Concurs de vacanţă – Children’s Baking Collection de la Usborne

Pachetul ăsta de cărţi trebuia să fie oferit ca premiu în cadrul unui concurs de final de an şcolar dar cum eu nu am avut timp deloc, îl pun abia acum. În minunata lume a cărţilor vă oferă un pachet de cărţi Children’s Baking Collection iar eu o să adaug la el un şorţuleţ de bucătărie (cu nuanţe de crem şi maro).

9781409567721-childrens-baking-collection

??????????

Pentru a câştiga cărţile şi şorţuleţul, trebuie să ne povestiţi în comentarii ce reţetă gătiţi cel mai des împreună cu copilul/copiii. Dacă sunt prea mici pentru a găti împreună cu el/cu ei, atunci ne puteţi povesti ce fel de mâncare sau desert le pregătiţi voi cel mai des.

Concursul durează până pe 12 iulie inclusiv, iar câştigătorul va fi afişat pe 13 iulie într-un articol care va da startul unui nou concurs, cu nişte premii foarte, foarte drăguţe de la Disney Junior 🙂

Despre acest set de cărţi am scris în detaliu aici. Pentru comenzi o puteţi contacta pe Anca la inminunatalumeacartilor@gmail.com sau puteţi accesa pagina ei de Facebook.

Notă:

Comentariile vor fi aprobate cu întârziere, vă rog nu vă panicaţi dacă nu apar din prima pe blog.

71 Replies to “Concurs de vacanţă – Children’s Baking Collection de la Usborne”

  1. 1. Costas Camelia says: Reply

    Fetitei mele ii place sa gatim briose cu ciocolata.A facut ea cu o ruda si s-a bucurat foarte mult ca i-au iesit,asa ca mi-a adus si mie reteta.Ea avand 10 ani
    cred ca o sa inteleaga mult mai bine cum se fac prajiturelele din acele carticele.O zi placuta sa ai,Laura!

  2. ce bine venit este concursul…cartile de bucatarit sunt intotdeauna binevenite. Daria are aproape 7 ani, si de micuta ii place sa stea cu mine in bucatarie si sa ajute ( cocotata pe bufet). ar ajuta la de toate, mai nou si la curatat cartofi si morcovi cu aparatul ala de curatat, dar si la taiat diverse chestii. ii place foarte mult sa isi bage efectiv mainile in mancare , de aceea cand facem chiftele ea este cea care amesteca ingredientele. Briosele dulci ( dar si sarate) sunt singurele prajiturele pe care le mananca cu drag de fiecare data , si se bucura cand ii propun asa ceva ( au ajuns si in pachetelul de la scoala, chiar si cate 10 ptr colegii preferati). De la un timp, a invatat sa citeasca cursiv, si-mi citeste ea reteta , eu pregatesc ingredientele si ea le mixeaza si pune compozitia in forme. este minunat entuziasmul ei si ma rog sa o tina cat mai mult. pacat ca avem op bucatarie tare micuta si nu prea avem loc amandoua. deci, briosele sunt facute foarte des – dulci sau sarate

  3. 3. cristina o says: Reply

    La solicitarea Dianei (5 ani) cel mai des facem impreuna clatite (cel putin o data pe sapt). Ii mai place f mult sa bata carnea pt snitele si sa o dea prin ou, balacindu-se in compozitie cu muuulta placere! Dar tu ce gatesti cel mai des impreuna cu Eliza? Ce parte a bucataritului ii place mai mult?

  4. Carina (4 ani si jumătate) pregătește cu tati clătite, cu bunica saratele, cu străbunica scovergi si cu mami sucuri de fructe! E de mare ajutor in bucatarie! Multumesc!

