De făcut – săculeţi parfumaţi de iarnă umpluţi cu mirodenii

DSCN9464

Aceşti săculeţi parfumaţi sunt perfecţi pentru a fi oferiţi cadou de sărbători dacă vă place să oferiţi în dar lucruşoare făcute cu mâinile voastre. Se pot agăţa în şifonier şi de fiecare dată când îl veţi deschide, vă va întâmpina un miros de Crăciun 🙂

saculet parfumat

Materiale: un umeraş din plastic subţire (cum sunt cele de la lenjerie intimă), un săculeţ (sau pânză subţire pentru a coase unul), beţişoare de scorţişoară, steluţe de anason, coji de citrice uscate.

DSCN9446

Umeraşul se taie sau se rupe pentru a se potrivi săculeţului pe care îl veţi umple cu amestecul de condimente uscate. Eu am o groază de anason stelat şi de beţe de scorţişoară rămase de la alte decoraţiuni şi la ele am mai adăugat resturi de coajă de portocală tăiate mărunt şi uscate după ce am decupat steluţele pentru ornamentele de pom.

Se coase săculeţul în partea de sus, lăsând să iasă din el doar cârligul umeraşului de plastic. Se înfrumuseţează cu decoraţiuni decupate din fetru sau cu modele cusute/croşetate dacă vă pricepeţi la asta.

DSCN9464

4 Comment

 1. De unde iei tu stelutele de anason? Am vazut ca le folosesti foarte des in ornamentele cu materiale naturale.
  O idee de umplut saculetii, daca ai de unde aduna: frunze de soc uscate. Am citit ca alunga paianjenii din casa si chiar vreau sa incerc anul viitor.

  1. De la plafar (la pungute) sau de la tarabele cu condimente din piete sau supermarketuri.

   1. Multumesc pentru raspuns

 2. Andreea 28 says: Reply

  Ce idee frumoasa!!! Ne punem pe treaba!!

Leave a Reply