Un turneu şi un proiect ambiţios socio-educaţional marca Zurli 2014

De Zurli şi spectacolele lor v-am mai povestit, am fost de fiecare dată impresionată de modul în care Mirela Retegan reuşeşte să reinventeze distracţia pentru copiii mici. De data asta, echipa şi gaşca Zurli duc totul la un nou nivel. Voi cita din comunicatul de presă pentru că nu cred că aş reuşi eu s-o spun mai bine. Doar atât de la mine: mergeţi la Zurli!

“Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România desfășoară cel mai mare turneu național, adresat întregii familii. 30 de orașe, peste 20.000 de spectatori,  25 de saci de confetti , sute de cordeluțe cu cornete ca ale Fetiței Zurli,  mii de fotografii, zeci de mii de pupicuri și îmbrățișări și milioane de zâmbete – ăsta e planul pe care vor să-l ducă la îndeplinire cei 8 membrii ai Găștii.

Turneul a început în mijlocul țării, cu Târgu Mureș, Brașov, Cluj și Sibiu. Peste trei mii de copii și părinți s-au întâlnit deja cu favoriții lor, au cântat, au dansat și au petrecut o oră într-o atmosferă veselă și energizantă. Gașca Zurli și-a propus să ajungă până la sfârșitul acestui an în cât mai multe locuri din România.

AM O CĂSUȚĂ MICĂ este un spectacol original marca Zurli, scris de Mirela Retegan și produs de Compania de Evenimente Zurli. Ideea spectacolului a plecat de la cântecul omonim, ajuns deja celebru. Gașca Zurli reușește să creeze o atmosferă de veselie și bucurie strecurând elemente educative numai bune de ținut minte și de copii și de parinti. Cei mici învață că nu te ajută la nimic să mănânci ciocolată și cartofi prăjiți, așa cum face Tura Vura, iar părinții învață cum să-I ajute pe cei mici să-și facă ordine în cameră, jucându-se în același timp.

Fetița Zurli, Truli, Yuppi, Zdrănganel , Clopoțel, Tanti Prezentatoarea, Zâna Bună și Tura Vura fac pe scenă cea mai colorata echipă care joacă de dragul copiilor. Turneul  este realizat în parteneriat cu UN PĂRINTE MAI BUN și are și o componentă socială, fiind parte a proiectului de educaţie alternativă, „Priveşte şi învaţă”, realizat, în beneficiul copiilor orfani din așezământul de la Valea Plopului.

În cele două luni în care Gașca Zurli le da întâlnire copiilor frumosi din țară, echipa Zurli le dă întâlnire copiilor din Valea Plopului. Prin joacă aceștia vor urma lecții de actorie, de dans si vor participa la ateliere de lectură. La final, toţi copiii vor primi diplome şi vor avea ocazia să performeze ei înşişi, ca artiști, în faţa unui public adevărat.

Urmează în calendarul turneului:

12 octombrie – București

14 octombrie – Mediaș

15 octombrie – Ploiești

3 noiembrie – Arad

4 noiembrie – Deva

5 noiembrie – Timișoara

Programul complet al spectacolelor și detalii găsiți pe site-ul www.zurli.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.