  5. 5. Ana-Maria Joimir says: Reply

    Buna ziua! Eu nu am o reteta, ci mai multe pe care le fac impreuna cu copiii mei.Facem impreuna multe dulciuri, iar fetita mea in vârsta de 9 ani face unele retete chiar singura, eu doar fiind pe langa ea.De curând am facut impreuna tort de mere cu crema de zahar ars, tarta cu capsune si kiwi(astea au fost pregatite pt serbarea de sfarsit de an a baiatului meu mijlociu), iar saptamana trecuta am facut din nou tortul de mere cu crema de zahar ars impreuna cu copiii dar si cu o prietena de-a fetitei mele care ramasese la noi peste noapte.Fetita a fost f incantata de faptul ca a gatit si eaa pt prima data ceva.Pe langa tort a ajutat-o pe fetita mea la pregatirea orezului pt prânz si pe mine la pregatirea legumelor si a pestelui care au fost pe langa orez.Mai pregatim iimpreuna chec, clatite, negresa…si multe altele…

    1. 6. andreea 28 says: Reply

      Ultima data am gatit paste cu rosii si busuioc. AM pregatit cu baiatul meu apa pt fiert el a taiat marunt rosiile a cules cateva frunze de busuioc din gradina..am mancat impreuna ..delicios !!

  6. Buna! Bebele meu e micut, are 1 an dar abia astept sa mai creasca sa gatim impreuna. Pana atunci imi place sa-i fac biscuiti cu ce am prin casa. O banana, un ou, putin unt, faina de mei sau orez sau chiar faina normala de grau. La astea mai adaug nuci, stafide sau faina de migdale. Ies molcuti si foarte buni.

  7. Ce premiu frumos! Chiar daca am baieti, ne place mult sa bucatarim impreuna; oricum , se stie ca barbatii sunt cei mai buni bucatari :)). Pai, pregatim impreuna limonada, cornuri cu gem sau ciocolata, sfaramam biscutiii atunci cand facem prajituri cu biscuiti, amestecam ouale pentru omleta….
    Ne inscriem si noi cu drag.

  8. Alexandru fiind inca mic (2ani) am pregatit momentan impreuna doar biscuiti, inghetata si budinci de branza/iaurt. Cu siguranta in viitor vom pregati impreuna mai multe deserturi, speram cat mai sanatoase 🙂

  9. 10. nicoleta says: Reply

    Noi avem abia 2.11 ani si suntem fani jamie oliver…baietelul meu foarte des se joaca de.a bucatarul si eu mananc…in bucatarie are cutitul lui cu care taie ciuperci si cartofi….si tot el pune “frunzele” ( verdeturile ) in mancare…..este f oarte importanta parerea lui cand degustam 🙂 o zi minunata!

  10. Buna, Laura! Fetitei mele de 9 anisori ii place sa faca pizza, clatite, tarta cu branza si… fasolica, cum numeste ea fasolea verde cu pui. La toate bucatarim impreuna cu mult drag. Cartea ar fi o comoara pentru noi si un mare motiv sa petrecem impreuna alte clipe minunate in bucatarie. Multumim!

    Ramona Beldiman

  11. Fetita mea, Irina, are 4 ani si 5 luni. Gatim impreuna destul de des, in special dulciuri: biscuiti, briose, etc. Zilele trecute am facut gogosi cu iaurt. Insa, cel mai mult ii place sa pregatim paste cu somon pentru ca o las sa faca singura aluatul (deocamdata eu tai aluatul), sa taie ceapa, ardeiul si somonul. Ultima data le-a si preparat temic, evident sub atenta mea supraveghere. De asemenea, ii mai place sa gatim impreuna supa crema de dovlecei.

  12. 13. Mirela I. says: Reply

    Buna! De obicei impreuna cu fetitele mele facem Tarta cu visine. Cea mica pune doar visinele si linge degetelele :), cea mare ma ajuta si la spart ouale, adaugat faina….treburi serioase. De curand I-am scris celei mai mari pe hartie retata de clatite (asa mai inseram si cititul pe care acum il deprinde 🙂 ) si aluatul l-a facut singura. Deci suntem pe drumul cel bun 🙂 si cartile sigur Ie-ar face placere.

