Trenuri private ieftine Bucureşti – Braşov

Am scris Bucureşti-Braşov ca să evidenţiez faptul că puteţi călători ieftin spre Valea Prahovei, dar cele două companii care operează trenuri private au curse şi din/spre alte destinaţii.

Regiotrans – am mers des, vorbesc din experienţă

Avantaje:

Biletul până la Braşov e 25 de lei de adult şi 12,5 lei de copil la casa de bilete. Pentru noi este fantastic că putem merge la Braşov cu jumătate din banii pe care îi dădeam înainte pe CFR.

Sunt ceva mai curate ca trenurile CFR, cel puţin toaletele au fost curate de fiecare dată când le-am folosit.

Majoritatea vagoanelor au aer condiţionat, vara e foarte ok să mergi cu ele, chiar îngheţi de frig. Însă trebuie să fiţi atenţi când alegeţi locurile, nu toate vagoanele au aer condiţionat (deşi sunt în curs de modernizare).

Vara există şi un tren spre Constanţa. La respectivul tren diferenţa de preţ între Regio şi CFR nu e aşa spectaculoasă, mai ales că nu merge până în Mangalia, dar dacă sunteţi mai multe persoane, se adună. În plus, din Bucureşti se dau locuri pe bilete.

Se pot cumpăra bilete şi din tren, de la însoţitorul de tren, pe care noi l-am nimerit mereu tânăr, amabil, civilizat, săritor. Foarte diferit de naşu’ de pe CFR. În staţiile terminus există şi case de bilete (în Bucureşti lângă bagaje iar în Braşov imediat cum intraţi în gară, pe stânga).

Se primesc și biciclete, contra unei taxe. Știu că și CFR a băgat recent facilitatea asta, dar la Regio exista de multă vreme. Costul e undeva la 5 lei de bicicletă.

Oprește în toate stațiunile de pe Valea Prahovei, de fapt are regim de personal chiar dacă scoate același timp cu CFR-ul.

Există un tren foarte convenabil spre Brașov, vinerea de la 6 seara. Pentru noi acest tren a fost mană cerească. Anul acesta Eliza şi-a văzut mai des prietenii de la Braşov şi am putut face mai multe activităţi împreună pentru că n-a fost nevoie să mai cheltuim aşa de mult. Dădeam 75 de lei pe un week-end, din gară ne lua prietena mea cu maşina şi petreceam două zile frumoase într-un sat de munte din apropierea Braşovului, la ea acasă.

Există și un tren Brașov-Iași, nu știu cât costă biletul dar pun pariu că dacă fac București/Brașov, Brașov/Iași ies mai ieftin decât prețul astronomic al CFR-lui.

Dezavantaje

Nu se dau bilete cu locuri, aşa că trebuie să te duci să prinzi loc. Dacă mergi din capăt în capăt, cum mergem noi, nu e nicio problemă, prinzi loc mereu. Dacă, însă, te întorci din vreo staţiune, e ceva mai complicat, sunt şanse mici să găseşti mai multe locuri unul lângă celălalt.

Trenul e destinat studenţilor, navetiştilor şi celor care nu ţin foarte mult la confort sporit. Pentru mine şi Eliza e ok, pentru alte persoane s-ar putea să nu fie. E aglomerat, are scaunele mici şi pe anumite porţiuni trepidează. Pentru cele 3 ore de mers până la Braşov pe mine nu mă deranjează. Are exact condiţiile pe care le poate oferi la 25 de lei biletul. Cu toate acestea, mie niciodată nu mi-a fost prea frig, prea cald, n-am avut niciun fel de incident, toaletele au fost curate. Până acum am fost norocoase dar dacă voi aţi avut experienţe neplăcute, m-aş bucura să ni le povestiţi ca să ştim de ce să ne ferim.

Trenul de întoarcere duminica din Brașov mi se pare cam devreme, ultimul tren e la ora 16.00, aşa că nu mai apuci să faci mare lucru şi duminica. Ar fi fost bine dacă era ceva mai târziu, pe la 7, de exemplu, să ajungă la 10 în Bucureşti.

Softrans – nu am mers niciodată, este un tren introdus recent

Din ce am înţeles este un tren nou, fabricat în România, care oferă condiţii foarte bune de drum, wifi, aer condiţionat. Biletul până la Braşov costă 30 de lei.

Notă:

Transferoviar călători are în perioada de vară (14.06 – 14.09) un tren Bucureşti – Slănic Prahova pentru cei care vor să meargă la salină. Pleacă la 08.38 din Bucureşti şi ajunge la 11.16 în Slănic.

One Reply to “Trenuri private ieftine Bucureşti – Braşov”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Am calatorit si noi de cateva ori cu trenul celor de la regiotrans pe ruta videle-bucuresti-ploiesti. Eu sunt fff multumita, mai ales pt ca am rau de masina si pt ca pana anul trecut era aproape imposibil sa plecam cu masina cu Ana pe undeva. Trebuia sa plecam doar in apropierea orelor ei de somn. Dc ar fi dupa mine, numa’ cu trenu’ acesta as merge -in 2 h ajungem din fata protii noastre in fata portii nasilor :).
    Exact cum ai zis si tu…la banii pe care-i dam pe bilet, conditiile sunt mai mult decat suficiente 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.