Tehnica şerveţelului pentru cei mici – cu hârtie de decoupage

Tehnica şerveţelului e o tehnică de decorare ceva mai dificilă pentru copiii mai mici care nu stăpânesc încă foarfeca, însă cu ajutorul hârtiei pentru decoupage şi a unor obiecte din mucava pentru decor puteţi face primii paşi pentru învăţarea acestei minunate arte.

Varianta cea mai uşoară, cea de început este cea prin care decorăm un obiect cu bucăţele de hârtie de decoupage tăiată aleatoriu pe care o lipim cu un adeziv bun pentru decoupage.

Materiale: obiect de decor din mucava (noi am avut două păsări şi o literă), hârtie de decoupage, adeziv pentru decoupage, pensule. Suplimentar, am mai folosit şi două agăţători pentru polistiren pe care le-am înfipt în păsările din carton ca să le putem agăţa.

Hârtia de decoupage se taie bucăţele mici. Se ia una câte una şi se lipeşte pe obiectul din mucava, acoperind cu adeziv şi pe dedesubt şi pe deasupra. Practic e o activitate la care te poţi (şi te vei) murdări mult şi la care nu contează ordinea şi precizia, ci doar răbdarea. Eliza şi-a făcut pasărea în două etape, n-a avut răbdare s-o decoreze pe toată din prima.

Am înfipt agăţătoarile la final, după ce păsările s-au uscat bine şi am făcut găuri cu un ac de brodat mai gros.

Materiale:

pasăre şi literă din mucava
hârtie pentru decoupage
adeziv pentru decoupage de la Ferrario, din păcate cei de la Profi Art nu-l au momentan pe stoc, dar puteţi încerca un adeziv de la Pentart, la fel de bun
agăţători pentru polistiren (se vând la set în magazinele pentru hobby)

2 Replies to “Tehnica şerveţelului pentru cei mici – cu hârtie de decoupage”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Fain! e o activitate pe care si noi o indragim foarte mult. abia astepts a vad ce mai lucrati in we 🙂

  2. Activitati tocmai bune pentru cum e vremea acum in Bucuresti …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.