  13. 14. Manea Galina says: Reply

    Ce concurs frumos! Fetitelor mele le place cel mai mult cand gatim impreuina pizza. Eu fac aluatul si de restul se ocupa ele. Sa va spun si reteta exacta , pentru ca pentru mine este o reteta perfecta!
    Deci in 300ml apa calduta dizolvam 5 gr drojdie uscata. adaugam o lingurita de zahar, 10gr sare, , 500gr faina cernuta, 2linguri ulei de masline si framantam aluatul. Apoi ungem cu ulei de masline un bol mare si-l punem la loc cald cam pentru 40-60 min. dupa ce a trecut timpul necesar inta in scena fetele mele . Intind aluatul (din aceasta cantitate se obtin 2 pizza), adauga sos de rosii si restul. Se da la cuptor si peste 15-25 minute savuram impreuna cea mai puna pizza!!!

  14. Cezara a implinit de curand 6 ani. Si mi-a spus ca de acum e mare si trebuie sa faca si ea singura mancare. Singura e mai greu, dar pregateste si taie legume pentru salata, adauga sare si ulei. Si ar manca la fiecare masa salata … Impreuna facem des o prajitura cu fructe si biscuiti cu branza de vaci. Ba chiar vrea sa spele si vasele!

  15. 16. Ceaușescu Madalina says: Reply

    Buna ziua,

    Cu toate ca baietelul meu este micut 1,9 ani este nelipsit din bucatarie atunci cand gatesc ( sa vada ce fac) Cel mai des ii pregătesc chec,clatite si un tort cu mere.Ma bucura faptul ca este interesat de tot ce se intampla in bucatarie si poate cu trecerea anilor o sa am un ajutor de nădejde.

  16. 17. ana maria iulinszky says: Reply

    Buna ziua ! fetita mea de doi ani, e prezenta mereu cand ii fac biscutiti din tarate de ovaz si susan, ma ajuta cu completarea ingredientelor ,si la intins de aluat 🙂

  17. 18. Valentina Alexandrescu says: Reply

    Eu inca nu am gatit impreuna cu baietii mei, au 2 ani si jumatate. Dar le pregatesc cu drag, cel mai des, tort de mere si prajituri cu fructe. Uneori trebuie sa ma grabesc cu compozitia pentru ca vin pe langa castronul cu fructe si incep a fura, cand unul, cand celalalt.

  18. 19. Codruta says: Reply

    Buna! Fetele mele sunt micute (2 ani respectiv 9 luni) si nu putem face impreuna deserturi complicate. Fac impreuna cu cea mare biscuiti, toate combinatiile, deoarece acolo poate sa participe si ea, ceea ce o face foarte fericita. O las sa si-i modeleze asa cum doreste pentru a fi realizati de ea pana la final.

  19. Cel mai mult le place (lui Radu-5 ani si Iuliei-7 ani cand facem bomboane Rafaello. De obicei eu fac aluatul, Iulia face gogonele si pune aluna in mijloc, iar Radu le da prin nuca de cocos; dar cel mai frumos a fost atunci cand, intr-o dupa-amiaza, pe cand ei dormeau, acum vreo doi ani, eu am facut aluatul, fara sa stie ei, cu gandul sa le fac o surpriza. Ce crezi, in momentul in care am deschis frigiderul sa le pun mancare la incalzit, Radu a zis (fara sa vada sau sa stie nimic): ne faci bomboane Rafaello? -mirosul de lapte praf si esenta de rom l-a cucerit definitiv!

  20. 21. ana rosca says: Reply

    Cristinei mele ii place sa ma ajute la facut gogosi, deoarece se poate juca in faina si face tot felul de forme nemaiintalnite ( si unele din ele ce nu se pot praji)!

  21. Noua ne place sa facem biscuiti cu untura. Sunt deliciosi si eu doar supraveghez piticii de 5 si 3 ani, si fac ultimele doua tavi (cand ei deja-s plictisiti)

  22. 23. Maria Beres says: Reply

    Noua ne place sa facem placinta cu mere. Tati si micutii storc sucul 🙂 Le place sa apese butonul de start. E concurenta mare! Dupa care vine partea cu aluatul cand ne murdarim si murdarim tot ce ne sta in cale, iar ultima parte… e cea mai delicioasa 😉

  23. Baietelul meu de aproape 2ani ma copiaza cand amestec vreo compozitie sau prajituri. In rest asteapta cu nerabdare sa primeasca rezultatul muncii mele: prajituri raw, smoothiul de dimineata, biscuiti sau briose. Intentionez sa ii achizitionez un learning tower pentru a-l implica efectiv in procesul creative 🙂

  24. Eu si fetita mea (are 7 ani si 6 luni) facem cel mai des, briose si tort “padurea neagra”; ea este “responsabila” cu intinsul cremei ( la tort) si decorarea (si la tort si la briose). Ii place sa puna toate ingredientele, mai ales ca acum poate citi din cartea de bucate.
    Acestea sunt cele mai placute momente petrecute impreuna.

