Ajută copiii nepalezi să zâmbească din nou

Preiau aici mesajul emoţionant al Mirei Loghin (Lumea lui Momo) care se afla în Nepal în vacanţă chiar când a avut loc devastatorul cutremur; am urmărit-o pe Mira pe Facebook cu sufletul la gură căci ştiam că se află chiar în mijlocul evenimentelor.

“Eram în Nepal când pământul a început să tremure sub picioarele mele, casele să se încline şi stâlpii să se îndoaie. Am fost un om norocos, dacă pot spune asta. Însă nu voi uita niciodată fetiţa aceea speriată din Pokhara, care plângea şi striga după tăticul ei. Nu voi uita niciodată casele şi templele prăbuşite pe care le-am văzut în Kathmandu, nu voi uita imaginile pantofilor prinşi între dărâmături şi corbii scobind în maldărele de praf, nu voi uita vieţile distruse… lacrimile şi ţipetele oamenilor. Însă păstrez în suflet şi un Nepal vesel şi colorat, copii fericiţi alergând liber, oameni calzi şi multă prietenie şi iubire! Sunt recunoscătoare pentru experienţele trăite, pentru darurile primite de la această ţară, pentru iubirea pe care am simţit-o la fiecare pas! Vreau să îi ajut pe copiii nepalezi să zâmbească din nou, ştiu că este şi responsabilitatea mea! Şi stiu că vom fi mai mulţi, aşa că vă aştept alături în campania iniţiată de Lumea lui MOMO, cu sprijinul lui Sega Namaste, călăuza mea în Nepal!

Detalii despre campanie şi cum puteţi ajuta

ÎN NEPAL, PESTE 1.000.000 DE COPII ȘI-AU PIERDUT ZÂMBETUL

Marele cutremur din 25 aprilie 2015 a afectat profund viața locuitorilor din țara de la poalele Munților Himalaya. Peste 7.000 de vieți curmate, monumente istorice complet distruse, sate întregi măturate de pe suprafața pământului, 8.000.000 de oameni rămași practic pe drumuri. În timp ce părinții lor se luptă pentru supraviețuire, căutând adăpost și hrană, copiii suferă în tăcere.

Și-au pierdut hăinuțele, și-au pierdut jucărioarele, ghiozdanele şi caietele pentru scoala, și-au pierdut zâmbetul.

ÎI PUTEM AJUTA SĂ-L REGĂSEASCĂ!

Dacă ții în dulap lucruri, haine, jucării, creioane colorate, caiete si alte rechizite pe care copilul tău nu le mai folosește, adu-le pe toate la Lumea lui Momo. Noi le vom sorta, împacheta și trimite in Nepal.

E atât de ușor să readucem zâmbetul pe chipul acestor copii loviți de soartă.

11150621_899162160130153_1853349009950835361_n

CUM?

Pachetul poate fi trimis sau adus personal la sediul LUMEA LUI MOMO, Str. Grigore Cobălcescu nr. 51, Sector 1, București.

Pentru alte informații scrie-ne la lumealuimomo@gmail.com sau sună-ne la 0723 565 113.

Suntem deschiși volunatarilor care doresc să ne ajute la sortarea, împachetarea și livrarea pachetelor în Nepal! Așteptăm să ne contactați!

Această campanie concepută de Lumea lui Momo se desfășoară cu sprijinul lui Sega Namaste, autorul romanelor Namaste, călăuza noastră în Nepal pe urmele cărții sale și inițiatorul campaniei de strângere de fonduri HELP LAMA. HELP NEPAL. GIVE NOW. (https://www.facebook.com/groups/446787932155888/)

2 Replies to “Ajută copiii nepalezi să zâmbească din nou”

  1. Reblogged this on ursuletinazdravani and commented:
    MI se rupe sufletul gandindu-ma la durerea din sufletle parintilor si a copiilor.
    Si ma gandesc ca noi nu suntem cu nimic mai speciali decat ei…
    Haideti sa ii ajutam! Si noi ne apucam de strans saptamana aceasta- macar un strop de bucurie sa aducem si noi.

  2. Emilia constantinescu says: Reply

    Nu vreau sa ofensez pe niemni,este tragic ce s-a intamplat in Nepal dar cred ca puteti aduce un strop de fericire sI un zambet in viata unuI copil ROMAN. Sunt atatia copii desculti,morti de foame,orbi,cu handicap,bolnavi de cancer ,stiti si voi realitatea din Romania. MI se pare de-a dreptul ridicol campanile de genul Andrea Marin care adopta nu stiu ce copii dintr-o Tara africana.Ajutati-I pe ai vostri care traiesc mult sub limita decentei , copiii Sunt viitorul tarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.