Cum se găuresc figurinele din ipsos

Încă de când am descoperit figurinele din ipsos, m-am chinuit să descopăr o metodă de a le găuri – am tot căutat pe google dar la momentul acela nu am găsit nicio informaţie relevantă. Am încercat să înfig ceva în ele cât erau ude (gen pai de băut) dar nu stătea şi nici nu reuşeam să fac gaura aşa cum trebuie. Am încercat să pun agățători din sârmă plușată (fire chenille) dar era o treabă migăloasă (sârma trebuia introdusă cât ipsosul era semi-uscat, deci trebuiau păzite bine) și nici nu eram complet mulțumită de rezultatul final, tot găuri de care să prind panglici aş fi vrut, în special pentru figurinele pe care mi-aş fi dorit să le agăţ în pom. Aşa că atunci când am pus mâna pe o mini-bormaşină (cea cu care am găurit dovleacul), am încercat să dau găuri şi în figurine. Am folosit un burghiu mic, am dat-o la putere minimă şi am făcut găuri. Am găurit vreo 30 de figurine mari şi mici. Niciuna nu s-a spart, au ieşit găuri perfecte.

??????????

Ca sfat, am pus figurina pe ziare, pe o canapea tare. Acest lucru a făcut procesul de găurire mai uşor. Pe masă îmi vibra masa şi îmi aluneca burghiul pe ipsos. După găurire se foloseşte o pensulă pentru a îndepărta praful de ipsos. Figurinele se pot găuri şi după ce au fost pictate, aşa că dacă aveţi figurine deja comandate/pictate, puteţi încerca fără probleme să le daţi găuri. Acum nu vă mai rămâne decât să treceţi pe la mercerie, să luaţi panglică subţire, la 40 de bani metrul, şi să vă agăţaţi figurinele. Nu uitaţi să presăraţi peste ele la pictat şi un pic de sclipici, vor arăta şi mai frumos în brad!

DSCN9111

4 Comment

  1. deea4deea says: Reply

    eu n-am facut figurine din ipsos, dar am facut margele. si le puneam la uscat pe o scobitoare sau mai multe pe un bat de frigaruie . le mai tot invarteam din cand in cand ( cand imi aduceam aminte, ca sa nu se lipeasca) pana se uscau si pe urma le scoteam usor. mai ramaneau asperitati, dar le finisam frumos si gata.

    1. Figurinele de ipsos nu ai cum sa le pui la agatat pe o scobitoare pentru ca le scoti din mulaj abia dupa ce se usuca partial.

  2. Camelia D. says: Reply

    Ce ipsos folositi pentru figurine? Multumesc.

    1. Ipsos alb pentru modelaj, cumparat din magazinele de amenajari.

Leave a Reply