Carte de Crăciun: Advent Calendar to Colour – Usborne

Zilele acestea am primit de la Anca (În minunata lume a cărţilor) un pachet cu cărţi de Crăciun de la Usborne. Mi-a trimis aşa: Advent Calendar to Colour, Big Book of Christmas things to make and do şi The Usborne Christmas Carols Sticker Book. Pe ultimele două le-a răsfoit puţin, apoi le-a dat deoparte.

Din cartea cu activităţi vom face curând nişte decoraţiuni frumoase iar cea cu autocolante şi colinde e un pic dificilă pentru vârsta ei de acum (sunt colinde specifice culturii britanice, însoţite de partituri, de diverse informaţii interesante şi curiozităţi, reproduceri după picturi celebre şi multe autocolante care trebuie potrivite la locul lor), însă Calendarul de Advent a fost cel care i-a plăcut cel mai mult.

Îmi pare rău că n-am avut cum s-o înregistrez când l-a descoperit pentru că eram în bucătărie, turnam nişte figurine de ipsos şi nu puteam să plec pentru că se întărea ipsosul şi o tot auzeam spunând: “wow, ce faină e! ce drăguţă e cartea asta! ce drăguuuuţ! un pinguin pe schiuri, un om de zăpadă, doi şoricei pe patine!” După ce am terminat de turnat, am fugit la ea să văd care carte a încântat-o aşa de tare şi am vrut şi eu s-o examinez dar nu m-a lăsat 🙂

A deschis toate ferestruicile înainte să apuc eu să-i explic că e un calendar de Advent şi trebuie deschise pe rând 🙂 Nici nu i-am spus că poate colora în el deocamdată pentru că l-a luat şi îl foloseşte pe post de decor pentru jocurile ei de rol. Vine Scufiţa Roşie şi stă de vorbă cu toate animăluţele ascunse în spatele ferestruicilor, e un deliciu s-o asculţi jucându-se.

Chiar dacă 1 decembrie se apropie şi timpul e scurt, merită să comandaţi această carte-jucărie. Dintr-un calendar de Advent de colorat, Eliza a transformat-o într-o carte de căutare şi într-un decor de teatru de păpuşi, împrumutându-i astfel multiple valenţe educaţionale. Probabil că mie nu mi-ar fi trecut prin cap atâtea şi cred că pe viitor îi voi da ei prima oară cărţile speciale şi o voi lăsa să văd ce face cu ele şi abia apoi îi voi explica scopul lor iniţial. N-ar trebui să mă mai suprindă imaginaţia copiilor, dar uite că o face de fiecare dată.

Advent Calendar to Colour este integral cartonată şi se deschide ca o mapă, e ca un carton lung împăturit în patru, nu are file ca o carte. Fiind cartonat, se poate expune frumos pe un raft după ce e terminat sau se poate folosi la joacă. Dacă nu mai aveţi nevoie de el după ce se termină sărbătorile, îl puteţi dona unei grădiniţe să-l folosească anul următor pe post de decor în colţul tematic dedicat iernii.

Pentru comenzi accesaţi pagina de facebook sau scrieţi-i Ancăi la inminunatalumeacartilor@gmail.com.

4 Replies to “Carte de Crăciun: Advent Calendar to Colour – Usborne”

  1. E chiar superb! Deși eu nu reușesc niciodată să mă țin după un calendar când vine vorba de sărbători. Totul vine spontan și de la sine!

  2. Draga de ea! Imi si inchipui scena! 🙂
    Laura vreau sa te intreb ceva care nu are legatura cu acest post, si anume, despre figurinele din ipsos.
    Daca vrei/poti sa ne spui cum le faci? Ce materiale folosesti? Cum le torni? Cum le scoti din matrite?
    Eventual un post separat 🙂 despre acest subiect.
    Merci!!

  3. alina macovei says: Reply

    Buna ziua,

    De unde se poate comanda calendarul? Este foarte frumos si as vrea si eu unul.

    Multumesc

    1. Laura Frunză says: Reply

      Incearca la In minunata lume a cartilor, am dat un link in prima fraza spre o pagina de fb, iar in ultima fraza am scris adresa de email.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.