Tablou cu flori din cartoane de ouă

DSCN5600

Am început de multă vreme tabloul ăsta dar florile din carton au zăcut o vreme pe masă pentru că nu apucam să ajung la un magazin cu materiale pentru pictură ca să iau pânza pe cadru. Până la urmă am ales o bucată de carton pânzat, grunduit, pentru că era prea scumpă pânza pe cadru şi nu merita să dau banii. Cartonul a fost 5 lei şi e destul de mare.

DSCN5600

Materiale: un cofraj de ouă, culori cu putere mare de acoperire (acrilice sau tempera), nasturi coloraţi, fire chenille (sârmă pluşată), fundă/panglică, un adeziv bun.

Mai întâi se taie florile din cofrajul de ouă – treabă care nu e aşa de uşoară pe cât pare, eu m-am ales cu ceva bătături în urma acestei activităţi. Mai întâi le-am rupt cu mâna şi apoi le-am aranjat cu foarfeca. Le-am vopsit şi pe faţă şi pe dos şi am consumat o groază de vopsea pentru că sunt absorbante şi intră multă culoare la ele. Apoi am lipit nasturii în interiorul lor. Am luat câteva fire chenille, n-am avut suficiente, aşa că am folosit câte am avut şi am mai improvizat şi două frunzuliţe din resturi. Pentru fundă am folosit o fundiţă rămasă de la o rochie de-a Elizei care s-a transformat în fustă şi bolero între timp. Mie mi-a fost mai uşor să lipesc cu pistolul cu lipici fierbinte dar puteţi folosi cam orice adeziv puternic.

Eu am uitat să mai fac şi un fundal pentru tablou, aşa că a rămas alb, dar dacă vreţi puteţi picta şi fundalul (oricum am rămas fără acrilice, am pictat prea mult în ultima vreme).

Îmi place mult cum a ieşit, în general îmi plac activităţile la care se folosesc cartoane de ouă (aici mai aveţi una, tot de-a mea) şi în curând voi mai face câteva, doar să reuşesc să “fur” câteva ore de la Moş Timp!

Am mai rămas cu câteva flori (am făcut mai multe) şi aş vrea să le înşir pe aţă să fac o ghirlandă de flori de primăvară, însă trebuie să mai caut nişte idei de cum să le fac să arate cât mai frumos. La un moment dat văzusem o ghirlandă cu flori din cartoane de ouă şi luminiţe pe interior şi cum am o instalaţie de brad cu 10 leduri şi baterii, poate voi face aşa, dar dacă aveţi şi alte sugestii, eu le aştept cu drag.

Tabloul merge şi făcut la clasă, cu copiii, pe un carton/pânză pe cadru mai mare. Fiecare copil îşi pictează şi îşi decorează singur floricica şi apoi toate florile se lipesc pe tabloul mare pentru a face o decoraţiune de primăvară pentru clasă. În funcţie de imaginaţie, se mai pot adăuga fluturi, albine, păsărele etc. Pe acelaşi principiu se mai pot face flori şi din hârtiuţe pentru bomboane (eventual le puteţi recicla pe cele de la rafaello varianta pachet de 3 sau 4 bomboane). Aici aveţi o idee de narcisă cu hârtiuţă de bomboană, iar aici alte flori.

Găsiţi sursa originală a ideii cu tabloul pe site-ul Amazing Interior Design.

1 Comment

  1. deea4deea says: Reply

    multumesc de idei. foarte fain tabloul.

Leave a Reply