Evadare de week-end – ziua 3, Dalboka și Cap Kaliakra

Am început a treia zi de la 6 dimineaţa, pentru că n-am mai putut dormi, aşa că ne-am trezit şi am plecat la o plimbare prin oraş. Fiind situat pe o coastă de deal, ai o mulţime de scări de urcat de pe faleză până în oraş, dar ne-a făcut plăcere să le urcăm, mai ales că înflorise iasomia şi mirosea nemaipomenit. Oraşul era liniştit şi tăcut, ca mai toate oraşele la 7 dimineaţa, am ajuns chiar şi la o Biserică ortodoxă unde am intrat să vedem dacă e slujbă, apoi am admirat vitrina unui magazin de artă şi terasa goală a unei cofetării vechi, cu scaune din metal dantelat. Ne-am întors la hotel, am luat micul dejun, ne-am decazat şi am plecat spre România cu încă două opriri preconizate.

Prima dintre ele – la ferma de midii de la Dalboka. Am rătăcit noi un pic drumul, dar am ajuns. Până la fermă se coboară o pantă destul de abruptă, să nu faceţi aceeaşi greşeală ca noi să duceţi maşina până în vale. La urcare, am avut ceva dificultăţi în a urca panta şi o cantitate de stres suplimentară de care ne-am fi putut lipsi. La Dalboka sunt două terase unde se servesc produse pe bază de peşte şi midii, dar sunt pline în permanenţă, cel mai bine e să sunaţi în avans, să rezervaţi masă. Din fericire, noi am prins una dintre ultimele mese libere, chiar dacă nu la margine, cu vedere spre apă, dar a fost bine. Să vă luaţi un hanorac suplimentar, la umbră e destul de rece.

Şi desertul e tot cu peşte 😀

Am comandat midii “in mariners”, chefal prăjit şi hamsii. Totul a fost foarte bun şi, în sfârşit, mi-am făcut şi eu pofta cu midiile, care au fost fix pe gustul meu, aş fi mâncat două porţii, nu una! Nota pentru patru persoane care au mâncat bine (cu tot cu băuturi) a fost 44 de leva, deci în jur de 80-90 de lei de-ai noştri, ceea ce e, zic eu, chiar foarte bine.

După Dalboka şi incidentul cu panta nărăvaşă, am plecat spre Cap Kaliakra să vizităm cetatea. Taxa de intrare e de 3 leva. Combinaţia de coastă de deal abruptă cu marea turcoaz este absolut incredibilă, o să vă descărcaţi bateria la aparatul foto acolo. În plus, noi am fost în plin sezon de maci înfloriţi şi flori galbene, ca nişte lumânărele, şi combinaţia asta de galben, roşu şi mare calmă în nuanţe de albastru a fost nemaipomenită. Din păcate, aparatul meu foto nu redă peisajul la adevărata lui valoare.

La final, am avut şi norocul de a vedea o familie de delfini jucându-se în larg:

Evident, nu m-am putut abţine să nu admir şi să pipăi şiragurile de mărgele din pietre semi-preţioase care sclipeau fabulos în lumina soarelui (în special un colier din aventurin albastru închis), precum şi colierele de perle de cultură expuse la tarabele de suveniruri, nişte mici comori la preţuri mai mult decât decente (în jur de 20 – 30 de leva un colier).

Am plecat şi cu un colier de perle, nu se putea altfel, cadou pentru cineva special, mie nu mi-am luat colierul cu perluţe gri care mi-a plăcut, şi nici pe cel cu aventurin, tocmai pentru că am făcut promisiunea că voi reveni acolo 🙂

Vă recomand din toată inima această destinaţie de week-end (Balcic, Albena, Dalboka, Cap Kaliakra) vă veţi reîncărca bateriile şi veţi vedea nişte locuri uimitoare!

Aici puteți citi primele două articole din serie:

Balcic

Albena

4 Replies to “Evadare de week-end – ziua 3, Dalboka și Cap Kaliakra”

  1. Foarte frumos, Laura, iti multumim pentru articole!

    Chiar vorbeam ieri despre Ferma de midii si despre faptul ca dorim sa o vizitam saptamana viitoare, cand vom fi la Mamaia.

    La fix a picat articolul tau! 🙂

  2. Multumim pt “plimbare”. Si eu recomand Rusalka (Bulgaria) pt familii cu copii!

  3. buna !! te citesc deseori, imi place cum scrii si mai ales, totul la obiect!!

    La multi ani , multa sanatate si numai bucurii!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.