  25. Buna! Un concurs foarte frumos cu premii pe masura! Cu D pregatesc in bucatarie pizza( el pune ingredientele), salata de fructe (el este responsabilul cu taiatul lor- cu cutit de plastic desigur si doar fructele care merg taiate),sucuri, cozonac (aici ma ajuta la framantat) si cam atat avand in vedere ca are doar 3ani si 7luni 🙂 Sincer, mancarea este foarte gustoasa atunci cand gatim impreuna 🙂 El ar vrea sa ma ajute mai mult dar pt ca avem si o surioara de 1an si 10 luni care vrea si ea sa participe la “joaca” noastra trebuie sa ne alegem cu atentie retetele.

  26. Fetita mea are 5 ani si ma ajuta cam de 2 ani la bucatarie.Noua ne place sa facem prajituri impreuna.Orice fel de prajituri.Este responsabila cu adaugatul ingredientelor si mai nou cu amestecatul lor.La fel de mult ii place sa bata snitelele si sa ma ajute cand tai legumele.

  27. 28. Tania Ionescu says: Reply

    Noi facem des parajitura cu mixerul, adica blad de tort si cateodata mai punem in el si fructe. Si ne palec sa sa si gustam si punem apoi si faina

  28. Desi am baietel si e mai mult interesat de constructii il mai iau si cu mine in bucatarie la gatit. Mai ales atunci când fac ceva simplu gen inghetata sau fursecuri/biscuiti. Imi da si el o mana de ajutor sau… mai mult ma incurca :)))
    Foarte dragute cartile. Am si eu una din aceeasi serie doar ca e cu paine. Mi-ar placea sa imi imbogatesc colectia pentru ca mi se par interesante si utile mai ales când ai copii.

  29. 30. Dascalescu Andreea says: Reply

    Buna,
    Marie, care implineste 11 ani anul acesta,i ii place sa pregateasca briose cu ciocolata, fursecuri si limonade! A incercat si niste aripioare crocante cu fulgi de porumb, (care i-au iesit minunat) iar din parc a venit cu o reteta de gogosi pe care le pregatim destul de des!

  30. 31. Marasescu Gabriela says: Reply

    Buna! Si noi facem mai mereu vafe si clatite.Ii mai place sa se ,,joace ..cu aluatul de paine.

  31. Ruslana mea adora briosele,asa ca le gatim destul de des.

  32. 33. Oana Crisan says: Reply

    Eu impreuna cu fetele mele, ne petrecem timpul uneori pregating placinte. J. are 6 ani si e ajutorul meu la turnat apa, uleiul, pus sare. I are 3 ani si amesteca drojdia, iar mai apoi framanta bine aluatul, gustand din cand in cand, ca sa vada daca e gata 🙂

  33. 34. Adina Scintei says: Reply

    Biscuiti si briose, asta gatim noi impreuna. Biscuitii sa ii decupeze cu forme diverse si sa intinda coca, iar briosele cel mai mult sa le orneze. Multumesc!

  34. Ioana are doar 1 an si trei luni, inca nu gateste, dar are toata viata inainte:). Nici eu nu prea gateam inainte de ea, dar acum lucrurile stau altfel. Cred ca mancarea preferata e spanacul (de preferat in sezon, proaspat din piata). Cand nu se gaseste in piata, iau baby spanac la punga, din orice supermarket.
    Spanacul il oparesc in apa fiarta (nu-l fierb, ca-si pierde proprietatile), separat ceapa, morcov, telina, pastarnac, carne de pui, o rosie decojita, sare, ulei de masline.

