Le Gateau – noile mele tarte şi macarons preferate

Ziua de azi n-a început prea promiţător. Pe la 4 dimineaţa Eliza a făcut febră, a vomitat Nurofenul pe care i l-am dat, iar eu am dormit iepureşte cu o mână pe burtica ei dezvelită şi cu fruntea lipită de a ei ca să simt dacă revine febra. De dimineaţă s-a trezit, a mâncat doar o felie de pâine goală şi a băut un pahar de suc pe care i l-am făcut eu cu struguri, mandarine şi măr. Apoi a refuzat complet să mai mănânce şi altceva. Febră nu mai are, nu e răcită, are doar o reacţie alergică, între timp şi-a revenit. Însă eu aveam planuri mari pe ziua de azi, voiam la Gaudeamus, la lansarea cărţii domnului Iohannis de la 5.30 şi de la 7 la lansarea noii cărţi a doamnei Aurora Georgescu, însă din păcate planurile mi-au fost date peste cap. Am rămas acasă să o îngrijesc pe Eliza bolnăvioară ca să mă asigur eu că e ok.

Ziua s-a înseninat abia pe la ora 2 când a sosit un mesager foarte simpatic să-mi aducă o cutie cu tarte şi macarons de la Le Gateau. Am pus cutia pe măsuţa de cafea şi am zis: ok, Eliza, hai să vedem ce-avem aici.

le gateau

În poză se vede mâna nerăbdătoare a Elizei, bineînţeles 🙂

În cutia mare erau patru tarte, două Snickers, una cu lămâie şi una Isoree. În cutiuţele cu macarons am găsit de toate. Erau atât de proaspete, cum n-am mai mâncat niciodată. Ştiam istoria lor de la Delia, că folosesc doar ingrediente de cea mai bună calitate, că sunt la început şi optimişti că vor cuceri pe toată lumea, dar m-am convins abia când am muşcat din tarta Snickers. Trei straturi perfecte de crustă, caramel şi ciocolată, trei gusturi care se uneau şi se descompuneau perfect la mine în gură. A urmat apoi tarta cu lămâie, cu o cremă aerată, uşoară, perfectă. Simţeam fiecare ingredient cum îşi aduce contribuţia la gustul final. De macarons nu mai vorbesc, a fost prima oară când am gustat macarons cu caramel sărat şi am rămas cu o senzaţie de explozie de plăcere în cerul gurii. Eliza le-a preferat pe cele cu fistic şi le-a mâncat pe amândouă, n-am apucat să gust din ele 🙂

I-am spus şi Deliei, vă spun şi vouă: oamenii ăştia ştiu ce fac. Eu sper doar să-şi păstreze entuziasmul de început chiar şi atunci când vor deschide un sediu accesibil publicului. Momentan primesc doar comenzi online, comanda minimă e 50 de lei şi transportul e gratuit. În afară de tarte şi macarons mai au şi viennoiserie (croissante şi pain au chocolat), numai bune pentru micul dejun. Recomand pentru orice eveniment, privat sau corporate. Cu siguranţă calitatea produselor va întrece orice aşteptări. Pentru că sunt la început le urez mult noroc, spor la lucru, consecvenţă şi răbdare! Să nu se lase înfrânţi de nimic şi să-şi diversifice cu succes gama de produse. Între timp, vă îndemn să-i urmăriţi pe facebook şi să le faceţi bucuria de a comanda prăjituri de pe site-ul lor. Au puţine, dar bune!

Mulţumesc, Delia, pentru surpriza de azi!

4 thoughts on “Le Gateau – noile mele tarte şi macarons preferate

  1. In primul rand, multa sanatate Elizei! In al doilea rand, nu ma omor dupa reclamele la dulciuri, dar citind randurile tale, mi-a plouat in gura :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *