Mâine – Guillaume Musso

Mâine este cel mai recent roman al lui Guillaume Musso, proaspăt apărut la Editura All şi pe care l-am citit în două zile. Dacă aveam timp, cred că îl dădeam gata în câteva ore. Cum să nu citeşti cu atâta curiozitate un roman aşa captivant şi intrigant?

Ceea ce începe ca o poveste de dragoste previzibilă (cu atât mai previzibilă pentru mine cu cât semăna foarte bine cu un film văzut mai demult şi am ghicit imediat ce se întâmplă de la primele pagini) continuă cu o intrigă detectivistică stranie şi cu un final wow, exploziv! Emma şi Matthew trăiesc la mii de ani lumină distanţă unii de alţii, nu doar spaţial, ci şi… temporal. Amândoi sunt “oameni” şi nu doar personaje, supuşi depresiei, greşelilor şi deciziilor proaste ca oricare alt om. Emma e depresivă, sinucigaşă şi ajunsă într-un punct dificil din viaţa ei după ce relaţia cu un bărbat însurat s-a încheiat brusc. Matthew e văduv, tatăl unei fetiţe de aproape 5 ani care se luptă cu dificultăţile financiare şi cu faptul că nu poate accepta moartea subită a soţiei lui. Ajunsă în viaţa lui Matthew dintr-o întâmplare, Emma încearcă să descâlcească iţele misterului care înconjoară moartea soţiei lui Matthew şi, în acelaşi timp, să facă pace cu ea însăşi.

Cartea este atât de alert scrisă că nu există niciun minut de plictiseală. De asemenea, e şi foarte bine documentată din punct de vedere medical (soţia lui Matthew era medic cardiolog) dar şi culinar, căci Emma este enolog şi încă unul bun, ştie perfect ce mâncare merge cu ce vin şi nu vă recomand să citiţi cartea pe stomacul gol 😀

Mă mănâncă degetele să vă povestesc mai multe despre carte, ar fi atâtea de spus, dar asta ar însemna să dezvălui fragmente din intrigă şi nu pot face asta, nu vreau să vă răpesc farmecul lecturii. Am citit mai multe cărţi de Musso dar asta, cu siguranţă, le bate pe toate.

7 Replies to “Mâine – Guillaume Musso”

  1. L-am citit si eu pe Musso datorita surorii tale. Intr-adevar, mi-au placut fff mult cartile. Pur si simplu te indeamna la devorare si nu te lasa nici sa mananci. Deci, dc anterioarele mi-au mers la suflet, sunt nerabdatoare sa ajung la “Maine”. Deocamdata, tot Mihaela mi-a dat ceva “de lucru”. Imi place sa citesc doar carti recomandate. Pana acum nu am descoperit nimic special pe cont propriu.

  2. Parca aduce puțin cu “Chemarea ingerului” ca linii generale, nu?

    1. Aduce putin, da, dar asta mi s-a parut mai faina 🙂

  3. imi plac enorm cartile lui Musso, dar si ale Ceciliei Ahern
    multumim pentru recomandare

  4. Nu este cel mai recent roman al lui Musso…acest roman a fost lansat pe 28 februarie 2013. Cred ca cel mai recent este Central Park.

    1. Multumesc, Laura. Eu m-am uitat doar pe coperta interioara a volumului unde Maine era trecut ca cel mai recent. Probabil ca, intre timp, a iesit altul 🙂

      1. In alta ordine de idei este preferatul meu. Chiar imi pare rau ca ajung atat de greu cartile lui Musso la noi in tara…astept cu nerabdare urmatorul roman sa fie tradus si sa apara si in librariile nostre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.