  35. Baietilor mei le place sa facem fursecuri cu diferite forme, precum si saratele zimtate, iar pzza o fac singuri daca le intind eu aluatul in tava.

  36. Ce carti frumoase!
    Copiii mei se bucura mereu cand le cer ajutor in bucatarie sau cand le anunt ca vom face o prajitura, Incerc sa le implic cat mai mult pot. Cel mai des impreuna facem galete. Ei scot mixerul, bat ouole, adauga zahar, lapte, praf de copt si faina. Punem aparat in priza, ei pun si amestecul. Poate le place si pentru ca sunt gata de mancat foarte repede.Ce nu este mancat imediat se depoziteaza intr o cutie pentru mai tarziu.

  37. 38. Tarcaoanu Catalina says: Reply

    Theodor Apolodor indrageste sa faca chec cu mine. Ma ajuta in felul urmator: arunca cojile de ou la gunoi, toarna praful de copt, tine mixerul, adauga ingredientele turnandu-le din pahar. tot el este cel care adauga miezul de nuca, iar cand s-a copt, serveste pe toata lumea.

  38. Fetita mea are 3 ani si jumatate si o implic in bucatarie in activitatile usoare: facem galustele de gris pentru supa de pui, bate ouale pentru omleta, pune zaharul la biscuiti si alegem nucile de coaja cand facem cozonac.

  39. 40. Luminita Tarasinca says: Reply

    Mariuca mea prefera clatitele, briosele si cornurile cu dulceata si I le prepar cu cea mai mare dragoste de fiecare data.

  40. 41. Nedelea Mihaela says: Reply

    Nu stiu daca ne incadram sa participam la concurs, Alexandru fiind un bebe prea mic pentru a gati se multumeste doar sa stea intre perne la bucatarie cand gatesc eu. De aceea il si numesc ”bucatarul sef”.*>:D< big hug

  41. Ce minunate carticele! Ca de altfel toate cartile de pe pagina Ancai, In minunata lume a cartilor, 🙂 pe care le citesc fetiei mele si bebelusei din burtica mai nou.
    Sofia, fetita mea in varsta de 2 ani si 10 luni adora sa facem clatite impreuna. Ii place sa adauge ingredientele in castron si sa bata cu telul aluatul format. Apoi se bucura cand punem aluatul pe placa de clatite si ma ajuta la intins aluatul cu spatula de lemn.
    Insa, cel mai mult ii place sa le manance cu diferite umpluturi.
    De asemenea, avem o carte din seria Martine, Matine fait la cuisine, unde personajul face clatite si ii place sa citim de acolo.
    Asa ne incepem duminica de obicei, preparand clatite impreuna si savurandu-le cu un ceai cald.

  42. 43. ionela bortofleac says: Reply

    Ei da , avand bebic de 9 lunite cel mai des ii prepar branzica calcica. Insa cu Mihai pregatesc cel mai des preparatele cu faina, ii place sa modeleze coca facem gogosi,paine la final vrea sa le manance pe cele facute de el

  43. 44. Ana-Maria Stan says: Reply

    Gatesc cu baietelul meu destul de des. Ii place sa stea langa noi cand pregatim masa si sa se si implece.
    Pregatim impreuna prajituri, pizza, paine. Sper sa ii placa sa gateasca si cand o sa creasca, poate chiar toata viata… Bine, recunosc: mi-as dori sa ajunga un mare bucatar 🙂

  44. 45. Flori Gheonea says: Reply

    Sophia (22 luni) iubeste placintele cu branza, spanac sau mere, insa cel mai mult ii place sa se joace cu aluatul. Imi cere mereu sa modeleze sau sa faca forme cu ajutorul formelor de biscuiti.

