Peisaj de iarnă cu forme geometrice

Am găsit pe Pinterest ideea cu peisajul cu forme geometrice (din păcate articolul original de blog nu mai există, dar s-a păstrat poza în Pinterest) şi am transpus-o, împreună cu Eliza în patru variante diferite, folosind patru tehnici diferite: pictură cu acrilice, desen cu creioane colorate, colaj cu hârtie şi carton şi desen cu cerneală şi clor. Păi dacă ningea afară chiar când le făceam, am zis să fie bal, nu glumă 🙂

Preferatul meu e tabloul pictat cu acrilice. Pentru el aveţi nevoie de acrilice, pensule, beţişoare de vată şi pânză pentru pictură (fie pe carton, fie pe cadru). În lipsa pânzei pentru pictură merge şi o bucată de carton sau o coală de desen pe care s-o înrămaţi ulterior.

Se desenează mai întâi linia de jos care desparte cerul de pământ, apoi dreptunghiurile pentru trunchiurile brazilor, apoi diverse triunghiuri pentru coroane. Se pictează de sus în jos (ca să nu vă murdăriţi), se lasă la uscat şi la final se adaugă fulgii cu ajutorul unui beţişor de vată. Eliza mi-a zis că ea a făcut viscol şi eu ninsoare liniştită 🙂

DSCN8789

peisaj de iarna

peisaj acrilice

Colaj: hârtie şi carton maro, verde (mai multe nuanţe, dacă aveţi), coală albastră pentru fundal, hârtie albă pentru fulgii. Se decupează trunchiurile şi triunghiurile pentru coroane. Fulgii se fac cu un perforator. Se desenează linia care reprezintă pământul, se lipesc trunchiurile şi apoi coroanele. La final se lipesc fulgii, aplicând lipici cu un beţilor de vată şi lipind bulina pe deasupra – e mai simplu decât să aplicaţi lipici direct pe bulină.

peisaj colaj

Desen: se trasează contururile şi se colorează.

peisaj creion

Pictură cu cerneală: se colorează integral foaia cu cerneală. Cu ajutorul unui băţ pentru frigărui (scobitoare) înmuiat în clor se trasează brazii şi stelele. Fulgii se fac tot cu un beţişor înmuiat în clor. Mare grijă la clor, eu am lăsat-o pe Eliza să facă doar stelele, fără să umble la clor, doar i-am înmuiat eu băţul din când în când. Merge şi cu pic dacă aveţi unul de calitate. Şi apropo de pic, oare s-o mai găsi pic din acela la pliculeţ cum se găsea când eram noi mici?

peisaj in cerneala

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. foarte faine desenele. am facut si noi cu cerceala, dar cum pic la pliculet nu am vazut, am folosit creioanele alea stilou ( carioca, ce-o fii ele), care sunt tot ceva de genul. un capat pix si un capat pic.

    • Am cumparat si noi pic cu doua capete. Pelikan-e ok. Capatul albastru e pus cam degeaba :D. daca-l folosesti pe foaie de matematica cu scopul de a scrie peste ceea ce ai scris, iese culoarea pe partea cealalta. De sters, sterge fb, fara urme. Mai sunt niste pix-uri “smechere”, tot cu doua capete (de sters si de scris) pe care le lauda toata lumea “Pilot” -foloseste vecinuta noastra de vis-a-vis la scoala (clasa a doua) in loc de stilou… (cica le-au fost impuse inca de anul trecut).

      • Da, alea Pilot Frixion au un dezavantaj, la minus nu stiu cate grade, apare din nou scrisul. Deci daca te plimbi pe afara cu caietul iarna, s-ar putea sa te trezesti ca se vede tot ce voiai sa ascunzi : ))))

    • tareeeeeeee!!! Nu stiam. Multumesc pt pont. O s-o pun in tema pe vecina. Eu am luat pic pt Ioan doar pt urgente, nu vreau sa se obisnuiasca cu gandul ca poate gresi, c-apoi sterge. Nici la scoala nu au voie cu pic. Dar pt o opera de arta ca a voastra, ii dau bilet de voie. Tre sa asteptam pana aduce cerneala la librarie insa 🙂

  2. ta na na na…am gasit cernealaaaaaaaa la calimaraaaa :). acum tre sa mai gasesc un pid de dispozitie din partea copiilor, si gata 🙂