Peisaj de toamnă

Am făcut acest peisaj împreună cu Eliza după ce a văzut la prietena ei la Braşov ceva oarecum similar, dar doar cu ciupercă şi arici (cu ţepii din sârmă pluşată, nu din scobitori cum am făcut noi). M-a bătut la cap să facem şi noi, aşa că sâmbătă dimineaţă ne-am pus pe treabă. Iniţial trebuiau să fie doar ciuperca şi ariciul, dar eu văzusem bufniţa pe Pinterest şi am făcut-o şi mi s-a părut că se potriveşte în decor şi apoi aveam un loc liber şi am făcut şi copacul şi apoi am mai tot adăugat câte ceva, ba o vrăbiuţă din Fimo făcută de Coca, ba nişte crizanteme din nasturi, ba nişte frunze făcute cu perforatorul, ba o albină din spumă dintr-un set de la Toyscom care să acopere o gaură nefericită din ciupercă şi astfel peisajul nostru a devenit mult mai complex.

peisaj de toamna

Dar să luăm fiecare element pe rând:

Ciuperca

Materiale: un ou de polistiren, o sferă de polistiren tăiată pe jumătate, acrilice/tempera roşu şi alb.

Mod de realizare: Se vopseşte ciuperca cu roşu, apoi se fac punctele. Iniţial am vrut să lipim nişte buline de autocolant dar n-am avut perforator care să le facă ceva mai mari, aşa că le-am făcut până la urmă cu acrilic alb şi un beţişor de vată. Albina e lipită să acopere o gaură, sfera aia a fost cândva capul unei figurine 😀 De fapt mai tot peisajul e făcut din elemente reciclate.

colaj ciuperca

Asta e ciupercuţa din peisajul care ne-a servit ca inspiraţie – bulinele sunt din hârtie.

DSCN8176

Ariciul

Materiale: jumătate de ou de polistiren (am folosit un ou ceva mai mare decât trunchiul ciupercii), doi ochişori mobili, scobitori pentru ţepi, o foarfecă de grădinărit pentru tăiat scobitorile, acrilice/tempera maro şi roz.

Mod de realizare: se vopseşte ariciul, se înfig scobitorile şi se vopsesc şi ele. Se pictează botul şi se lipesc ochişorii.

Bufniţa

Materiale: un tub de la hârtie igienică, hârtie galbenă pentru pene (eu am folosit nişte buline autocolante – se găsesc coli de buline de diverse dimensiuni la librărie), crem pentru cioc şi guşă, albă şi neagră pentru ochi.

Mod de realizare: se vopseşte tubul cu maro şi se lasă la uscat. Se decupează cercurile pentru pene şi ochi, o inimioară care se va lipi invers pentru guşă şi un triunghi pentru cioc. Se lipesc în această ordine: guşă, pene, cioc, ochi. Pe bulina neagră se fac două puncte cu acrilic sau cu fluid corector.

bufnita

Copacul

Materiale: un tub de hârtie igienică sau tub de la şervete de bucătărie, hârtie verde, hârtie glasată roşie pentru mere, acrilic/tempera maro. Se vopseşte trunchiul, se decupează coroana şi merele (eu am folosit un perforator). Se lipesc merele pe coroană, apoi se lipeşte coroana, eu am decupat-o în două exemplare şi am lipit şi pe faţă şi pe verso. Pentru că am avut un carton relativ subţire, pe mijloc am întărit cu o spatulă pentru cafea lipită cu pistolul cu silicon fierbinte.

Peisaj

Aveţi nevoie de o bază – noi am folosit un carton îmbrăcat în pânză pentru pictură. Am găsit la Jumbo un set de trei astfel de pânze la 7 lei. Sunt perfecte pentru activităţi şi deloc scumpe! Se pictează cu verde în mai multe nuanţe. Se lipesc toate cele patru elemente. Se decupează frunzele cu perforatorul şi se lipesc. Se lipesc alte elemente suplimentare, năsturei pentru flori sau ghinde/conuri mici dacă aveţi. Eu am vrut să fac în locul copacului un coş cu ghinde dar nu mi-a venit nicio idee din ce să improvizez coşul, nu aveam niciun coş aşa de mic, aşa că până la urmă am pus copacul.

materiale peisaj

Spor la lucru! M-aş bucura să văd cum v-au ieşit şi vouă dacă le încercaţi 🙂 Noi am amenajat un colţ al toamnei pe pervazul Elizei şi am expus acolo peisajul. Mi se pare unul dintre cele mai reuşite proiecte ale noastre, Eliza este extrem de încântată de el!

Save

4 Replies to “Peisaj de toamnă”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Super! ati muncit nitel :). Bravo!!!

    1. Da, dar a fost frumos, a meritat munca 🙂 Doar o dimineata si o dupa amiaza de sambata muncite cot la cot 🙂

  2. Ce jucăuşe sunteţi. Mi-e drag de voi şi o pup pe Eliza. Abia aştept noi veşti.
    Păcat că toyscom nu mai este pe pagina voastră. Eu am comandat de acolo doar din cauza voastră. Abia aştept un nou motiv s-o fac, căci (încă) nu am găsit albinele 😉

    1. Albinele fac parte dintr-un set mai mare, nici eu nu l-am mai gasit. De la Toyscom anunt mereu noutatile si campaniile, o sa mai povestesc de ei in curand 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.