Pentru Bucureşti – Regatul lui Moş Crăciun

Articol valabil pentru luna decembrie 2014

Ieri am petrecut cu Eliza o zi minunată. După ce am fost la teatru (premiera spectacolului Răbdărică şi Mofturică salvează noaptea de Ajun la Clubul Ţăranului), i-am spus că am o surpriză pentru ea: abia când am ajuns aproape de Santa Claus Kingdom, noul parc de distracţii deschis de Divertiland în Bucureşti, i-am mărturisit că mergem în regatul lui Moş Crăciun. Deja vedea în zare cei doi Moş Crăciun gonflabili “giganţi” cum le-a spus ea şi era imposibil să mai păstrez surpriza până intram.

Când intri în parc, mai ales dacă ţi-ai făcut aşteptări, nu pare cine ştie ce. Însă când începi să iei toate distracţiile la rând, şi se face ora 8 jumate seara şi voi tot n-aţi plecat de acolo, îţi dai seama că merită să vii.  În primul rând, este CALD! Nimic nu poate fi mai plăcut într-un parc de distracţii decât faptul că e cald. După ce am înfruntat frigul şi ploaia de afară, să ajung într-un loc unde e cald a fost mană cerească pentru mine. Într-un parc de distracţii exterior nu cred că aş fi rezistat atâtea ore.

Noi am început cu patinoarul artificial, acolo am stat cel mai mult. Unul dintre supraveghetorii patinoarului a îndrumat-o puţin pe Eliza, astfel că a reuşit să patineze fără să se ţină de margini şi pentru ea a fost o bucurie fără seamăn. Nu cred că am plecat de acolo vreo două ore. Toate patinele de închiriat sunt noi şi poţi sta la patinoar cât vrei. Cea mai mică mărime la patine este 28, dar puteţi veni şi cu patinele de acasă. Atenţie, pe jos nu este gheaţă, ci o suprafaţă foarte alunecoasă, patinatorii experimentaţi spuneau că alunecă mai tare decât gheaţa.

DSCN9614

Am continuat cu derdeluşul unde te dai cu un fel de colac. Colacul e greu de cărat la deal, dar Elizei i-a plăcut. Şi la fel şi mie 🙂 În poza de mai jos suntem noi două:

DSCN9719

Apoi au urmat câteva ture prin cele două zone mari cu tobogane gonflabile şi trambuline şi s-a oprit la a treia zonă gonflabilă, cea cu bile de sărit de pe una pe alta. Cred că aia a fost preferata ei pentru că a stat foarte mult acolo, chiar dacă trebuia să stea la rând de fiecare dată. Din fericire nu era aglomerat şi îi venea repede rândul. La finalul zilei, Eliza acolo a ales să-şi petreacă ultimele 45 de minute şi s-a încins o hârjoană cu supraveghetorii, toţi tineri şi energici, şi copiii rămaşi de credeam că n-o mai iau de acolo.

DSCN9553

Pentru că eram acolo să testăm sporturile de iarnă “în interior”, am convins-o să încerce şi la ski, tot pârtie artificială (au şi un monitor care le dă  instrucţiuni şi îi coboară cu elasticul prima oară), dar după o singură tură a renunţat. Prea greu. Aici erau şi săniuţe şi snowboarduri. Toate noi şi de bună calitate. De altfel, cred că este şi o căsuţă unde se prezintă (şi cred că pot fi şi cumpărate) skiuri şi echipamente de iarnă.

DSCN9747

Şi vorbind de căsuţe de unde se poate cumpăra ceva, există în jur de 8-10 căsuţe, ca un mic târg de Crăciun. Se vând cu precădere dulciuri (jeleuri, bomboane, fursecuri, cupcakes şi brioşe), dar există şi un stand care se numeşte Prăvălia Mică unde au produse apicole, sucuri sănătoase (de cătină, de mere şi de afine – la 5-7 lei paharul destul de mare) şi produsele marca Prisaca Transilvană (am găsit, în sfârşit şi soluţia pentru aerosoli cu propolis de la ei).

DSCN9806

Până şi Moşul îşi făcea cumpărăturile de aici:

??????????

Dacă vi se face foame, există şi o zonă de unde se poate cumpăra atât mâncare gătită (eu am testat tochitura cu mămăliguţă care mi s-a părut bună), cât şi pizza, paste, hamburgheri şi sandvişuri. Preţurile sunt decente, nimic prea exorbitant, poate doar ciocolata caldă care e 12 lei, dar e un soi de budincă mai lichidă, decât o băutură. Preferatul meu a fost, desigur, acesta:

DSCN9752

Un vin fiert dulceag, cu mirodenii, care ori nu conţine alcool, ori conţine foarte puţin. Am băut două pahare dar n-am simţit absolut nimic 😀 Un pahar e 10 lei dar este gustos, mie mi-a plăcut şi consider că merită banii.

După experienţa la ski, Eliza a testat şi pista de karting:

DSCN9740

după care am prins finalul spectacolului de pe mica scenă din zona Poşta lui Moş Crăciun. În fiecare seară la ora 18.00 sunt diferite spectacole amuzante pentru copii. În zona Poşta lui Moş Crăciun, copiii au la dispoziţie cărţi poştale să-i scrie lui Moş Crăciun, desene de colorat, o domnişoară foarte talentată care pictează pe faţă, precum şi, uneori, ateliere de decorat turtă dulce. Noi n-am mai prins turta dulce, se pare că au un număr limitat şi când am ajuns noi tocmai se terminase.

