Concurs – Răbdărică şi Mofturică în misiune cu Zâna Măseluţă

“Noi două şi o umbrelă, noi două ne plimbăm, cerul ca o acuarelă, nu ne vede sub umbrelă, când ne îmbrăţişăm!”. Asta am cântat noi duminică după amiaza când ne întorceam de la teatru. Adevărul e că duminică a fost o vreme foarte frustrantă. Cald dar ploios, ca să ţi se facă ciudă că nu poţi ieşi la plimbare. Şi s-a mai dat şi ora înainte şi din cauza ei era să nu mai ajungem la ora 12 la Clubul Ţăranului la premiera piesei Răbdărică şi Mofturică în misiune cu Zâna Măseluţă. Ne-am trezit la 11 fără 10 şi la 11.02 am ieşit în viteză din casă. La 11.50 eram la MŢR, cu tot cu un ocol prin piaţă după morcovi şi pătrunjel pentru că aveam o supă în plan mai pe seară şi un covrig ronţăit în metrou.

O să sar peste faptul că un părinte a ridicat-o pe Eliza de pe locul ei din primul rând ca să-şi aşeze acolo copilul (lucru care m-a făcut să explodez, din păcate întârziat, pentru că Eliza nu mi-a zis la timp, şi să-i ţin şi ei o teorie cu privire la cum nimeni n-are voie să o dea la o parte de pe locul ei) şi peste faptul că a trebuit, evident, să calmez o criză mică de plâns (şi cred că mai mult a deranjat-o nedreptatea de a fi ridicată de pe locul pe care şi-l ocupase şi nu neapărat pierderea locului) şi o să vă spun că piesa este foarte frumoasă şi că Elizei i-a plăcut mult de tot.

Răbdărică şi Mofturică, cei doi spiriduşi cu care ne-am mai întâlnit cu ocazia Crăciunului, primesc de la Moş Crăciun o misiune specială: s-o ajute într-o noapte pe Zâna Măseluţă să colecteze dinţii de lapte ai copiilor din România. Între încurajatul copiilor care nu vor să-şi dea dinţii deloc pentru că “îi doare” şi domolitul celor prea entuziaşti care vor să-şi dea toţi dinţii ca să crească repede mari, spiriduşii reuşesc să strângă toţi cei 7803 dinţi de lapte şi să-i transforme, împreună cu Zâna Măseluţă, în stele pe cer.

La finalul piesei, chiar mi s-a făcut pielea găină când s-au aprins steluţele, n-aş şti să vă spun de ce, poate pentru că Elizei nu i-a căzut niciun dinte şi tare îşi mai doreşte să vină Zâna Măseluţă pe la ea sau poate pentru că odată cu picarea primului dinte de lapte, îţi dai seama că ai copii care se fac, în sfârşit, mari.

Mi-au plăcut foarte mult decorurile la această piesă, în special harta stil patchwork din spate, precum şi umbrela Zânei Măseluţă care cred că a fermecat pe toţi copiii, în special pe fetiţe. Actriţele, Adina Lucaciu, Georgiana Stanciu şi Irina Velcescu sunt foarte potrivite pentru aceste roluri, se vede că toţi copiii le-au îndrăgit pentru că la final s-au înghesuit să facă poze cu ele şi să le spună tot felul de poveşti despre dinţii lor. Eliza i-a spus Zânei Măseluţă că nu i-a căzut niciun dinte, evident 🙂

Recomand piesa pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 8-9 ani care sunt exact în perioada asta a căderii dinţilor, ei se vor distra şi vor savura piesa cel mai mult. Vizita la teatru a fost precedată, cu o săptămână înainte, şi de o vizită la dentist. Acolo, o doctoriţă foarte simpatică i-a spus Elizei că are o dantură perfectă cum n-a mai văzut de multă vreme, cu dinţii drepţi şi fără nicio carie. A luat şi diplomă pentru asta 🙂

Ar trebui să ne întoarcem pentru un periaj şi pentru sigilarea celor doi molari de 6 ani (permanenţi), dar sinceră să fiu mi se pare foarte scump o sigilare 110 de lei, poate găsesc în altă parte mai ieftin pentru că aşa, pentru periaj şi două sigilări, ar trebui să plătesc vreo 350 de lei! Probabil că n-ar trebui să mă îngrozesc de preţurile astea când mă aşteaptă plăţi astronomice pentru aparate dentare, dar tot nu pot să nu mă întreb de ce statul nu subvenţionează în niciun fel tratamentele dentare ale copiilor. O dantură cu probleme generează o mulţime de alte probleme de sănătate care ar putea fi prevenite dacă dantura ar fi tratată la timp.

