Felicitări cu flori din dantelă

Când am fost la târgul de mărţişor de la Muzeul Ţăranului am văzut nişte felicitări drăguţe care mi-au atras atenţia. Am cumpărat două şi am studiat felul în care sunt făcute şi am reuşit să produc şi eu două similare, nu la fel de frumoase dar care, cu siguranţă, pot fi îmbunătăţite.

Materiale: carton negru, dantelă albă cu flori, aracet care se usucă transparent, un creion alb/cariocă albă/corector cu pastă albă. Felicitările originale cred că sunt făcute cu un fel de contur alb, eu n-am avut decât auriu şi negru aşa că n-am încercat. Am folosit un creion cerat alb.

Se decupează florile din dantelă şi se lipesc pe cartonul negru pentru felicitări. Se adaugă detalii cu creionul sau carioca. Eu am folosit şi un nasture pentru mijlocul florii mari din dantelă. Pentru a doua felicitare am folosit inimioare şi un cuvânt decupat de pe o panglică de organza, inimioare decupate din hârtie cu perforatorul şi o floare decupată de pe o panglică din dantelă.

??????????Aceste felicitări nu sunt potrivite numai pentru 8 martie, se pot folosi şi cu alte ocazii şi se fac foarte repede. Dacă aveţi nevoie de o etichetă pentru cadouri, de o felicitare sau de un cartonaş de mulţumire, puteţi improviza ceva frumos din câteva resturi de dantelă sau panglică şi o coală de carton negru.

Iată şi originalele, mult mai delicate şi mai ochioase. Una dintre ele e decorată şi cu coji de ouă încondeiate. Nu spargeţi ouăle ca să faceţi aşa ceva, dar dacă se întâmplă tragedia să nu aruncaţi cojile. Din păcate nu am reţinut numele artizanului, nu era trecut pe plicuri. Chiar aş recomanda pe viitor ca fiecare artizan să-şi treacă pe spate sau pe o etichetă numele şi site-ul (cum face Diana Poruţiu, de exemplu, care are pe spatele cartonaşelor de la mărţişoare sau cercei numele şi datele de contact). Când vizitezi un târg e imposibil să ţii minte atâtea nume şi mi-ar fi fost util după aceea un cartonaş cu informaţii.

DSCN5431

2 Comment

  1. Să ai o primăvară, așa frumoasă, ca sufletul și rostirile tale! Cât despre felicitări, minunate!

  2. Crina says: Reply

    Aceste felicitari imi amintesc de cat de placut poate fi sa faci totul sa fie mai frumos din lucruri simple fara a fi nevoie sa aruncam bani pentru fericirea oferita de catre cadouri…

Leave a Reply