Activităţi de vacanţă la mare (1) – papucei, licurici şi dreamcatcher

Şi anul acesta, ca şi anul trecut, am plecat în vacanţă cu un kit de activităţi care să le facă fetelor (Eliza, 6 ani şi Matilda, 4 ani) după-amiezile mai interesante, fiind genul de copii care nu dorm la prânz. Am pregătit trei proiecte: papuci de plajă cu mărgele, un licurici dintr-o sticlă de plastic şi un dreamcatcher din farfurie de carton.

Nu au făcut ele activităţile chiar la prânz pentru că ne-am mai şi odihnit, dar le-au făcut fie pe plajă când era apa prea rece să intre în mare, fie seara la hotel, când mai stăteam şi noi, adulţii, la o gustare şi un pahar de vorbă.

Pentru toate aceste activităţi am pus în bagaj de acasă materialele necesare, cu câteva excepţii pe care le voi evidenţia la fiecare activitate. De asemenea, în paranteză veţi găsi şi sursa originală a ideilor.

Papucei de plajă (flip-flops) din carton şi mărgele. (Sursa: Krokotak)

papucei

Materiale: carton, sfoară/şnur, mărgele, bandă adezivă mai lată.

Se decupează papucelul după forma piciorului, se face o gaură între degetul mare şi cel de lângă şi încă două găuri pe lateral. Se pune sfoara/şnurul în două, se face un nod la mijloc şi se introduce prin gaura de sus.

DSCN8010

Se înşiră o mărgea mai mare pe amândouă firele, apoi mărgele mai mici pe cele două fire diferite care, la final, se trec prin găurile laterale şi se leagă pe dos, legând şi nodul de sus. Nodurile se pot acoperi cu bandă adezivă.

Pe dos
Pe dos

Licurici fosforescent (Sursa: Pinterest, nu am reuşit să identific sursa originală a ideii)

DSCN8045

Materiale: sticlă verde de plastic, carton, scotch lat, ochi mobili autoadezivi (ca să nu vă treziţi ca mine că nu sunt autoadezivi şi trebuie să-i lipiţi cu un rotocol de scotch), un glow stick. Eu am comandat glow sticks de pe un site care se cheama glowmania.ro dar la mare se găsesc, de obicei, pe la vânzătorii ambulanţi, fie sub formă de beţe, fie sub formă de brăţări. Cumpăraţi-le neactivate, unele ţin şi 48 de ore (ca acestea folosite de mine la licurici) sau 12-24 de ore ca cele sub formă de brăţări.

Se decupează aripile din carton, se lipesc cu scotch, după ce se montează picioruşele din fire chenille. Se montează antenele şi se lipesc ochii mobili. Se introduce glow stick-ul în sticlă.

licurici

Dreamcatcher (prinzător de vise urâte) (Sursa: blogul 4 Crazy Kings)

Materiale: farfurie de carton, aţă/sfoară/gută, mărgele transparente, pene (noi am avut trei pene colorate şi pe restul le-am cules de pe plajă, fetele au fost încântate să vâneze pene de pescăruş).

DSCN8056

Se decupează un disc în interiorul farfuriei, se fac câteva găuri prin care se trece un fir, întinzându-l aleatoriu pentru a crea ideea de plasă. Se înşiră câteva mărgele în timp ce “ţesem” pânza care va prinde visele urâte. În partea de jos se fac trei găuri de care se agaţă aţă de care am legat pene şi pe care am înşirat mărgele.

Mâine vă arăt încă trei idei şi vă dau şi o listă cu toate materialele pe care le-am avut la noi, ca să vă faceţi o idee cu privire la ce ar trebui să luaţi la voi şi cum puteţi improviza dacă vreţi să faceţi şi ceva creativ în concediu 🙂

11713871_898343296893416_1949863551409765048_o

5 Replies to “Activităţi de vacanţă la mare (1) – papucei, licurici şi dreamcatcher”

  1. Toate sunt frumoase, dar lebada si tabloul cu rac mi se par mai usor de realizat (din cate se vede in poza) si cred ca ma voi incumeta si eu. Sper ca vei scrie si despre ele!? Tu ar trebui sa mergi in concediu mai devreme ca sa le poti da idei cititorilor inca de la deschiderea sezonului! Glumeam!

    1. Cristina, toate sunt usor de realizat, te asigur. Si da, voi scrie maine si despre lebada si tabloul cu rac 🙂

  2. Mie mi-au placut papuceii. O idee interesanta si foarte utila. Felicitari!

  3. Felicitari! Esti o mamica de nota zece cu multi de plus! Suuuuper idei!

    1. Ce draguta esti, multumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.