Idei creative 94 – Figurine din cerculeţe de hârtie

Pentru că la târgul de carte Gaudeamus de anul acesta voi avea atelier împreună cu editura Casa pornind de la numărul 94 al colecţiei Idei creative, Figurine din cerculeţe de hârtie, şi pentru că Eliza mă bătea la cap de când a văzut cartea că vrea să facă pepenele, într-o sâmbătă ploioasă şi friguroasă am scos cartea, hârtia şi şabloanele pregătite în avans (le-am făcut în word şi le-am imprimat pe un carton subţire. Mi-ar fi plăcut ceva mai gros, dar n-am avut nici carton, nici imprimanta potrivită) şi ne-am pus pe treabă.

legume din cerculete

A lucrat singură pepenele şi morcovul, cu menţiunea că eu i-am decupat cerculeţele de 2 cm, în rest ea a făcut totul, de la transfer şablon (la care s-a descurcat surprinzător de bine), la decupat, îndoit şi lipit. Ciuperca am lucrat-o eu dar cerculeţele sunt împăturite de ea. Aş fi vrut să facem mai multe modele dar, din păcate, nu mai am ochişori mobili (cu greu i-am găsit pe cei doi mari pentru Moş) şi nici n-am apucat să cumpăr.

În plus, am descoperit că nici hârtie de suficiente culori nu am, la ciupercă am folosit carton roz în loc de hârtie pentru că doar atât aveam. În rest e un amestec de hârtie glasată cu hârtie obişnuită. Cred că trebuie să investesc într-un top de hârtie colorată, deşi nici acela nu oferă suficiente culori. Probabil tot la diferite seturi de hârtie glasată mă voi opri.

Pentru atelierul de la Gaudeamus, voi apela la o variantă mai simplă pentru a înlesni decuparea şi îmbinarea elementelor: voi imprima cerculeţele direct pe hârtia colorată necesară şi vom face felicitări de Crăciun cu brăduţi (variantă ideală şi pentru folosit în clase). Am testat brăduţul, iese frumos, dar vă asigur că la Gaudeamus va ieşi şi mai frumos: vom avea cartoane speciale pentru felicitări, un fundal drăguţ şi elemente decorative “sclipicioase” de lipit. În plus, copiii vor avea parte şi de o surpriză drăguţă, aşa că nu concep să lipsiţi!

bradut din cerculete

Eu m-am străduit să fac şi Moşul, să văd cum iese. Hârtie “culoarea pielii” nu am găsit cu niciun chip, aşa că am folosit un gălbui foarte palid dintr-un set de cartoane de-al Elizei (un set mare, primit cadou de 1 iunie şi care e doar al ei, poate face ce vrea cu el. Şi are nişte culori aşa de frumoase!) Iniţial am conceput Moşul ca felicitare dar felicitarea a suferit un mic accident, aşa că am decupat pe contur cu tot cu carton, îi voi da o gaură în partea de sus şi îl voi folosi ca ornament.

mos craciun

Deci, veniţi la Gaudeamus? Atelierul va fi pe 23 noiembrie dar o să vă dau mai multe detalii la momentul potrivit.

5 Replies to “Idei creative 94 – Figurine din cerculeţe de hârtie”

  1. venim, cum sa lipsim ? 🙂

    1. Stiam eu 🙂 O sa fie frumos tare! O sa rezerv de pe acum un loc pentru voi.

  2. Roxana Anastase says: Reply

    Evident ca nici noi nu putem lipsi! Luca si David!

  3. Foarte dragut a iesit bradutul! Noi nu venim, dar suntem cu gandul alaturi de voi. Mi-as dori asemenea ateliere si la Suceava!

  4. […] oameni de zăpadă sunt foarte uşor de realizat, mai ales dacă aţi păstrat şabloanele de la figurinele din cerculeţe. Am preluat ideea din numărul 28 al colecţiei Idei Creative de la editura Casa, Obiecte […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.