Reciclarea sticlelor de plastic: ghiveci iepuraș pentru Paște

Azi am pentru voi o idee de reciclare a sticlelor de plastic (PET) – vom face un iepuraş-ghiveci pentru flori, numai bun pentru perioada Paștelui.

Am găsit ideea aceasta pe Pinterest. Din păcate am pierdut o groază de vreme să găsesc sursa iniţială dar nu am reuşit decât să identific faptul că ideea provine de pe blogul acesta. Am remarcat în ultima vreme o tendinţă a multor site-uri şi bloguri, atât de la noi cât şi din afară, de a prelua diverse idei sub formă de articole agregatoare, fără să menţioneze sursa.

Practic, aşa îşi fac conţinut, scriind articole de genul “10 idei pentru…” sau “de pe bloguri/site-uri adunate”. Ideea în sine nu e rea pentru că acest demers, dacă ar fi făcut cu bună intenţie, ar ajuta la promovarea respectivilor bloggeri. Însă când aceste idei sunt preluate cu tot cu text şi poze, lumea rareori mai dă click pe sursa originală (în cazul în care există). De ce ar face-o când are totul mură în gură pe blogul agregator?

Să revenim, însă, la oile noastre. Acest ghiveci iepuraş pare destul de simplu în teorie. Se decupează partea de jos a unei sticle de plastic de doi litri, având grijă să lăsăm două urechi înalte pentru urechile iepurelui şi două urechiuşe mai mici, laterale, în care vom da găuri, dacă vrem să-l agăţăm (putem renunţa liniştiţi la ele). Apoi se pictează detaliile şi se etalează pe masa de Paşti sau în fereastră.

ghiveci iepuras

În practică, desigur, lucrurile nu stau chiar aşa. M-am chinuit foarte mult la decuparea sticlei. Am încercat şi cu o foarfecă de croitorie şi cu o foarfecă de grădinărit. Am avut mai mult succes cu foarfeca de grădinărit. Apoi am făcut o greşeală majoră: am desenat contururile cu un marker permanent negru pe care nu am reuşit să-l acopăr în totalitate, oricâte straturi generoase de acrilic am dat ulterior.

Sfatul meu este fie să nu trasaţi contururi deloc, să pictaţi “din ochi”, fie să folosiţi o cariocă la culoare. Am dat mai întâi straturile roşii, apoi pe cel alb. Am vrut să-i mai fac şi nişte buline dar m-am trezit că am uitat de ele atunci când deja lăcuiam iepurele. De fundă am uitat, dar poate i-o adaug ulterior.

În ciuda micilor defecte, eu sunt foarte încântată de cum a ieşit sticla mea şi sunt tentată să mai fac una, tot cu tematică de Paşti.

O altă idee de reciclare a unei sticle de plastic găsiți aici: Căsuță pentru păsărele.

2 Replies to “Reciclarea sticlelor de plastic: ghiveci iepuraș pentru Paște”

  1. Laura, arata foarte bine si daca conturai iepurasul cu marker negru ( il accentuai pe cel trasat initial).
    Ghiveciul e tare dragalas si ma tenteaza sa incerc si eu, mai ales ca voi avea nevoie de multe ghivece pentru rasadurile ce asteapta sa fie mutate in gradina 🙂

  2. Multumim ca ne-ai anuntat despre aceasta actiune a celor de la Tupperware!
    Am reciclat impreuna cu fetita si nepoatele mele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.