Pentru că sunt sigură că vă va plăcea mult piesa, vreau să vă trimit şi pe voi la ea. Lumea lui Momo ne-a oferit două invitaţii (părinte şi copil sau doi copii, dacă sunt mai mari şi îi lăsaţi singuri în timp ce beţi o bere la Clubul Ţăranului) la spectacolul din 26 aprilie. Tot ce trebuie să faceţi e să ne spuneţi dacă le-a căzut vreun dinte copiilor voştri şi ce-aţi făcut cu el. L-aţi aruncat peste casă şi aţi strigat “cioară, cioară îţi dau un dinte de lapte, dă-mi unul de oţel!” sau l-aţi pus sub pernă să-l ia Zâna Măseluţă? Ce aţi dat la schimb pentru dinţişor? 🙂 Vă aştept răspunsurile până pe data de 14 aprilie, iar pe 15 aprilie anunţ câştigătorul pe care îl voi desemna prin tragere la sorţi.

Spectacolul are loc în Bucureşti! Participaţi doar dacă sunteţi din Bucureşti sau puteţi veni în Bucureşti pe 26 aprilie (sau vreţi să faceţi biletele cadou cuiva din Bucureşti 🙂 )

24 Replies to “Concurs – Răbdărică şi Mofturică în misiune cu Zâna Măseluţă”

  1. Nu ne-a cazut inca nici un dinte, dar nici mult nu mai avem. Ne-ar placea sa participam la spectacol.

  2. 2. Oana Mosteanu says: Reply

    Cand i-a cazut primul dinte l-am pus sub perna pentru zana maseluta si am pus un banut in locul acestuia:)

  3. Nu ne-a căzut nici un dintisor inca, suntem mai micuțe, dar ne-ar plăcea mult sa mergem la spectacol. Multumesc!

  4. 4. popa roxana e says: Reply

    Cand fetitei celei mari i-a cazut primul dinte am fost foarte fericiti, l-am pus sub perna si am asteptat zana cu un banut. Din pacate a fost singurul dinte care i-a cazut caci pe urmatorii a trebuit sa-i scoatem la dentist.
    Acum astept cu nerabdare sa ramana stirba si fetita cea mica si sa sarbatoim cu Zana Maseluta,

    1. Si dentistul nu vi i-a dat sa-i puneti sub perna? 🙂

      1. popa roxana e says: Reply

        ba da …dar la 10 ani nu prea mai credea in zana ….de la dentist ma ducea direct la librarie ca sa se asigure :))
        Dentistul ne-a dat o maseluta -cutiuta in care ii pastram.

  5. 5. Velicu Georgeta says: Reply

    Buna.
    Fiicei mele i-au cazut 7 dintisori, are 7,5 ani. I-am pus pe toti sub perna, pe unii i-a luat Zana Maseluta iar pe altii i-a lasat. Fiecare dinte cazut a fost “recompensat” cu o suma modica de bani.

  6. Bună Laura,
    Irinei i-au căzut 3 dinților,pe care i-a pus într-o casetuta la păstrare😃. Dar Zâna Maseluta a ajuns la ea și i- a lăsat niște bănuți,pe care de asemenea, i-a strans și si- a cumpărat o revista din colecția “Animalutele prințeselor “.

  7. nepotelei mele i-am scocs un dinte cu multa rabadare si apoi i l-am pus sub perna pt zana maseluta. Zana maseluta i-a adus un banut

  8. 8. Alexandra says: Reply

    Nici noua nu ne-a cazut nici un dinte, dar ne-ar placea sa participam la spectacol.

  9. Fetitei mele nu i-a cazut niciun dinte. Are 6 ani. Zilele trecute chiar m-a intrebat despre Zana Maseluta. Ne-ar placea sa participam la spectacol.

  10. 10. Iulia Dinca says: Reply

    Fetitei mele, Maria – 6,3 ani, i-au cazut doar 2 dinti pana acum. Pe primul l-am pus sub perna ca sa il ia Zana Maseluta, dar a uitat sa vina ☺. Dimineata, dintisorul s-a “ascuns” sub biblioteca si am crezut ca l-a pierdut. Dupa vreo 2 zile a fost gasit de “fosta proprietara” si pus intr-o cutiuta alaturi de cel de-al doilea. De atunci imi cere periodic cutiuta ca sa isi mai vada dintisorii si e nerabdatoare sa o umple ☺.

  11. De cate ori i-au cazut lui Matei dintii, i-a pus sub perna si, de fiecare data, Zana Maseluta i-a adus un Lego ( bineinteles cel dorit de el). Toti dintii i-a pastrat pt ca e ff mandru de ei.

