Usborne – Spectator’s Guides

Am primit acest set pentru review de la Micul Cititor, distribuitor autorizat Usborne (detalii pentru comandă la finalul articolului)

Acum ceva vreme, când au fost nişte competiţii de gimnastică ritmică, Eliza m-a pisat cu întrebările: de ce face aşa, ce-i aia, de ce e îmbrăcată aşa, de ce se bucură, de ce nu se bucură, de ce primesc medalii etc. La o parte dintre întrebări am ştiut să răspund, la altele, nu prea. Mi-am dat seama că îmi place spectacolul, mă uit cu plăcere, dar nu ştiu mai nimic despre tehnicile şi munca din spatele anumitor sporturi, prin urmare, când Adina m-a întrebat dacă nu vreau cele patru seturi de cartonaşe Spectator’s Guide am zis da cu bucurie şi cu gândul că la următoarele jocuri olimpice sau campionate voi fi pregătită 🙂

IMG_2096

Cele patru seturi conţin informaţii despre Gimnastică, Nataţie, Ciclism şi Atletism.

Setul pentru gimnastică este, la fel ca şi restul, împărţit pe culori. Cartonaşele cu margini galbene conţin informaţii generale, detalii despre echipamente, calificări, sisteme de notare, tehnici şi poziţii de gimnastică, stele ale gimnasticii (unde m-am bucurat s-o văd şi pe Nadia Comăneci), precum şi un glosar de termeni des întâlniţi. Cartonaşele cu margini mov conţin informaţii detaliate despre gimnastica artistică (descrierea terenului, detalii despre fiecare stil, atât feminin cât şi masculin – sol, sărituri, bârnă, bare paralele, cal cu mânere, inele etc), cele roz prezintă gimnastica ritmică (panglică, cerc, minge, coardă, măciuci), cele verzi – gimnastica aerobică, iar cele portocalii sunt despre sărituri.

Cred că vom avea în curând ocazia să le folosim deoarece între 2-5 octombrie se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Junioare şi Senioare, individual şi pe echipe, şi sperăm să fie televizate ca să le putem urmări. În plus, din octombrie, Eliza va începe un nou sport, şi anume gimnastica aerobică, aşa că ne va fi util să studiem aceste cartonaşe împreună pe măsură ce avansează în studiul acestui minunat sport.

IMG_2099

Setul pentru nataţie – conţine informaţii despre înot, sărituri, polo şi înot sincron (tehnici, competiţii, sistem de punctare), piscine, stele ale nataţiei şi glosar de termeni.

IMG_2101

Setul pentru ciclism – descrie tot ce trebuie să ştim despre track cycling (ciclism), mountain biking, road racing, BMX. Am lăsat aceşti termeni în engleză pentru că la ciclism nu mă pricep foarte tare şi nu ştiu cum s-ar traduce în limba română. Ca şi în celelalte, găsim informaţii despre competiţii şi evenimente, tipuri de biciclete şi tehnici de ciclism.

IMG_2106

Setul pentru atletism ne oferă informaţii despre evenimente şi competiţii, diagrame cu tehnicile folosite de atleţi, echipamente şi terenuri şi detalii despre fiecare ramură a atletismului (garduri, ştafetă, săritura cu prăjina, aruncarea ciocanului etc).

IMG_2103

Seturile sunt extrem de utile pentru cei care vor să afle detalii despre aceste sporturi, însă este nevoie de o cunoaştere aprofundată a limbii engleze pentru a asimila informaţiile atât de detaliate prezentate în cartonaşe. Cred că orice sportiv amator care practică unul dintre sporturile de mai sus ar trebui să le aibă în bibliotecă şi cu siguranţă n-ar trebui să ne lipsească din casă în perioadele marilor evenimente sportive, gen jocuri olimpice sau campionate importante de gimnastică, nataţie sau atletism.

Pentru a comanda aceste seturi, precum şi alte minunăţii de la Usborne, intraţi pe pagina de facebook Micul Cititor sau contactaţi-o pe Adina la miculcititor@gmail.com.

5 Replies to “Usborne – Spectator’s Guides”

  1. Ce faine sunt! Tare mi-ar placea un set despre patinaj artistic 🙂

  2. Foarte utila recomandarea. Multumesc mult.
    Ma bucur si de informatia legata de Campionatul National de gimnastica Ritmica.
    A propos stie cineva vreun loc unde se face gimnastica ritmica pentru fetite (nivel amator, nu performanta)? Madi

    1. Madi, la Palatul Copiilor, chiar in perioada asta sunt inscrierile.

  3. Merci. Sti vreun loc si in sectorul 1?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.