  45. Piciului meu ii place mancarea si sper ca pe masura ca va creste sa ma ajute in bucatarie. Acum, la 1 an si jumatate, ii place sa amestece in castroanele goale, sa plimbe cratitele prin casa si sa guste ce pregatesc de mancare. Ii plac legumele gratinate, in special broccoli si dovlecel, e mare fan paste si ultima varianta de paste gatita a avut mare succes: Baby spanac, masline, mozzarella. Despre dulciuri ce sa mai zic, ii fug ochii in toate partile cand ne vede pe noi ca mancam ceva “pe sub mana” 😛

  46. G al meu iubeste sa pună el hârtiile de briose in forma. Si apoi sta asa nemișcat langa geamul de la cuptor sa vada cu cresc.
    Dar de curand i-am facut salam de biscuiți.
    Doamne! A mancat jumătate pe nerăsuflate, iar la final a zis ca e preferatul lui si sa fac mai mult sa le duca si colegilor la gradi. Mi s-a parut asa sweet!
    Mai ales ca el e un zgârcit din fire.
    Ma bucur mult ca gătitul impreuna începe sa-l transforme intr-un copil altruist.

  47. 48. Simona Elena Romaș says: Reply

    Rareș are 12 ani, el este chef la gătit muffins cu mere și paste bolognese. Victor – fratele mai mic, de 6 ani și Miki- fratele mai mare,de 19 ani sunt ajutoare de nădejde ale bucătarului chef dar și cei mai critici degustători.

  48. Prajitura noastra nu are un nume, noi o alintam “fructata”, e un fel de tarta, de fapt… Facem compozitie de chec si, in functie de sezon si disponibilitate, folosim fructe proaspete, banane, mere, piersici, caise, capsuni, cirese. Turnam jumatate din compozitie in tava, asezam un strat de fructe, asteptam 3 minute la cuptor, mai turnam restul compozitiei, apoi un strat de fructe….Ei, mai mult ne jucam, facem forme, numaram bucati de fructe, amestecam dupa cum dorim fructele. De mancat, fetita mea nu prea mananca dulciuri, dar ajuta la “fructata” de sfarsit de saptamana.

  49. Baietelul meu mic de 2ani nu gateste cu mine deocamdata, dar ii place sa se joace cu pastele, boabele de fasole sau linte. Si bineinteles, cu mancarea pregatita de mine!

  50. 51. Denisa Galatanu says: Reply

    Pregatesc cu piticul Waffle berry pie. El e reponsabil cu maruntitul vafelor si din cand in cand mai si mananca din ingrediente.

  51. 52. Gianina Froicu says: Reply

    Fetita mea abia a implinit 3 ani, asa ca nu pot sa zic ca prajiturim prea des impreuna. Totusi, printre placintele, tarte, papanasi si alte dulciuri, cel mai mult ne place sa facem tarta cu visine. Taskurile sunt foarte bine delimitate, Any mixeaza ouale cu zaharul, mami adauga faina, putina sare, cand e gata punem in tava, iar la final Any pune visinele pe deasupra. Dam la cuptor, si cand e gata papam cu o deosebita placere, convinse fiind ca dulcele facut in casa e cel mai sanatos!

  52. Buna ziua. Fetita mea are 2 ani si 6 luni, iar ceea ce gatim impreuna sunt 3 feluri simple: omleta (ea bate oule spunand ca face supa de oua), gris cu lapte si ceai 🙂 Cam atat impreuna. Simplu si usor.

  53. Prajiturile noastre preferate sunt briosele. E o adevarata distractie si placere sa le pregatesc impreuna cu fetita mea, fie ele de ciocolata sau cu fructe .

  54. Briose cu dovlecel si morcovi gatesc cel putin saptamanal pentru Petru, de 1 an.

  55. 56. violeta.argatu says: Reply

    Cu Ioan clatite, cu Ana salam de biscuiti 🙂

  56. 57. Mihaela Haivas says: Reply

    Cheesecake cu fructe de padure. Este o reteta simpla, fara coacere si pe placul bucatarului de 5 ani.

  57. 58. Stanciu Florentina says: Reply

    Fetita mea face alaturi de mine un chec , reteta in care se amesteca toate ingedientele solide , apoi separat cele lichide , etc .ca in executie nu ai cum sa ratezi :))) ….Mama face aluat de pizza , fetita aseaza ingredientele , prajitura rapida la microunde .