DSCN9794

Am fost şi la Moş Crăciun, au unul foarte reuşit care vorbeşte frumos cu copiii şi împarte bomboane Bucuria 🙂 Cei de la Bucuria au şi stand unde vând noile lor pachete de Crăciun (25 de lei) şi diverse alte dulciuri. Nu au toată gama acolo.

??????????

Nu puteam, desigur să nu încercăm şi peretele de escaladă. L-am testat amândouă, deşi nu cu rezultate satisfăcătoare 😀

??????????

La final, am încheiat seara cu nişte ture în carusel şi în trenuleţul lui Moş Crăciun:

DSCN9862

Impresii generale:

– tot parcul mi s-a părut foarte bine organizat: au garderobă la intrare iar toaletele (curate) sunt în zona cu mesele, imediat după case (nu scrie pe ele că sunt toalete, sunt doar două chipuri, bărbat şi femeie, pictate pe ele). De asemenea există și o zonă de alăptat/schimbat copilul, cu o canapea şi o masă de înfăşat.
– timpii de aşteptare sunt mici (dar ce-i drept nu era foarte aglomerat când am mers noi), există o parcare destul de mare afară, supraveghetorii sunt toţi tineri atenţi, zâmbitori şi entuziaşti, atmosfera e una de sărbătoare.
– pentru copii mai mari şi adulţi există şi mese de ping-pong şi una de fotbal.
– pentru mine un mare plus îl are faptul că este foarte uşor accesibil pentru cei fără maşină. Parcul se află în zona Pipera, la 10 minute de mers pe jos de staţia de metrou Aurel Vlaicu, după clădirea nouă a poliţiei unde se dau permisele auto.
– tarifele de intrare pot părea la prima vedere piperate (25 adult, 50 copil), însă: în banii ăştia intră absolut toate distracţiile din interior – poţi sta la patinoar şi 5 ore, te poţi da în carusel de 50 de ori, îl porneşte şi pentru un singur copil. Poţi sta doar la ski să exersezi o zi întreagă sau poţi să te dai la nesfârşit pe derdeluş. E drept că pentru o familie cu doi sau trei copii, investiţia este mare, însă dacă vă duceţi la târgul de Crăciun de exemplu şi daţi câte 5 lei de făcut un balon, câte 10 de dat în carusel şi tot aşa, eu zic că ieşiţi mai bine aici, unde, apropo, spiriduşul care face baloane e din partea casei. Iar adulţii pot încerca şi ei mai toate distracţiile, în afară de cele gonflabile. Şi e cald, v-am mai zis asta? 🙂
– parcul este superb decorat, cu tot felul de brăduţi împodobiţi şi ninşi, cu băncuţe, cu animăluţe, cu zăpadă falsă pe jos, prin parc circulă tot felul de personaje tematice (reni, spiriduşi, ieri am văzut şi două mascote pe picioroange), toată atmosfera e de sărbătoare (inclusiv colindele care vă vor suna în cap şi noaptea 😀 )

DSCN9753

 Nouă ne-a plăcut foarte mult, aşa că:

DSCN9796

Urmăriţi parcul şi pe pagina lor de facebook, au mereu poze noi şi anunţă şi toate evenimentele. Printre care şi sosirea lui Moş Crăciun adevărat din Finlanda 🙂

8 Comment

 1. Vaaaaai, ce rău îmi pare că nu am mers! Primisem o invitaţie, dar am fost mai comodă 🙁 :(((

 2. Carmen says: Reply

  Foarte frumoasa zi ati avut!mi-as dori si eu pentru fetita mea o asemenea experienta.

 3. Andreea 28 says: Reply

  daca am fi stat in bucuresti cu siguranta mergeam

 4. Lila says: Reply

  Eu inca sunt reticenta sa-mi duc copilul la patinoar. Poate si pentru ca eu abia ma tin pe patine si cea mica are doar 5 anisori. La ce varsta ar fi ideal sa inceapa?

  1. Lila, n-as sti sa iti spun, am vazut si copilasi mai mici care patinau superb. Nici eu nu sunt patinatoare, prima oara cand am fost cu fetita mea, ne-am tinut de gard amandoua. Aici mi s-a parut mai sigur pentru ca era mai gol si nici caderile nu erau asa dureroase ca la gheata adevarata.

 5. Datorita blogului tau am ajuns si noi la Regatul lui Mos Craciun. Multumim pentru pont, desi nu suntem din Bucuresti a meritat drumul pana acolo, iar distractia e de exceptie…m-am minunat de cumintenia copiilor care-si asteptau randul la baloanele uriasa de sarit si m-a surprins placut bunul simt al tuturor. Datorita tie am fost din nou copil pentru o zi, iar copiii mei au avut parte de o zi de neuitat.

 6. Sper ca au intrat banutii pentru 2trifoi

  1. Da, stai linistita 🙂

Leave a Reply