tip, perforatoare, pastă de modelat, ştampile (aici e singurul loc unde am găsit tuşiere colorate) şi, mai nou, vopsea pentru tablă de scris în mai multe nuanţe. Cam tot ce am avut nevoie pentru pasiunile mele de aici am luat. Probabil numai aţă şi pânze pentru cusut n-am găsit, că în rest am putut procura mereu tot ce mi-a trebuit. De altfel, în curând voi merge să fac aprovizionarea pentru activităţile de toamnă şi iarnă (da, o iau din timp) pentru că mi-am dat seama că pentru Eliza am deja absolut tot ce îmi trebuie, cumpărate deja de la ei: acuarele, pensule, planşete, creioane colorate etc.

profi art 1

acuarele fondul plastic

Prefer să cumpăr din magazinul acesta pentru că îmi e la îndemână (ştiu că supermarketul mi-e şi mai la îndemână, dar aici oferta e mult mai variată în materie de game şi preţuri), găsesc şi lucruri pe care nu ştiam că le vreau (mda, nu e chiar un avantaj 😀 ) şi chiar dacă cei mici au tendinţa de a irosi şi vă veţi gândi că nu merită să daţi banii, eu prefer s-o învăţ pe Eliza că suntem prea săraci să cumpărăm [anumite] lucruri ieftine. Într-adevăr, nu este uşor să înveţi copilul să pună capacul la acrilicele pe care tu personal le drămuieşti cu atenţie sau să închidă cutia cu plastilină ca să nu se usuce sau să nu uite pensulele din păr de ponei nespălate în borcanul cu apă, însă eu am colorat destul în copilărie cu carioci care se uscau după prima linie şi cu acuarele spălăcite ca să mai fac acum rabat la calitate de dragul preţului, prin urmare mă strădui, pe cât posibil, să-i predau Elizei bune practici la utilizarea materialelor, în loc să îi las la liber produse de slabă calitate. Voi de unde cumpăraţi rechizite?

4 Comment

 1. cristina o says: Reply

  Noua ne-au trecut de la gradi, pe lista cu rechizite, produse Bic, in mare parte (in ideea sa aiba toti copiii la fel). Le-am gasit in Carrefour, la oferta, la pontul unei mamici.

 2. Elena Ionescu says: Reply

  eu ii am inca la gradinita pe primii doi si dam cate 200 lei pe an pt rechizite, pe care le cumpara dnele educatoare…..anul asta chiar ne-a intrebat dna mijlociului daca le cumparam noi sau le dam banii si toti parintii au zis ca dau banii….si eu sunt innebunita dupa chestiile care se gasesc intr-o librarie, chiar suntem buni prieteni cu 3 dne de la o librarie…in plus, la coltul strazii mele s-a deschis un magazin generos cu arts&craft, ffffff bine aprovizionat, exact cum spui tu, lejer ca spatiu, cu lucruri pt toate buzunarele….din pacate, din cauza celui mic, nu prea pot face multe chestii cu cei mari, in special cu fata, asa ca mai asteptam…..si, de cate ori ma g ca voi face diverse cand vor mai creste, imi amintesc ca voi merge la serviciu))))))))))))))cum o dau, nu iese)))))))))))

 3. Renata says: Reply

  Cand aud de rechizite, parca se trezeste, asa, un fel de foame in mine 🙂 Copil fiind, imi placea la nebunie sa merg cu mama sa cumparam felurite rechizite, iar ea continua sa ii cumpere Norei cu aceeasi placere cu care ne cumpara noua cu multi ani in urma, mai ales ca acum sunt nenumarate optiuni. La fel de dragi imi sunt si acum acuarelele Colibri, sunt practice, moi, necostisitoare si au culori intense. Ne plac nespus cariocile, si groase, si subtiri, si culorile cerate, si caietele cu coperti frumoase, pe care nu mai este musai sa le invelesti in imbracaminte, desi pana si invelitoarele se gasesc acum in modele atragatoare, etichetele multicolore, gumele de sters (mai tii minte gumele acelea de sters maronii, de ziceai ca-s ciocolata de casa? Mamaaa, tinea una ani de zile!). Suntem inca la gradi, asa ca achizitionam rechizitele de pe unde apucam, mai ales din Campina, dar si din Ploiesti. Un singur lucru nu-mi convine: filele blocurilor de desen sunt prea moi, cred ca imi placeau mai mult cele cartonate, de altadata.

 4. Roxana says: Reply

  Nici noua nu ne plac creioanele si cariocile de proasta calitate. Am cumparat culori Crayolla si ne intelegem foarte bine cu ele. Am fost surprinsa sa cumpar niste carioci de la Lidl si sa fie foarte bune. Tot de la ei cumpar cartoane colorate si caiete groase cu foaie velina,lipici solid si ce mai gasesc interesant.

Leave a Reply