De făcut – pitic pe schiuri din materiale naturale

Tot răsfoind eu colecţia mea de Idei creative, am dat din nou peste Pitici şi îngeraşi de Crăciun (IC 85) şi, deşi eram pornită să fac ceva din noul număr, Îngeraşi din hârtie, am făcut până la urmă un pitic pe schiuri, căruia i-am adăugat şi nişte aripi de pănuşi ca să semene puţin cu un îngeraş.

pitic pe schiuri

Materiale: o nucă mai mare, o bilă de lemn, o steluţă de anason, patru coji de fistic, trei boabe de piper, două scobitori, un băţ de amestecat în cafea tăiat în jumătate, cu colţurile rotunjite pe şmirghel fin, puţină rafie pentru păr, panglică de hârtie pentru căciulă, pănuşi de porumb pentru aripi (aripile mele sunt reciclate de la alt ornament, dar puteţi folosi ce aveţi, panglică de hârtie, fetru, coală de spumă etc).

Cel mai important lucru la realizarea acestui îngeraş este pistolul cu silicon fierbinte. Cu alt adeziv nu reuşiţi, elementele sunt prea greu de lipit.

DSCN0023

Mod de realizare:

Se rup colţurile steluţei de anason şi se lipesc în partea de sus a nucii pentru a forma gulerul. Pe bila de lemn se desenează trăsăturile îngeraşului, se lipesc firele de rafie (părul) şi căciuliţa din panglică de hârtie. Bila se lipeşte la locul ei peste guleraş. Se lipesc cojile de fistic – mai întâi picioarele şi apoi mâinile. Sub una dintre mâini introduceţi beţele de schi (scobitorile). Lipiţi nasturii formaţi din boabe de piper, apoi schiurile pe un umăr. La final lipiţi şi aripile. Dacă vreţi să-l lăsaţi pitic, puteţi renunţa la aripioare.

DSCN0006_1

Vă asigur că este minunat, eu îl voi pune într-o cutie şi va pleca la drum lung, cadou pentru cineva drag. Sper doar să ajungă întreg.

3 Replies to “De făcut – pitic pe schiuri din materiale naturale”

  1. iuui, ce dragalas e :* :*
    foarte frumos, Laura.
    hmm.. ma gandesc acum.. daca tot ai timp, ai putea sa faci o trupa de pitici-ingerasi pana la Craciun

  2. […] pe cea cu brăduţii am aplicat-o pe o felicitare rotundă şi am trimis-o în pachet alături de piticul din nucă, iar pe cea albastră am trimis-o spre altă zări pentru a fi atârnată în […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.