Gala Oameni pentru Oameni

Am avut aseară onoarea şi plăcerea de mă afla în public la Gala Oameni pentru Oameni organizată de ARC România. Dacă nu ştiaţi până acum ce este Gala Oameni pentru Oameni, iată ce scrie pe site-ul lor: “Gala este evenimentul care recunoaşte şi premiază implicarea în comunitate prin alocarea tuturor tipurilor de resurse pe care le pun la dispoziţie companii, organizaţii non-profit, voluntari sau donatori individuali. Cele nouă ediţii de Gală de până acum au însumat 1040 de proiecte nominalizate, proiecte care au adus o schimbare în bine în comunitate. Gala a însemnat şi recunoaşterea zecilor de milioane de ore de voluntariat şi a zecilor de milioane de euro investiţi din ultimii nouă ani în crearea unui echilibru în comunitate.”

1599393_1007770205915593_8212814760394385154_o

Mai pe scurt se premiază oamenii care oferă timp şi nu neapărat bani. Aşa cum zicea şi Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), e uşor să dai bani. Mai greu e să dai timp. Oamenii premiaţi aseară au dat sute, poate chiar mii de ore din timpul lor “în folosul comunităţii”, pentru copii cu autism, pentru bolnavi de Parkinsson, pentru bolnavi de leucemie şi cancer, pentru promovarea spiritului civic la copii, pentru campanii de depistare timpurie a cancerului la sân, pentru zeci de alte cauze de care nu auzim şi de care ar trebui să auzim ca să putem ajuta şi noi. Gala de aseară a fost pentru mine o revelaţie. Ştiam de multă vreme că există meseria de “fundraiser” dar n-am conştientizat până acum cât impact are. Am stat şi m-am uitat la acei oameni emoţionaţi că binele pe care îl fac le este recunoscut şi am avut, timp de trei ore, gâtul strâns de lacrimile pe care tot încercam să le reprim. Aşa cum s-a amuzat la un moment dat Cosmin Alexandru (câştigător la categoria cel mai bun fundraiser voluntar), şi mie îmi plac lucrurile bine făcute şi mă bucur când văd oameni care se implică, îşi sacrifică din timpul lor liber (mi-au plăcut mult discursul şi abordarea lui Cristi Danileţ, judecător la Consiliul Suprem al Magistraturii, câştigător la categoria cel mai implicat angajat) şi fac ceva pentru oameni. Deja am în minte proiectul pe care îl voi pune pe picioare cu orice preţ anul viitor, pentru că în 2015 vreau să fiu în sală nu doar în calitate de observator, ci în calitate de om implicat “la prima mână” într-o cauză pentru care merită luptat. Vă voi spune mai multe despre asta la începutul anului viitor când vă voi solicita şi sprijinul.

Până atunci, implicaţi-vă. Citiţi poveştile câştigătorilor Galei de aseară (şi nu numai) şi gândiţi-vă cum puteţi şi voi să faceţi o schimbare în comunitate. Tot Steven von Groningen spunea că schimbarea nu vine de la stat, de la guvern, ci de la noi. Nu mai aşteptaţi să se schimbe ceva dacă nu schimbaţi voi, mai întâi, ceva.

3 Replies to “Gala Oameni pentru Oameni”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Abia astept sa aflu ce pui la cale:). Sunt convinsa ca totul va merge bine…ai cu ce, dar si cu cine. Mult succes!

  2. Sincer, ma bucur mult ca ne-as spus despre aceast eveniment. Mi-am propus sa imi fac timp ca in perioada urmatoare sa citesc toate povestile acestor oameni implicati. Si sigur voi avea multe de invatat de la ei.
    Si tot sincer nu pot sa nu spun ca imi pare tare rau ca nu am aflat aceasta stire si de la TV (poate a fost dar nu am vazut-o eu).

    Cat despre planurile tale de viitor, iti tin pumnii si sper sa gasesc si eu timpul sa ma implic.

    1. Nu cred ca aveai cum sa vezi la televizor pentru ca n-a fost nicio televiziune. Faptele bune nu intereseaza pe nimeni 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.