Minuni.ro la Femei pe Mătăsari

Am o recomandare foarte, foarte faină pentru week-endul acesta: festivalul/târgul Femei pe Mătăsari care, anul acesta, are şi componenta Skirt Bike în el, aşa că o să fie multe chestii cu şi despre biciclete. Pe lângă multitudinea de designeri, bijutieri şi tot felul de alţi artizani, la Femei pe Mătăsari va fi prezentă şi Veronica Soare de la minuni.ro cu un program minunate de strângere de fonduri. Banii strânși din donaţii vor ajunge la Zi cu Fapte Bune, un proiect al unei asociații prietene cu minuni.ro, care își propune să ajute micuții internaţi la oncopediatrie să treaca mai ușor, mai sănătos și mai senin peste șederea în spital.

1545199_444008459092863_2622591691108665942_n

Iată programul Minuni.ro de la Femei pe Mătăsari:

#1 Joacă-te și fotografiază-te cu Lola!
Lola este spiridușul minuni.ro și sufletul primei noastre petreceri caritabile. O cățelușă de talie mică, găsită ăe stradă, foarte veselă și iubăreață care vă așteaptă să vă jucați cu ea și, dacă vreți, să primiți pe loc și-o fotografie-amintire frumoasă, powered by Canon, cu o ramă minune împodobită cu flori de prietenii noștri de la EnRose.

#2 Șezătoare de caleidoscoape
Cât de mult am iubit cu toții caleidoscoapele în copilărie! Priveam prin ele și vedeam mărgelele colorate jucându-se într-o ordine doar de ele știută. Lumea toată părea frumos colorată. Am pus dragostea asta în minuni.ro – caleidoscop de fapte bune, sau – mai scurt – minuni.ro, o poveste care își dorește să adune toți oamenii care dăruiesc și se dăruiesc în diferite feluri celor din jur. Pe minuni.ro oricum privești lumea, oricât învârți caleidoscopul, imaginea și povestea rămân frumoase.
La Femei pe Matasari #5 învățăm să construim un caleidoscop, ne alegem mărgelele în culorile preferate și-apoi nu ne rămâne decât să privim fascinați spre lumină. Atelierele de caleidoscoape vor avea loc sâmbătă de la 13.30 şi 17.00 şi duminică de la 13.30.

#3 Mașina de scris minuni
Sentimentul că bați la o mașină de scris și sunetul acela care nu seamănă cu nimic altceva desenează zâmbete oricui își așează hârtia și se pregătește să țopăie pe taste. Noi venim cu hârtie învechită, asortata cu mașina de scris cu taste maro, adusă de Laura lui Tic din Islanda. Hai să-ți scrii minunile, visele, bucuria de a fi la festival. Auzi sunetul ei cum bate? Fix ca inima ta!

#4 Privește lumea printr-un caleidoscop
Ovidiu de la OD meșterește caleidoscoape spectaculoase, nu din cele cu mărgele colorate, cum facem noi la șezătoare, ci din cele prin care poți privi lumea din jurul tău într-o lumină nouă. Ne împrumută unul (sau poate două) pentru a ne uita spre cer, copaci și oamenii care vin la festival și-ai multiplica dintr-o privire.

#5 FaptaDulceMultAduce
Faptele dulci sunt acele acte de bunătate pe care le putem face oricând. Să cumpărăm un covrig în plus, pe care îl dăm unui om al străzii, să ne ajutăm vecina în vârstă făcându-i cumpărăturile, să împărțim desertul cu un coleg și tot așa. Ideea mi-a venit când mă gândeam să fac ceva special de ziua mea, pe care am dăruit-o proiectului MagiCAMP, rugându-mi prietenii să nu-mi cumpere cadouri, ci să doneze contravaloarea unui cadou pentru acest proiect. O prietenă mi-a făcut prăjituri cu răvaș, iar eu am scris răvașele. Doar că n-am pus citate, ci… fapte dulci. Acts of kindness. La plecare, fiecare musafir își alegea o prăjitură cu răvaș. Pentru că reacțiile mi-au dat aripi, m-am gândit să duc asta mai departe. Și într-o zi – evrika – #FaptaDulceMultAduce.
Îmi doresc ca oamenii să scrie scurte povești cu acest hashtag, dacă au fost inițiatorii, destinatarii sau observatori simpli a unor astfel de fapte dulci. Fiecare e câștigător. Să mergem sub umbrela #FaptaDulceMultAduce ca să vedem sau să ne reamintim că lumea e, totuși, un loc bun.
Le aducem la Femei pe Mătăsari #5 ca să vă dăm idei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.