Programul “Şi eu înot” la final

Vineri Eliza a încheiat cu succes programul “Şi eu înot” organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. Dacă mai ţineţi minte v-am povestit despre acest program în urmă cu o lună. Atunci am intuit, deşi nu se spunea clar nicăieri, că aceste cursuri sunt de fapt preselecţii pentru echipa de înot a României, că se caută “mici talente” care să “reîmprospăteze” echipa. Vom afla pe la finalul lunii noiembrie dacă Eliza a fost selectată deşi intuiţia mea îmi spune că nu, pentru că Eliza are foarte multe alte calităţi, dar nu este material de sportiv de performanţă.

diploma

Cursurile s-au desfăşurat la stadionul Sportul Studenţesc unde au bazin de înot acoperit. Condiţiile sunt foarte bune (deşi aş avea câteva comentarii legate de vestiare, dar să lăsăm asta), instructorii tineri şi dedicaţi şi, în plus, bonus pentru părinţi, exista un etaj care dădea direct spre bazin şi puteai urmări în timp real cursurile. Timp de două săptămâni Eliza a mers la aceste cursuri în fiecare zi direct după şcoală. A fost foarte obositor pentru ea, pentru că antrenamentele erau serioase şi intensive, nu se trăgea chiulul şi să faci nenumărate bazine în decurs de o oră nu-i chiar uşor pentru un copil de şase ani. Dar a fost tenace şi a rezistat chiar dacă asta a însemnat să se culce seara la opt, să se care la şcoală cu paporniţa cu echipament, să mănânce prin tramvai, să iasă şi pe ploaie şi pe vânt, să fugă după aia la balet şi să rateze mult-iubitele ei cursuri de olărit.

Aşa că pentru perseverenţa ei, pentru munca depusă, pentru apa înghiţită, pentru lacrimile vărsate când i-a fost greu, pentru zilele în care a fost atât de obosită că nici să se mai joace nu putea, am decis s-o medaliez. Aşa că am cumpărat o medalie şi i-am dat-o la finalul cursului. Mi-am amintit ce mi-a spus odată o prietenă: noi, mamele, suntem singurele îndreptăţite să le punem copiilor pe cap coroniţe pentru “rezultatele deosebite la învăţătură şi purtare”. Aşa că am zis de ce să nu aplic asta şi la înot? 🙂

medalie

Deocamdată pe medalie nu scrie nimic, dar o voi grava la un moment dat. În afară de medalia de la mine, a mai primit de la club o diplomă, un tricou şi o cască, precum şi o reducere de 20% la abonamentele la Aqua Team timp de un an. Sunt foarte bucuroasă că Eliza a prins un loc (şi că a avut vârsta necesară şi că eu am aflat la timp de program) pentru că rezultatele nu au întârziat să apară. Cursurile au fost serioase şi rezultatele asemenea. Mulţumim tututor celor implicaţi în program!

4 Comment

 1. Roxana says: Reply

  Si noi datorita anuntului tau am beneficiat de aceste cursuri. Iti multumim frumos. Dupa terminarea cursurilor noi am ales un abonament mai micut, de 8 sedinte si continuam cu inotul. Pentru putina miscare 🙂 Si noi ne-am bucurat de diploma, tricou si casca. Va doresc multe bucurii impreuna, mami si Eliza!

  1. Si eu as fi vrut sa continui dar am zis sa intrerup pe perioada iernii, mai ales ca isi doreste si patinaj 🙂 Mult succes in continuare!

 2. mirela says: Reply

  Bravo!
  Stiam eu de ce nu trebuie sa ratez blogul tau…insa s-a mai si intamplat (si hiar destul de des in ultimul timp), asa ca M. meu nu a ajuns la cursuri. Le urmarim insa la anul.
  El tot cere la inot si noi tot nu ne facem curaj sa il ducem din nou (a mai facut anul trecut in vara) pe vreme rece (de frica sa nu raceasca dupa). Spuneti-mi ca la voi a fost ok din punctul asta de vedere ca sa imi fac curaj

  Bravo !

  1. Da, te asigur, Eliza nu a avut nicio problema. Se usca bine pe par inainte sa iasa si mereu a purtat caciulita. In plus am facut o cura cu sucuri naturale (ii storceam eu la storcator dimineata si ii puneam sticluta in ghiozdanel). Din punctul asta de vedere chiar nu ma plang, ea toate cursurile de inot numai in anotimp rece le-a facut pentru ca sunt mai ieftine si sunt mai putini copii in grupe 🙂

Leave a Reply