De purtat – fuste de Crăciun de la Lilu Tesa

Duminică am fost la un târg de Crăciun (bine, recunosc, am fost la patru 😀 ) la care era şi Lilu Tesa cu o mulţime de haine noi de sărbătoare. Mă dusesem special să văd fustiţele de Crăciun pe care le tot pusese în ultima vreme pe facebook şi care arătau minunat. Cred că am stat vreo 20 de minute acolo, răscolind printre umeraşe, pentru că trebuia să aleg o fustă pentru Eliza şi încă una cadou.

După ce m-am hotărât şi am zis “asta” de vreo cinci ori, până la urmă am lăsat-o pe Eliza să aleagă şi alegerea ei a fost perfectă! Pe site nu are toate modelele, ca să le vedeţi pe toate trebuie să o vânaţi pe Nicol pe la târguri (are unul la Braşov week-endul viitor din câte am înţeles) sau să urmăriţi mai degrabă pagina ei de facebook. La târguri are şi diverse accesorii dintre care puteţi alege pentru a asorta ţinuta asupra căreia v-aţi decis. Eu am ales-o pe asta pentru Eliza (şi încă una cadou dar nu v-o pot arăta pentru că stric surpriza):

Eliza a fost foarte încântată de ea, nici a doua zi n-a vrut s-o dea jos. Este o fustă care îi va veni vreo doi, trei ani de acum încolo, dacă nu mai mult pentru că e lunguţă, nu are talia strâmtă şi, în fond, peste doi ani, pot trece pe la Nicol să-i mai adauge un volan 🙂 Aşa cum îmi povestea Nicol la târg, “fac haine pentru copii care să crească în ele”. Rochiile să devină bluze, şalvarii lungi să devină scurţi. Fustele să mai poată fi lungite cu un volan sau un rând de tulle. Haine rezistente, din materiale de bună calitate, bine cusute, cu personalitate, chic. Ce îţi poţi dori mai mult de atât?

Eu sunt absolut înnebunită după colecţia ei de reciclate – Nicol are un simţ artistic deosebit care o face să combine petice de materiale într-un puzzle ca o operă de artă. În plus, după un an petrecut într-o călătorie cu rulota “pe îndelete” prin Europa, Nicol s-a întors cu o mulţime de materiale vintage pe care acum le prelucrează în tihna căminului ei de la munte. O vreme şi eu am fost pasionată de refolosirea materialelor de la haine/perdele/feţe de masă vechi dar pentru că eu nu ştiu să cos, mă mai duceam la croitoreasa mea obişnuită care nu înţelegea mereu ce vreau. Acum cred că o voi contacta pe Nicol dacă îmi mai vine vreo idee, pentru că are un fler fantastic pentru ceea ce arată bine împreună.

Lilutesa are şi haine de băieţi, nu numai de fete, şi face şi pe comandă un anumit model dacă are materialele necesare. Iar dacă luaţi fustiţa asta care mi-a plăcut la nebunie dar era puţin mică pentru Eliza (cam de 4 ani, aş zice eu), să-mi trimiteţi şi mie o poză cu fetiţa îmbrăcată în ea, să îmi bucur şi eu privirile 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.