Tricou de vară cu nor de ploaie

Am văzut această idee de tricou pe pagina de facebook a jurnalistei Maria Coman şi mi-am dat seama că e foarte uşor de realizat: nu ai nevoie decât de un tricou, o cariocă textilă şi o foarfecă ascuţită.

DSCN8559

Se desenează norul cu ajutorul cariocii textile sau îl puteţi picta şi cu pensula cu vopsele textile, dacă vă e mai la îndemână (nu uitaţi să puneţi o folie protectoare între faţa şi spatele tricoului deoarece vopseaua textilă se imprimă şi pe partea cealaltă).

pasul 1 la tricou

După ce se usucă vopseaua, se ciupeşte materialul din loc în loc cu degetul mare şi arătător şi se taie vârful cu foarfeca pentru a forma picăturile de ploaie. Folosiţi o foarfecă ascuţită şi nu prea mare. Eu am folosit o foarfecă de croitorie şi mi-au ieşit picăturile prea mari şi mai degrabă romboidale. Cu puţină atenţie se pot obţine picături care să aibă forma corectă.De asemenea, cred că ar fi util să trasaţi o linie fină cu un creion sau cretă de croitorie acolo unde încep picăturile ca să vă asiguraţi că obţineţi un şir orizontal perfect drept, al meu e mai strâmb şi chiar dacă nu se vede urât pe mine mă zgârie pe retină faptul că picăturile nu sunt perfect aliniate.

DSCN8567
Aici am încercat o poză artistică dar nu ne-a ieşit 😀

Vopseaua textilă trebuie fixată cu fierul de călcat, fără funcţia de aburi. Se spală la mână sau la maşină la temperaturi scăzute.

One Reply to “Tricou de vară cu nor de ploaie”

  1. Ce frumos! Îmi place tare mult ideea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.