Mamă şi fiică

Aşa se numeşte o figurină Willow Tree pe care mi-o doream foarte mult încă de când am descoperit această serie pe un site de decoraţiuni şi accesorii. Simplitatea acestor figurine m-a cucerit şi de fiecare dată când apăreau pe site îmi doream să o comand pe cea mult-dorită însă parcă niciodată nu se găseau bani. Mereu era altceva mai presant. Nu mai reţin exact cât costă una, dar cred că e în jur de 70-80 de lei, plus transport. Nu ştiu de ce, aveam impresia că e o figurină mică însă îmi stârnea atâtea sentimente încât trebuia să o am. Timpul a trecut, eu eram sigură că o voi mai găsi (apare periodic în ofertă) dar uite că o prietenă dragă s-a gândit să-mi facă o bucurie nemaipomenită şi mi-a dăruit statueta (pentru că este mai degrabă o statuetă decât o figurină) de Crăciun. Nu vă pot povesti câtă emoţie mi-a stârnit darul ei. Mă uit în fiecare zi la statueta Mamă şi fiică şi mă bucur de frumuseţea care există pe lumea asta: de frumuseţea artei, a copiilor, a iubirii de mamă, a mâinilor binecuvântate cu darul de a plămădi frumuseţe.

mother daughter

Dacă vă veţi uita pe site-ul Willow Tree, veţi găsi acolo nişte figurine extraordinare, în special grupurile cu familii (destul de variate). Cred că aceste figurine ar putea reprezenta un dar minunat de nuntă sau de botez pentru o tânără familie, dar şi un cadou de suflet pentru bunici sau fraţi. La noi nu le-am văzut nicărieri în altă parte decât pe vivre.ro atunci când apar în oferta lor (nu sunt tot timpul, vivre funcţionează în sistem outlet), dar dacă mai ştiţi şi alte locuri unde se vând în România, m-aş bucura să-mi daţi de ştire. Statuetei Mamă şi fiică sper să i se alăture la un moment dat şi una din colecţia Flowers (cea cu lavanda) şi încă una din colecţia Family.

Notă: Figurinele, deşi par din lemn, sunt de fapt dintr-un fel de răşină şi sunt turnate în serie, după un model sculptat de artista Susan Lordi, apoi sunt pictate manual. Statuetele se pot sparge dacă sunt trântite pe jos dar se pot lipi cu un adeziv puternic, aplicat în strat subţire. Găsiţi mai multe informaţii pe site-ul Willow Tree.

Figurinele se mai găsesc pe ebay şi pe amazon.

10 Comment

 1. Corina says: Reply

  Eu le iubesc la fel de mult. Si am 3 din ele, liate de la reduceri de pe vivre, cred ca cea mai scumpa a fost in jur de 40 lei. Din pacate in decembrie, am lovit din greseala etajera pe care stateau, si cea mai mica dintre ele a cazut si si-a rupt capul. Am lipit-o, dar de aproape se cunoaste. Insa cu ocazia asta, am descoperit cu stupoare ca nu sint din lemn, asa cum am fost convinsa. Ci dintr-un material extrem de ciudat, in fel de plastic foarte dur, asemanator portelanului ca textura.

  1. Ce ciudat! Inseamna ca nu sunt sculptate, ci probabil turnate in mulaje. Dar asta nu le face mai putin frumoase, totusi.

  2. Uite, am gasit pe site-ul lor, nu e lemn, e un fel de rasina: http://www.willowtree.com/Willow-Tree-FAQ/wt-faq,default,pg.html?brandId=WT#q4

   1. Corina says: Reply

    Da, n-am stiut. Dar am fost socata cind am vazut ca nu e lemn. Eram sigura ca sint sculptate. Si imi plac asa mult la atingere. Sint f frumoase toate, si sa stii ca sint des la reducere pe vivre. Cele mici uneori sint si 15 lei. Eu asa le-am pindit. Dar e drept ca e greu sa te stapinesti si sa le pui in cos doar pe ele.

 2. Sunt așa de frumoase pentru că sunt atât de simple. Ce puțin asta e părerea mea.

 3. maria says: Reply

  Acum este pe vivre o campanie (care expira maine) cu statuete Willow Tree. Nu stiu daca printre ele sunt si cele pe care ti lemai doresti, insa m-am gandit ca poate ti-ar placea sa stii de campanie (si eu am urmarit in mod deosebit cand mai apar pentru ca vroiam o anume statueta pentru un cadou)

  1. Stiam, am si comandat deja una 🙂 Abia astept sa o vad.

 4. Kovacs Timea says: Reply

  Buna ziua. Si eu colectionez statuetele sculptate de Susan Lordi.Am deja foarte multe. Vreo 70 de bucati. Am toate cu floricele, ingerasii, decoratiuni pt. pomul de craciun, grupuri de familie. Ma bucur, ca sunt si altii, cu pasiunea asta.

  1. carmen says: Reply

   Buna ziua, si mie imi plac aceste figurine….din pacate pe vivre nu mai sunt decat doua. Daca stiti de unde se mai pot comanda va rog sa imi spuneti si mie. Multumesc.

 5. Gabriela says: Reply

  Buna ziua tuturor si La Multi Ani! Eu am gasit recent aceste figurine Willow Tree care si mie imi plac pe un site care se pare ca are numai acest produse la vanzare: http://idarina.ro. Un an bun la toata lumea va doresc.

Leave a Reply