Lift the flap – questions and answers de la Usborne

Am ales această carte de la În minunata lume a cărţilor când Eliza a primit o invitaţie la o petrecere aniversară la Orăşelul cunoaşterii. Ne-am gândit, evident, că băieţelul respectiv e pasionat de cunoaştere şi de experimente, aşa că după ce iniţial am vrut cartea cu experimentele, am ales Lift the flap – questions and answers.

Mi-a plăcut foarte mult, în special formatul: mare, cartonată integral, cu întrebări şi ferestre sub care se află răspunsurile.

Întrebările sunt grupate pe categorii (câte două pagini pentru fiecare): when, why, how, where, who, what, which, ocazie cu care puteţi nu numai să aflaţi răspunsurile la peste 75 de întrebări din domenii variate (astronomie, zoologie, corpul uman, istorie, fizică, botanică, chimie), dar şi să exersaţi întrebările wh- din limba engleză şi să aflaţi răspunsurile la nişte întrebări haioase pe care poate vi le-a adresat deja copilul.

La final aveţi şi un joc – câteva întrebări al căror răspuns trebuie să-l găsiţi în carte.

E o carte distractivă pentru toată familia şi potrivită, în special, copilaşilor care pun multe, multe întrebări! Pentru comenzi, puteţi accesa pagina de Facebook În minunata lume a cărţilor (sunt şi ceva reduceri pe acolo în perioada asta, mai ales că ieri a fost Ziua internaţională a cărţilor) sau o puteţi contacta pe Anca la inminunatalumeacartilor@gmail.com.

P.S. Anca are acum în stoc nişte cărţi superbe cu activităţi de vacanţă (inclusiv una tip scrie&şterge foarte faină). Eu zic să vă pregătiţi deja că nu mai e mult şi vine vacanţa cu trenul din Franţa! 🙂 Pe noi ne ajută mult de tot cărţile cu activităţi în vacanţe şi concedii, mai mult decât tableta!

Şi acum o întrebare, pentru liniştea sufletului meu: când primesc copiii voştri o invitaţie la o zi de naştere, care e prima idee de cadou care vă vine în minte? Sau măcar, e şi o carte pe acolo pe listă?

8 Replies to “Lift the flap – questions and answers de la Usborne”

  1. Da, eu am si carti pe lista cand cumpar cadouri pentru copii 🙂 Eu mai cumpar de la librariile Exlibris, sunt un fel de outlet de carti din UK, in engleza, tare dragute.

    1. Da, si eu luam de la exlibris, dar s-a inchis libraria in care mergeam eu, cea de pe Lipscani, de la Lupoaica 🙁

      1. Pe bune? Am fost acum o luna acolo 🙁 Oare cealalta mai e deschisa? E la vreo 5 minute distanta, spre Universitate.

  2. christinadumitru says: Reply

    La fiecare zi de nastere la care a fost invitat E. a fost in cadou si o carte, pe langa o jucarie si/sau ceva de imbracat. Interesant este ca la ziua lui, niciunul dintre copiii invitati nu a pus in cadou si o carte. Recuperez insa eu, cumparand carti cam de fiecare data cand mai aflu de ceva interesant sau cand sunt reduceri 🙂

    PS Laura, mai este o librarie Exlibris pe bulevardul Bratianu la nr. 6, putin mai sus de Cinema Pro.

  3. Da, noi ne gandim intotdeauna si la o carte- de fapt, cand sunt reduceri, aproape tot timpul iau cateva carti in plus ca sa le oferim cadou ( asa bine ne prind in perioadele in care banutii sunt mai putini) . De obicei cam asta oferim noi : un joculet si o carte. De imbracat nu cumpar, nu ma pricep la marimi si nu stiu de ce, am impresia ca un copil nu se bucura asa de mult cand vede in cadoul lui haine. Bine, eu sunt inconjurata de baieti, poate ca fetitele se bucura si de hainute.

  4. Cand fiica mea e invitata la o aniversare cumparam carti si jocuri. Ma feresc de haine pentru ca ma tem ca nu nimeresc marimile. Si aproape mereu incercam sa facem o felicitare noi doua. (s-a intamplat si sa nu reusim si sa apelam la felicitare cumparata, dar mai rar).

  5. Cat a fost mai mic al meu, am pus si carte in cadou pentru colegul la ziua caruia se ducea. Acum are 10 ani si nici nu se mai pune problema. Chiar saptamana trecuta a fost la ziua unui baiat si cineva mi-a “suflat” ca acestuia ii place sa se aranjeze in oglinda asa ca i-am luat (n-ai sa crezi) gel de par, set cu apa de toaleta si spray si dulciuri. Stiam ca baiatul in cauza nu prea este doritor de carte in general, asa ca am ocolit acest cadou. Pe vremea noastra nu exista cadou fara o carte, astazi vor jocuri, zorzoane si chestii “cool”, este foarte greu sa te orientezi la ceva.

  6. interesanta cartea! multumesc mult pentru recomandari!
    si, ca sa iti raspund la intrebare, da, in ultimii ani chiar am facut cadou carti copiiilor, unii le-au primit cu drag, altii au fost mai reticenti dar eu ma bucur ca poate intr-o zi o vor citi 🙂
    de iepuras le-am daruit nepoteilor(6-7 ani) carticelele de joc de la emag, Stiu si castig! si au fost tare incantati de ele!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.