  12. 12. violeta.argatu says: Reply

    Oaaaaaa, vreau si eu la teatruuuuu 🙂
    Lui ioan i-au cazut trei dintisori,au plecat la drum inca doi,vedem cand ajung la destinatie:). Primul dinte i-a cazut la 6ani si 7luni, si i l-a scos sor-mea cu ata:d -ioan e adeptul metodelor pe care le foloseau bunicii :), insa de data asta nici un bunic n-a avut curaj,eu nici atat. Pe al doilea i l-a scos dentistul-a vrut sa experimenteze si metoda asta,iar al treilea i-a cazut pe masa in timp ce manca:))- il hatanase nitel mai mult inainte de masa,dar n-a avut curaj sa-l scoata. I-am pus pe toti trei intr-o cutie tip casuta, i-am numerotat, scriind cu markere permanente de culori diferite pe fiecare dintisor,iar in interiorul cutiei am scris:”primul dinte i-a cazut la data de…” :d. Dc imi zicea cnv acum juma de an c-o s-ajung sa pastrez “mortaciuni”:)) in casa, il luam la bataie.am inteles ca-n timp se fac fff urati.sper sa-i treaca rpd faza asta si s-aruncam cu ei peste casa:). Ioan a primit cutiuta pt primul dinte, la al doilea o carte recomandata de tine:p-povestea iepurasului… ( am uitat cum il chema:d), iar la al treilea…chiar nu mai stiu dc a primit ceva sau nu:).

    La al patrulea…o sa primeasca invitatia la teatru:))-glumesc ;). Multumim pt oportunitate!

  13. 13. Stefania says: Reply

    Chiar a inceput sa se clatine un dintisor. M-am tot uitat pe net, dar inca nu m-am hotarat ce-o sa fac cu dintisorul.

  14. Luca are 5 ani si toti dintii, deocamdata. Insa e nerabdator sa vina Zana Maseluta, i-am spus ca pentru fiecare dintisor zana va lasa un banut sub perna.

  15. Nico la 6 ani are 6 dinti cazuti. La 4 ani si 6 luni a cazut primul. Noi ii tinem in cutiuta.

  16. 16. Andreea Ago says: Reply

    Buna Laura,
    Cea mica a mea, are 6 ani recent impliniti si din pacate pentru ea, niciun dintisor nu vrea sa se miste..toti prietenii ei de la gradi se lauda cu aceasta performanta si e tare tare nerabdatoare sa se intample si la ea…
    La cea mare, dintisorii au inceput sa ii cada la 6.5 ani, si i-a scos singurica pe toti, atat de curajoasa este…insa de teama ca nu stia ce inseamna nebunia asta cu zana care vine noaptea si ii ia maseaua, o simte, nu o simte…era tare fricoasa…si atunci a preferat sa ii pastram intr-o cutiuta si nici de banuti sau alte cadouri nu a fost nevoie. Mandria ca si-a scos singurica dintisorii compensa cu toate cadourile sau toti banutii pe care i-ar fi putut primi.
    Mult succes Elizei cand va veni vremea cu dintisorii astia “cazaciosi”..:)))
    Multumim de concurs!

  17. 17. danut ioan says: Reply

    Inca nu i-a cazut dintisori desi are colegi de gradi stirbi si ma tot intreaba cand ii cad si ei. Inca nu m-am gandit ce vom face cu ei …eu cand eram copil ii aruncam pe casa pentru cioara si credeam toata povestea asta ..dar cred ca vom apela la zana maseluta insa trebuie sa gasesc o idee originala de rasplata 🙂

  18. 18. alina simona says: Reply

    Pe noi ne-a vizitat zâna maseluta în ziua când am împlinit 6 ani. Zâna maseluta a luat cei doi dințișori să facă praf de stele ( într-o cutiuță specială în cufărul nostru cu amintiri) și ne-a lăsat o carte și bănuți. Acum ne apropiem de 7 ani și avem un dințișor pregătit pentru zâna maseluta.Din păcate însă, deși la prima experiență a fost curajos acum e panicat de situație, face orice să nu cadă dințișorul.
    Am fi încântați de piesă, și eu și cel mic.

  19. Mathias are 5 ani si inca nu a pierdut niciun dintisor, dar deja m-am gandit sa-i facem o cutiuta frumoasa(facuta manual de cineva pe langa Stadionul Muncii) si sa-i pastram. Pana una alta, biletele ar fi binevenite, dar daca nu le castigam, oricum mergem, pentru ca ai vorbit tare frumos de ea:)

  20. Noi avem doi soricei:) Soricelului cel mare Teodora (6 ani si 10 luni) i-a cazut primul dintisor cand era iarna in telescaun la Predeal si am avut mare grija sa nu il “scapam” cumva de la inaltime. Soricelului cel mic Catalin (4 ani si 2 luni) nu i-a cazut niciun dintisor, insa fiind nespus de “cuminte” a reusit sa sparga unul 🙂 Dovezile sunt bine puse la pastrare intr-un borcanel magic. Nu ne-ar strica si noua sa participam la spectacol. Multumim!

  21. Castigatorul concursului este autorul comentariului cu numarul 1. Va rog sa-mi trimiteti numele dumneavoastra complet si numarul de telefon. Daca nu puteti ajunge la spectacol, va rog sa ne comunicati ca sa putem oferi invitatiile altui participant.

  22. Multumesc.
    Trimit datele acum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.