Brăţări din mărgele termoadezive

Ştiu că e manie cu brăţările din elastice, a trecut şi Eliza printr-o scurtă fază (şi chiar pregătisem un articol despre aceste elastice care au stârnit o întreagă manie pe întreg mapamondul însă e abandonat prin draft-uri pe undeva), dar brăţările din mărgele termoadezive sunt mult mai simpatice, mai uşor de făcut şi, în plus, nu le veţi vedea chiar la toată lumea. Eu n-am niciodată răbdare să fac ceva pentru care ai nevoie de filmuleţe explicite cu instrucţiuni, mi se pare o nebunie să cumperi un produs şi să nu ai nişte diagrame ceva, aşa că elasticele nu m-au prins. M-a învăţat Eliza să fac brăţara de bază şi apoi am mai învăţat de pe net cum să fac două modele de brăţări pe monstertail (un suport de plastic) dar, între timp, elasticele au rămas aruncate într-un sertar şi cred că i le strâng şi i le dau înapoi când mai creşte şi are mai multă răbdare.

bratara

Brăţările din mărgele termoadezive sunt foarte simplu de făcut. Eu am găsit, via Pinterest, trei modele, unul simplu pe placa rotundă, unul “plin” (brăţara e un cerc din mărgele) pe placa dreptunghiulară – dar pentru acesta avem nevoie de o placă mai lungă, şi unul cu elastic/şnur pe care am putut să-l fac şi pe placa pe care o avem noi.

Materiale: mărgele termoadezive, fier de călcat, şnur/elastic, hârtie de copt sau hârtie specială pentru mărgele termoadezive. Se face un dreptunghi lung pe placa dreptunghiulară. Eu am încercat să reproduc un model dintr-o carte de cusături populare. Nu arată aşa de grozav cum m-am aşteptat eu, dar tot mi se pare frumos. Cred că ar fi fost mai de efect un model geometric sau cu floricele mici. Dreptunghiul obţinut se calcă bine cu fierul, peste hârtia de copt, până când mărgelele fuzionează. Îndepărtaţi cu grijă folia cu tot cu mărgele, puneţi o bucată de hârtie şi pe verso şi călcaţi şi acolo. Aveţi grijă pentru că brăţara e foarte fragilă şi se poate rupe repede. Luaţi brăţara cât încă e fierbinte şi înfăşuraţi-o în jurul unui pahar. Fie ţineţi în mână până se răceşte (dar va fi fierbinte), fie o legaţi cu ceva, eu cred că am legat cu bucată de panglică mai lată. Cu ajutorul unui ac mai gros, lărgiţi un pic găurile a două mărgele din capetele brăţării pentru a trece prin ele firul care va lega brăţara. Decoraţi capetele firului cu alte două mărgele.

??????????

Materiale

Mărgele: Pyssla de la Ikea (24,99 borcanul de 800 de grame)/ Mărgele Hama de la Jucarie.ro
Şnur pentru brăţări: Profi Art (1 leu metrul)

Alte idei de “bijuterii” pentru copii

Inele din hârtie
Brăţări din spatule de lemn

3 Replies to “Brăţări din mărgele termoadezive”

  1. O idee foarte interesanta cu aceste margele. Noi le folosim destul de mult la diverse lucruri, intr-un an am facut martisore din ele pt toate colegele de gradinita. Am mai facut si felicitari cu diferite figuri ( inimioare, ursulet, flori, pasari) realizate din aceste margele. Am vazut pe net si cercei sau semne de carte, nu am incercat insa pana acum. Ideea cu bratara pt mine e noua si cred ca fetita mea ar fi incantata s-o incerce.

  2. oricum, am inteles ca elasticele alea sunt toxice, au inceput sa le retraga….eu i-am cumparat fetei pt par, ii fac impletituri si nu mai stau sa le desfac, le tai direct…)))))

  3. Imi place bratara ,o sa incerc si eu sa fac cu fetita mea ,avem genul asta de margele de la dv.Recunosc ca si eu am vrut sa cumpar elastice pentru bratari,dar dupa ce am auzit cat sunt de toxice,am renuntat la idee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.