Felinar din cutie de suc şi hârtie de calc cu siluetă pe fundal

Am văzut un model mai simplu al acestui felinar din cutie de suc acum un an sau doi la o fetiţă din clasa de balet a Elizei şi de atunci mi-a rămas gândul să fac şi eu. Am vrut să-i dau un aspect mai elegant, aşa că i-am dat nota mea personală şi sunt foarte încântată de felul în care a ieşit.

??????????

Materiale: o cutie de 1 litru (sau chiar de doi pentru unul mai mare) de suc natural, acrilic negru, un cutter ascuţit sau un bisturiu special pentru hârtie, coală de calc, hârtie neagră pentru decoraţiunea interioară, lumânare cu LED.

Cutia de suc se goleşte şi se clăteşte. Se scurge bine. Dacă aveţi timp, lăsaţi-o la uscat. Pe mine Eliza aşa m-a bătut la cap cu felinarul ăsta că am băut sucul repede, am clătit cutia şi apoi am efectuat tăieturile şi am şters-o pe interior.

Pe două laterale am decupat patru triunghiuri pentru a forma un grilaj (aproximativ) în formă de X. La spate am decupat un semicerc pentru a avea loc să introduc lumânarea. În faţă am decupat un dreptunghi şi un grilaj în formă de X ceva mai mic. Tăieturile se efectuează destul de simplu, se desenează mai întâi conturul cu un marker pentru CD-uri, apoi se taie cu un cutter ascuţit.

Cutia se vopseşte integral cu acrilic negru – primul strat l-a dat Eliza, pe al doilea eu.

Separat se decupează din hârtie neagră o siluetă care să fie pusă pe interior: eu am folosit un şablon din cartea Decoraţiuni cu filigran în alb şi negru – am ales ceva mic dar care să fie simbolic pentru iarnă/Crăciun. În carte sunt şi şabloane pentru modele precum scena naşterii Domnului sau sosirea celor trei magi, dar erau mult prea mari şi greu de decupat. Cel mai uşor mi-a fost să copiez şablonul pe hârtie albă, să capsez cele două coli şi să le decupez în acelaşi timp. Pe coală neagră e mai greu cu transferul şablonului.

DSCN9388

Din coala de calc se decupează trei dreptunghiuri care să se potrivească pe interiorul cutiei de suc. Aici e partea cea mai dificilă: introducerea şi fixarea bucăţilor de calc. A fost destul de greu să le bag şi să le potrivesc prin tăietura de la spate dar am reuşit. Am fixat cu foarte puţin scotch în partea de sus. Eu am avut un calc ceva mai grosuţ, dar cred că ideal pentru felinar ar fi cel mai subţire, s-ar vedea mai bine lumânarea cu LED.

DSCN9430

Se fixează şi decoraţiunea în spatele hârtiei de calc, cu puţin scotch în partea de jos şi în lateral. Pentru agăţătoare am folosit toarta unei sacoşe de hârtie. Lumânări cu LED găsiţi la Jumbo.

8 Replies to “Felinar din cutie de suc şi hârtie de calc cu siluetă pe fundal”

  1. violeta.argatu says: Reply

    WOW!!! Cel mai felinar beeeeeeeeeeton!!! vreau si eu:)

  2. ce frumos e!!! superb!

  3. Vai ce-mi placeeee!! e superb,felicitari.Am sa fac si eu cu copii!!!Multumim de idee!!!!

  4. Ce bine arata! O sa incerc si eu cu cei mici, ma apuc de cumparat cutii de lapte (noi cluam din cel la bidon mare)!

  5. Foarte tare arata!

  6. E deosebit, Laura!! Foarte frumos!

  7. Mă apuc de băut sucuri la cutie… Felicitări, e tare frumos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.