Cum să expui o cusătură/un goblen

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Paşti şi eu nu o să vă prezint prea multe idei de decoraţiuni de realizat împreună cu copiii, ci mai degrabă câteva idei de decoraţiuni pentru casă, precum şi câteva sfaturi şi ponturi pentru a vă eficientiza spaţiul şi pentru a obţine câteva colţuri tematice de efect cu un cost minim.

Am primit cadou o cusătură foarte frumoasă care se asorta foarte bine cu pereţii şi decoraţiunile din dormitorul meu şi tot am vrut să merg s-o duc la înrămat dar binenţeles că nu am mai reuşit să ajung. Cu atât mai bine pentru că, într-o zi, uitându-mă la rama albă şi goală de pe perete (avusesem nişte litere albe în interior, lipite direct pe perete, dar picaseră şi rămăsese doar rama) mi-am dat seama că pot expune cusătura fără să cheltui banii pe înrămat. Îmi mai trebuiau patru piuneze şi nişte aţă mouline la culoarea cusăturii.

Am prins cusătura cu aţă în cele patru colţuri şi am legat aţele de piuneze prinse pe dosul ramei. Nu e complicat deloc, doar că trebuie ca pânza pe care e cusut modelul să fie foarte “ţeapănă” – cusătura mea era pe o pânză mai dură, dar etamina (pânza Aida) obişnuită va trebui apretată bine pentru a sta aşa cum trebuie.

Aşa arata pe spate
Aşa arată pe faţă

Genul acesta de “înrămare” mă duce cu gândul la nişte tapiserii expuse într-un muzeu, mi se pare simplu şi drăguţ. Pe acelaşi principiu puteţi să “înrămaţi” o fotografie, o carte poştală, o imagine dintr-o carte (şi chiar o carte), o bucată de pânză din ceva care v-a fost drag, o broderie salvată de pe o faţă de pernă sau o ie veche. Puteţi coase de jur împrejur, gen pânză de păianjen sau puteţi chiar ţese folosind ca urzeală fire întinse pe piuneze. Totul e să vă lăsaţi imaginaţia s-o ia la galop şi veţi obţine o decoraţiune modernă şi de efect pentru sufragerie sau dormitor şi chiar pentru camera copilului. Eu plănuiesc să mai fac una pentru că mai am rame (am avut nişte tablouri pe care le-am “dezafectat” şi am rămas cu ramele) dar cred că voi face ceva pentru camera Elizei, cu fire de aţă colorate.

One Reply to “Cum să expui o cusătură/un goblen”

  1. Simplu si ingenios. Arata super, desi eu nu cred ca as avea curaj sa aleg un verde atat de tare pentru perete. Arata foarte fain, dar eu in afara de alb n-am indraznit nimic mai mult 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.