Două mărunţişuri de ordin tehnic

Doar pentru că am dat explicaţiile astea acum câteva zile, nu pentru că aş fi vreun guru al lui google sau facebook. Poate nu le ştiaţi şi vă ajută cândva, cumva.

Pe Google

Dacă îţi trebuie de pe net vreo fotografie la o rezoluţie mai mare (cum i-a trebuit unei prietene ca s-o imprime pe o napolitană pentru tort), mergeţi pe Google – Google Images – daţi căutare. Apoi click pe rotiţa cu zimţi din dreapta şi alegeţi opţiunea Căutare avansată/Advanced search.

poze mari pe google

În fereastra care se deschide, alegeţi să restrângeţi rezultatele după dimensiunea mare a pozelor. Click mai jos pe butonul albastru “Căutare avansată” şi gata, o să găsiţi doar poze mari. În modul acesta puteţi căuta doar după desene, pictograme, grafică, poze alb-negru sau color etc.

poze mari pe google2

Pe Facebook

Dacă aţi dat share la un link care s-a modificat – de exemplu aţi greşit titlul postării pe blog sau aţi mai adăugat o poză şi vreţi să se vadă aia la preview/previzualizare, în loc să ştergeţi postarea şi s-o puneţi din nou, aveţi opţiunea de “refresh share attachment” care înseamnă să actualizezi linkul ataşat.

Deschideţi postarea respectivă, dând click pe data la care a fost publicată care apare, cu gri, imediat sub numele vostru.

fb ora

Postarea se va deschide în pagină separată. Click pe săgeata care deschide opţiunile (pe care v-o indică săgeata verde din imagine) şi apăsaţi pe Refresh share attachment. Nu ştiu cum e în română, dar e a cincea opţiune. Şi gata.

refresh attachment

One Reply to “Două mărunţişuri de ordin tehnic”

  1. Multumesc Laura,prima e chiar folositoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.