Set de făcut mărgele de hârtie

Cu puţin timp înainte de Paşti mă plimbam cu Eliza prin magazinul Noriel încercând să găsim ceva demn de cumpărat din banii primiţi cadou de la bunici. Din păcate, oferta nu era foarte atractivă. O mulţime de jucării scumpe şi inutile, din reclame tv, tronau pe rafturile din faţă însă de fiecare dată când Eliza arăta înspre ele, îi reaminteam de amuleta Sofiei şi de Mimi plimbăreaţa care zac uitate de pe la Crăciun şi cu care nu ştiu dacă s-a jucat de trei ori de când le are. Până la urmă şi-a ales tot o jucărie parţial inutilă dar nu chiar aşa de scumpă (o chestie care face baloane de săpun cu care, chipurile, te joci) dar tot a fost dezamăgită de set pentru că nu avea două mănuşi, “ca la reclamă”. Pretext să-i reamintesc, încă o dată, că reclamele sunt mincinoase, în special cele la jucării.

Când ne-am apropiat de casă, să plătim baloanele, am găsit într-un coş cu diverse mărunţişuri aflate la reducere, un set de făcut coliere cu mărgele din hârtie şi mărgele de plastic, la vreo 5 lei. Probabil că a avut şi cutie la un moment dat, poate chiar nişte instrucţiuni, însă în coş era doar punguţa cu materialele de lucru, fără imagini îndrumătoare. Practic, dacă nu ştiai la ce foloseşte setul, nu ai fi fost tentat să-l cumperi. Setul conţine fâşii triunghiulare pentru făcut mărgele din hârtie, instrument pentru rulat (care poate fi folosit la quilling ulterior), lipici (care nu e bun, am folosit până la urmă bandă adezivă pentru că fâşiile erau lucioase şi nu stăteau lipite), mărgele de plastic şi pandantive cu Mickey şi Minnie, gută. Fâşiile de hârtie sunt şi ele imprimate cu modele Disney.

??????????Bineînţeles că Eliza a sărit că ea ştie să facă mărgele de hârtie (pentru că fusese la un atelier de rulat mărgele din hârtie reciclată) dar după ce le-a rulat greşit de vreo două ori (de la capătul îngust la cel lat, în loc să facă invers), mi le-a pus mie în braţe să le rulez. E foarte distractiv şi se pot face lucruri foarte drăguţe din aceste mărgele de hârtie. Dacă aveţi răbdare, puteţi tăia singuri hârtia, bineînţeles, dar nu mă văd chiar aşa de migăloasă, aşa că setul ăsta e perfect pentru noi. Sper să-l mai găsiţi şi voi pe la Noriel, coşul cu chestii reduse sau în stare mai puţin bună e undeva în zona casei de marcat.

??????????

4 Comment

 1. adrianastildeviata says: Reply

  La noi in Satu Mare nu este Noriel, dar cand ajung la Noriel in Cluj, Baia Mare sau Oradea primul lucru pe care il verific este cosul cu produse reduse. Ultima data am cumparat un set de margele hama + sablon pisicuta. A fost tot in jur de 5 lei.

  1. Ce tare! Poate trebuia sa ma uit si eu cu mai multa atentie, dar ma cam grabeam, asa ca n-am avut rabdare. Insa m-am bucurat de margelele din hartie 🙂

 2. violeta.argatu says: Reply

  Ahaaaaa! Deci asa se fac margelele din hartieeeee :). Merci pt prezentare. Le tot admiram pe cele facute de mama Marei si nu pricepeam ce si cum. Dar acum stiu 🙂

 3. Florina says: Reply

  O idee buna margelele, eu am gasit un magazin de unde se pot cumpara margele de toate felurile la bucata (preturile incep de la 1-3 bani, nu retin exact), plus, ata colorata, cerata, elastica etc, la metru. Ma rog, cam toate accesoriile pentru “margelit”. Se numeste Biju Planet (site-ul se pare ca a fost spart, insa, sau cum s-o fi numind chestia asta), stiu ca exista in Cluj si Constanta. Poate e si in Bucuresti, nu stiu. Oricum, eu cu 5 lei i-am dat de lucru fiica-mii multe zile la rand. Margelele sunt grupate pe categorii, marimi etc, sunt din plastic, din lemn, din ceramica etc.
  Iar cu triunghiurile/trapezele de hartie colorata, nu e mare filosofie. Noi faceam asa ceva din hartie de reviste sau resturi de hartie de ambalaj imprimata. Conteaza prea putin daca sunt cu Mickey Mouse sau cu altceva, oricum dupa ce se ruleaza nu prea se mai vede nimic. Se mai pot face relativ usor din hartie autoadeziva sau se pot lacui/picta ulterior. In fine, se pot alterna cu tot soiul de boabe/seminte/samburi (fasole, samburi de cirese, coarne etc) pictati/lacuiti sau nu, cocoloase de papier-mache – posibilitatile sunt nenumarate si la indemana oricui.

Leave a Reply