  58. 59. Diana JIan says: Reply

    Cel mai de prepar pandispan cu fructe, iar fetita de 4 ani ma ajuta sa bat oua, sau sa amestec in aluat. Multumim pentru concurs! Diana Jian

  59. 60. Adriana says: Reply

    Fetitei mele ii place mult de tot sa ma ajute la bucatarie…din pacate insa nu am eu rabdarea necesara sa o implic prea des. Ii place orice fel de desert si il savureaza cu atata pofta de parca ar fi fost creat de cel mai iscusit cofetar din lumea asta…iar eu ma satur doar privind-o pe ea :))) . Cred totusi ca in topul preferintelor ei sunt briosele cu ciocolata…si abia asteptam sa descoperim si alte retete minunate in aceste carticele.

  60. 61. alina radu says: Reply

    Bucatarim destul de des impreuna. Pregatim pizza, placinta cu mere, clatite,tarta cu fructe. Le place foarte mult sa framante si sa-si puna ingredientele pe aluatul de pizza. Cei doi nazdravani (Eric – 6 ani si Maria – 4 ani) sunt nelipsiti in bucatarie. Carina (9 luni) doar priveste momentan la cei doi cum se i-au la intrecere la savurat preparatele. Iar la final, feedbackul din partea lor: “Mami, au iesit delicioase.”

  61. 62. Cristina B. says: Reply

    De obicei facem impreuna briose, sau chiftele. Ne distram si fetele mananca mai cu pofta. Dar si la aluaturi m-ar ajuta tot timpul:)

  62. 63. Cristina says: Reply

    Pregatim impreuna gogosi la cuptor: eu intind aluatul, el decupeaza gogosile si le aseaza in tava. Apoi tropaie nerabdator pe langa cuptor, asteptand sa fie gata 🙂

  63. 64. Lazar Anca Iuliana says: Reply

    Orez cu mazare si menta pt copil de un an.Ingrediente:
    1 1/4 cesti supa de pasare
    3/4 ceasca orez brun
    1 1/2 ceasca mazare noua (proaspata)
    1/2 ceasca ceapa verde tocata
    1/4 ceasca menta proaspata tocata
    sare
    Pun supa la fiert intr-o oala. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaug orezul brun, acoper oala si las sa fiarba cam 4 minute. Adaug mazarea si ceapa, dau focul mai mic si las totul sa fiarba inca 6 minute.

    La sfarsit, adaug menta si sarea si acopera oala, lasand ingredientele inca 3-5 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

  64. pizza! eu intind aluatul facut de mine iar ei isi aleg ingredientele si le decoreaza 🙂 au 2ani jumate si 4 ani jumate 😀

  65. Micutului meu de 2 anisori ii plac foarte mult biscuitii vegani preparati din fulgi ovaz, nuca măcinată, miere sau uneori mai pun banane, lapte de soia si pudra de roscove. Acesti biscuiți au succes si la adultii din casa…pofta buna!

  66. Fetita mea Emma de 3 ani este omniprezenta in bucatarie.Ea trebuie sa curete cartoful mai mare decat ea.E camioana la curatat ciuperci adica o punga mare o curata cat ai zice peste.Apropo de peste ii este frica de pesti …la asta nu se baga.Dar la snitele de exemplu e musai musai sa le bata ea altfel plange.Amesteca ouale…gusta faina si face asa niste labirinturi din faina prin toata bucataria.Totusi dragoastea cea mai mare e aluatul de la placinta cu mere.Ii place si sa faca si sa il manance crud 🙂

  67. Ilinca si cu mine facem briose saptamanal – e traditia noastra, la inceput voiam papanasi, dar nu aveam cum sa o implic. Pune hartiutele, amesteca toate ingredientele uscate iar eu pe cele ude. Dupa ce le pun in tava, le pune mot de cate un fruct:). Multumim de concurs. Vacanta frumoasa si dulce sa aveti!

  68. Noua ne place coca, orice dar coca sa fie! Cel mai des facem saratele (o parte unt, o parte telemea si faina cat cuprinde). Sunt usor de facut, bune de modelat si foarte gustoase!

  69. Tarta cu fructe este preferata noastră, batutul oualor si amestecatul ingredientelor, dar mai ales linsul castroanelor, Ștefi (2 ani) este campioană la acest sport. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.