Tricou de vară cu nor de ploaie

Am văzut această idee de tricou pe pagina de facebook a jurnalistei Maria Coman şi mi-am dat seama că e foarte uşor de realizat: nu ai nevoie decât de un tricou, o cariocă textilă şi o foarfecă ascuţită.

DSCN8559

Se desenează norul cu ajutorul cariocii textile sau îl puteţi picta şi cu pensula cu vopsele textile, dacă vă e mai la îndemână (nu uitaţi să puneţi o folie protectoare între faţa şi spatele tricoului deoarece vopseaua textilă se imprimă şi pe partea cealaltă).

pasul 1 la tricou

După ce se usucă vopseaua, se ciupeşte materialul din loc în loc cu degetul mare şi arătător şi se taie vârful cu foarfeca pentru a forma picăturile de ploaie. Folosiţi o foarfecă ascuţită şi nu prea mare. Eu am folosit o foarfecă de croitorie şi mi-au ieşit picăturile prea mari şi mai degrabă romboidale. Cu puţină atenţie se pot obţine picături care să aibă forma corectă.De asemenea, cred că ar fi util să trasaţi o linie fină cu un creion sau cretă de croitorie acolo unde încep picăturile ca să vă asiguraţi că obţineţi un şir orizontal perfect drept, al meu e mai strâmb şi chiar dacă nu se vede urât pe mine mă zgârie pe retină faptul că picăturile nu sunt perfect aliniate.

DSCN8567
Aici am încercat o poză artistică dar nu ne-a ieşit 😀

Vopseaua textilă trebuie fixată cu fierul de călcat, fără funcţia de aburi. Se spală la mână sau la maşină la temperaturi scăzute.

1 Comment

  1. Ce frumos! Îmi place tare mult ideea!

Leave a Reply