Mozaic de toamnă cu dovleac

mozaic dovleac

Am descoperit încă de acum un an că Elizei îi plac foarte mult mozaicurile, jocurile ei preferate au fost cele cu piese de mozaic din spumă care trebuiau lipite pe un model imprimat. Am avut un set de Crăciun de la Lidl şi încă unul de la Djeco, primit cadou de ziua ei acum vreo doi ani. După aceea, a urmat firesc un mozaic cu piese magnetice de la editura Prut cu care, însă, nu se joacă prea mult, are piesele mici şi nu are răbdare cu ele. Când am primit punguţa asta cu piese de mozaic din ceramică cadou , nu ştiam exact ce o să fac cu ele. Am pus punguţa undeva şi a zăcut acolo până a remarcat-o Eliza şi mi-a cerut-o. I-am propus să facem un mozaic cu dovleac şi a fost încântată, a muncit cu mare drag la el iar rezultatul final a fost peste aşteptări.

mozaic dovleac

Materiale: piese de mozaic din ceramică (puteţi decupa piese şi din coli de spumă), un adeziv gen prenadez, nisip decorativ sau sclipici pentru codiţă, creioane pentru trasat conturul, suport – noi am folosit o bucată de placaj grunduită cumpărată dintr-un magazin cu obiecte pentru pictură (ca alternative, un carton mai gros sau o pânză pe cadru pentru pictură).

materiale

Se trasează conturul dovleacului (am folosit pentru dovleac creion portocaliu şi pentru codiţă creion verde, în eventualitatea în care s-ar fi văzut urmele la final), se pune lipici şi se lipesc piesele. La final se unge codiţa cu lipici şi se presară nisipul decorativ (eu l-am salvat de la un joc mai vechi).

mod de lucru

Şi fiindcă tot mă întreba cineva la un moment dat ce facem cu lucrurile pe care le creăm, acesta a ajuns la doamna învăţătoare. Oricât am încercat eu s-o descurajez discret să i-l ducă (nu vreau să-i ducă diverse “cadouri” chiar din prima lună şi, în plus, nici n-o cunoaştem, nu ştim dacă apreciază), însă Eliza a insistat şi până la urmă am considerat că nu e ceva chiar aşa de grav şi nu merită să-mi irosesc o intedicţie vădită pentru asta. Având în vedere că Eliza e foarte darnică atunci când vine vorba de rezultatul muncii ei, sper să rămână la dovleac şi să nu-i mai treacă prin cap să ducă la şcoală şi altele, mai ales că îmi place şi mie foarte mult ce am lucrat în ultima vreme 😀

Save

5 Comment

 1. Ioana says: Reply

  Foarte faina ideea cu dovleacul 🙂 N-am vazut piese din ceramica pana acum, doar din spuma.

  In alta ordine de idei, ce faceti, totusi, cu roadele muncii voastre? Spatiul clar este limitat, si m-ar ajuta foarte mult cateva idei (de a comprima totul ;-).
  Cred ca nu sunt singura care se confrunta cu problema spatiului, atunci cand are si materiale noi si lucruri deja create. Deci? Ne ajuti?

  1. Ioana, pe cele mai multe le daruim. de fapt le daruim cam in proportie de 90%. In anii trecuti le mai ducea la gradinita pentru ca doamna aprecia foarte mult. Le mai trimit la matusa mea care e educatoare la tara. Le mai foloseste ca sursa de inspiratie sau decor la clasa (la tara bugetul pentru decoruri e extrem de limitat, din pacate). Materialele le-am mai comprimat in cateva cutii mari de plastic transparente puse unele peste altele, dar tot mai caut diverse accesorii in cele n sertare din casa : ))) Sfatul meu: nu tine de ele, daruieste-le!

   1. Ioana says: Reply

    Cele n sertare … hmmmmm … cred ca mi-ar fi de folos n x n sertare :-).

    Ma trezesc uneori cu cate un desen mai vechi in mana si asa ma induiosez! Multumesc pentru sfat. Daca le daruim ne simtim mai bine.

  2. Inca ceva, piese din ceramica gasesti in magazinele de hobby, se gasesc in toate culorile. In Bucuresti am vazut la Profi Art. Poti decora multe obiecte cu ele.

 2. Alina says: Reply

  Foarte interesanta ideea! Multe mamici ar trebui sa-si antreneze copilul in astfel de activitati.

Leave a Reply