Ikea Hacks

Există un site care se cheama ikeahackers.net unde diferite persoane arată cum au refolosit/modificat diverse piese de mobilier şi accesorii cumpărate de la Ikea. Cum eu sunt fan declarat Ikea, m-am gândit să scriu şi eu un articol cu câteva chestii de la Ikea pe care le-am “îmbunătăţit” sau folosit în alt scop/în alt mod – poate vă dau noi sugestii de aranjare a spaţiului din casă.

Am cumpărat de la Ikea acum foarte mulţi ani o poliţă simplă, din lemn, pe care am folosit-o mult timp pentru a ţine cărţi pentru Eliza pe vremea când dormea în cameră cu mine. Poliţa era în dormitorul meu, deasupra pătuţului. Când pătuţul a dispărut, poliţa a rămas dar am dat-o jos când am zugrăvit şi în colţul acela am pus un şifonier. Pentru că nu voiam să renunţ la ea, am vopsit-o cu acrilic alb, am decorat-o cu trandafiri cu tehnica şerveţelului (şerveţele tot de la Ikea) şi am pus-o la geam pe post de pervaz. Din păcate nu am pervazuri în casă (doar la bucătărie, unul îngust), lucru pe care îl regret foarte mult.

DSCN5443

Tot pervaz am făcut şi în camera Elizei dintr-o poliţă albastră pe care nu mai ştiu de ce am cumpărat-o că nu s-a mai potrivit nicăieri până la urmă. Nu ştiu care e pe site pentru că toate care seamănă cu asta sunt cam scumpe şi mi-e greu să cred că aş fi dat atâţia bani pe o poliţă.

DSCN5540

Alte două poliţe roşii au tot fost mutate de colo-colo în camera Elizei (cu găurile de rigoare în pereţi), dar acum şi-au găsit locul în spatele uşii unde era spaţiu irosit pentru că nu încăpea niciun corp de mobilier acolo. După ce am pus poliţele şi le-am umplut, am descoperit că Eliza are o mulţime de jocuri cu care nu prea se mai joacă.

??????????

Tot în camera Elizei un corp de mobilier trecut la categoria “bebeluşi” (se poate ataşa şi o masă de înfăşat la el) şi foarte ieftin (eu şi în bucătărie l-aş pune) a devenit un corp de bibliotecă foarte util. Pe trei rafturi cărţi, iar la mijloc, după ce am scos o poliţă, a încăput televizorul şi DVD-playerul. Încă mă mai gândesc ce să fac cu poliţa scoasă, evident am păstrat-o.

corp ikea

La mine în cameră am reuşit şi eu, după ani de zile, să-mi cumpăr un şifonier. Mi-a plăcut mult un şifonier de la Ikea la care puteai să montezi poliţa din interior ori sus, ori jos. Eu, însă, îmi doream şi sus şi jos, cum să renunţ la un spaţiu de depozitare aşa bun? Am scris celor de la Ikea care mi-au răspuns că nu au poliţe suplimentare pentru şifonier, aşa că m-am dus la Hornbach, am cumpărat patru suporţi de metal şi o placă de PAL (pe care ţi-o taie ei la dimensiunea indicată) şi gata raftul suplimentar. E cel de sus, dar nu v-aţi dat seama, e aproape identic cu cel de jos, doar că materialul din care e făcut e diferit. Jos îmi ţin hainele din extra-sezon în două cutii de pânză, tot de la Ikea şi astfel reuşesc să utilizez mai eficient spaţiul decât dacă aş trânti hainele pur şi simplu acolo. În plus sunt mai protejate de praf.

sifonier ikea

Mai am şi la bucătărie ceva, dar o să vi le arăt în alt articol dedicat bucătăriei. Voi ce Ikea hacks aţi făcut?

P.S. Mereu mă simt aiurea că trebuie să menţionez asta, dar nu sunt plătită pentru articolul ăsta.

4 Comment

 1. Roxana says: Reply

  Si eu am un dulap pentru “bebelusi” transformat in mini-biblioteca pentru fetita mea; iar masa de infasat, am “reconditionat-o” in polita pentru plusuri.
  Adevaru-i ca sunt foarte usor de refolosit, partile din mobilier de la Ikea.

  O zi buna iti doresc!

 2. De facut inca n-am facut, dar intentionam sa facem un Learning chair – am vazut la o amica. Pe un taburet simplu ikea, puse niste sipci in sus si facut ca un mic tarc prins dedesubt cu suruburi. Este foarte util pentru ca odorul sa ajunga la masa. Noi acum il tinem in bucatarie in carut ca sa ajunga la masa, sa ii pot da si lui ceva de facut si sa am cat de cat liniste. Carutul insa ocupa f mult spatiu.

 3. Carmen says: Reply

  Sunteti foarte inventiva si aveti o casa minunata.Imi plac si mie foarte mult cateva lucrusoare de la Ikea,din pacate eu nu am cum sa ajung ,iar sa comand online mi se pare cam scump sa iei 50 ron in plus doar ca iti cauta produsele in magazin.

  1. Si mie mi se pare scump, mai ales in conditiile in care platesti si transport. Nu cred ca as comanda online maruntisuri. Mobila poate, da, in fond, la mobila 50 de lei sa spunem ca nu se simte daca esti din alt oras si iti doresti musai respectivele piese de mobilier. Dar pentru decoratiuni si maruntisuri nu merita.

Leave a Reply