Atinge copacul fermecat – editura Gama

Recunosc că am avut sentimente amestecate legate de cartea asta, dar m-am dus la Gaudeamus cu o listă fermă şi Atinge copacul fermecat era pe ea, indiferent de preţ, pentru că mă dau în vânt după tot ce e nou în materie de carte. Din fericire era şi redusă în ziua în care am ajuns eu, aşa că preţul n-a mai fost o piedică 🙂

Aşteptările mele de la această carte au fost diferite: eu credeam că e un soi de carte digitală, citisem pe diagonală despre ea cu gândul că o s-o văd pe viu la târg şi îmi fac atunci o impresie. Însă când mi-a arătat-o reprezentantul de vânzări de la Gama, mi-am format pe loc altă părere şi am ştiut că o vreau chiar dacă Eliza a depăşit vârsta. Eu sunt convinsă că această carte poate fermeca şi un copil mai mare, aş merge chiar până la 7 ani. Nu se poate să nu-ţi placă o carte “magică”.

Pentru copii este magie, pentru noi, părinţii, poate, nu, poate ne duce cu gândul la desenele făcute pentru o animaţie, cele care reproduc aceeaşi imagine în ipostaze uşor diferite pentru a forma acţiunea. Aici avem un copac care înfrunzeşte, înfloreşte, se scutură, face fructe, adăposteşte un cuib de păsărele sau rămâne golaş în bătaia fulgilor de nea. Trece prin toate anotimpurile, în doar câteva pagini, sub atingerea “magică” a copilului.

editura Gama

Pentru ca acest copac să treacă de la o stare la alta, pe pagina din stânga există un îndemn: atinge copacul o dată şi vezi ce se întâmplă (aici părintele citeşte îndemnul, aşteaptă ca cel mic să facă acţiunea şi dă pagina), bate din palme să aduci… (dă pagina) zăpada, mătură petalele cu degetul şi trimite-i copacului un pupic.

Îndemnurile sunt simple, distractive, cartea poate fi citită doar în tandem cu părintele. Altfel nu concep să fie la fel de frumoasă. Timpul petrecut cu mami sau tati pentru citirea acestei cărţi fermecate este cel mai mare câştig al amândurora.

O carte minunată pentru care îi mulţumim editurii Gama!

Aici găsiţi şi câteva instrucţiuni de folosire a cărţii (în limba engleză).

 

1 Comment

  1. Carmen says: Reply

    Ce-mi place cartea!sa vedem poate ajunge si la noi de Mos Nicolae ,ne mai gandim pana pe 19.Multumim pentru toate postarile din care avem numai de invatat.

Leave a Reply