Idee de cadou – fotocarte elegantă

Vă povesteam acum ceva vreme că am comandat pe site-ul cadouridragi.ro o fotocarte cadou pentru ziua de naştere a tatălui meu care a împlinit recent 60 de ani, motiv pentru care ne-am adunat cu toţii la Iaşi să-l sărbătorim. Nu v-o puteam arăta atunci pentru că era surpriză, dar nu mă pot abţine să nu v-o arăt acum, a ieşit atât de frumoasă şi sunt atât de mândră de ea încât simt nevoia să mă laud 🙂

??????????

Recunosc că m-am chinuit un pic pe site să o fac. Alesesem pozele şi le pusesem pe un stick şi ulterior am descoperit fie că nu-mi erau de ajuns, fie îmi trebuiau poze „portret” şi nu „landscape” pe o anumită pagină, fie voiam să pun mai multe fotografii pe o pagină unde era loc doar de una şi aşa mai departe. Am stat vreo două ore pe site, în aplicaţia pentru formatarea cărţii, dar am învăţat câteva tips&tricks pe care vi le împărtăşesc.

– Puneţi pe copertă o imagine „de copertă” şi nu o simplă fotografie. Aşa veţi transforma un simplu album foto într-o carte care va spune o poveste. Eu am folosit un colaj făcut pentru ziua Elizei şi am scris dedesubt numele ei.

– Alegeţi o temă pentru album, nu puneţi fotografii aleatoriu. Eu am făcut un album cu cele mai importante momente din viaţa Elizei din noiembrie 2013 până în noiembrie 2014. Alegeţi cele mai frumoase poze şi nu vă fie teamă să le retuşaţi pe ici pe colo.

– Pe a doua pagină am vrut două fotografii, dar era loc doar de una. Aşa că am creat un colaj din două fotografii în alt program (picmonkey) şi am urcat poza obţinută pe pagina care permitea doar o singură fotografie

DSCN9343

– Iconiţele pe care le-am pus pe diverse pagini (simboluri maritime sau aniversare) se pot mări sau combina între ele sau cu text.

??????????

– Momentan nu există opţiunea de a adăuga casete separate de text, aşa că pentru a pune text pe două planuri, va trebui să-l scrieţi şi să apăsaţi tasta „enter” pentru a-l situa acolo unde trebuie

DSCN9345

– în plus, vă puteţi alege culoarea şi tipul de cotor ca să se asorteze cu fotografia de pe copertă.

Când am adus albumul la serviciu, colegele mele l-au plimbat din mână în mână ca pe un album cu fotografii de artă şi mai că nu m-am înfoiat în pene văzând cum îl admiră. E drept că în ultimul an am avut nişte fotografii absolut extraordinare cu Eliza, pentru care le mulţumesc mai multor persoane – lui Alex Dănescu pentru şedinţele foto de la el din studio (Bucureşti), Andrei Melinte pentru pozele cu Lizuca şi Patrocle, Alexandra Dincă de la Fotografii de familie (Bucureşti), Cristian Şuţu de la Foto Union (Bucureşti), Ion Covrig Photography (Braşov), fotografilor de la evenimentele la care am participat şi nu în ultimul rând prietenei care mi-a recomandat să-mi cumpăr un aparat foto bun cu care am surprins-o pe Eliza în ipostaze deosebite. Şi pentru că albumul a ieşit atât de frumos, vă mărturisesc că nu numai tata are acum unul, ci şi eu 🙂 Şi sunt aşa de mândră de el, mai ales că eu sunt adepta fotografiilor pe hârtie şi am multe albume cu pozele Elizei – un album 365 de zile (câte o fotografie pe zi din primul an de viaţă al Elizei) şi apoi încă două albume cu momente speciale din viaţa ei, unde pun, printre altele şi pozele făcute la grădiniţă, la balet, în campaniile publice de fotografie, pun diplome, afişe, tot felul de suveniruri care sunt legate într-un fel sau altul de ea.

Pe cadouridragi.ro puteţi face şi calendare sau magneţi pentru voi sau pentru bunici, numai bune de dat cadou de sărbători. Preţul unei fotocărţi porneşte de la 190 de lei, este tipărită pe hârtie fotografică de cea mai bună calitate, arată incredibil de elegant (vine şi într-o cutie albă, superbă) şi spune o poveste într-un mod în care un album foto de plastic în care aţi băgat câteva poze 10×15 nu o va face niciodată.

7 Replies to “Idee de cadou – fotocarte elegantă”

  1. Este absolut superb. Bravo! Si multumesc ca l-ai impartasit cu noi.

  2. mi ai facut o pofta teribila de ceva atat de frumos… si eu sunt adepta fotografiilor pe hartie, desi tot ratez multe momente, nu prea mai obisnuiesc sa fac fotografii in momentele importante spunand ca mai bine le traiesc. dar tot s au adunat ceva poze demne de pus intr un album.

  3. Pontul tau a venit la fix!

    Chiar planuiam pentru copiii mei o astfel de surpriza.
    Multumesc!
    Am intrat imediat pe site si am vazut ca echipa este destul de operativa ( 5 zile lucratoare).

  4. Ce frumos! Nu știam că se poate face așa ceva! E minunat!

  5. Superb !!!
    Si eu mi-am facut o fotocarte cu cei mici dar de pe […], cred ca este unul dintre cele mai apreciate cadouri pe care le-am facut de Craciun. Sotul meu a fost foarte incantat. O sa mai fac unu dupa ce primesc pozele de la botez

    1. Ti-am editat comentariul. Fiind un articol in care vorbesc despre un serviciu/produs pe care il prezint, nu permit reclama in comentarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.