Expoziția caritabilă Prin artă mă formez

Asociaţia ARICA lansează “Prin artă mă formez”, o campanie de conştientizare şi sensibilizare asupra importanţei integrării sociale a persoanelor cu tulburări din spectrul autist. În cadrul campaniei, expoziţia “Prin artă mă formez” are ca scop strângerea de fonduri pentru susţinerea cursurilor de terapie prin artă pentru copii cu diverse dizabilităţi din cadrul asociaţiei. Ne dorim ca desenele realizate de către aceşti minunaţi copii în cadrul orelor de terapie prin artă să fie expuse în spaţii moderne şi creative, pline de viaţă şi oameni cu suflet mare care ar dona cu drag 50 lei ca să ia acasă un desen realizat cu multă dragoste şi răbdare.

Expoziţia “Prin artă mă formez” îşi propune să atragă atenţia atât asupra importanţei artei în dezvoltarea şi recuperarea copiilor cu nevoi speciale, cât şi asupra înţelegerii şi acceptării persoanelor cu diverse tulburări din partea societăţii.

Lucrările sunt realizate de către copii în cadrul orelor de terapie, fiecare reprezentând o integrare, o înţelegere a diverselor elemente din mediul înconjurător. Pentru copiii care nu au nevoi speciale acest lucru poate fi banal, însă, pentru un copil special, mediul înconjurător reprezintă o necunoscută, un factor declanşator al anxietăţii care duce la o respingere din partea sa a tot ce îl înconjoară. În lupta cu dizabilitatea, acesti copilaşi trebuie sa muncească zilnic, oră de oră, alături de terapeuţi, rezultatul fiind integrarea şi depăşirea acestor obstacole.

Expoziţia se va desfasura în perioada iulie-august, în incintele partenerilor noştri din Bucureşti: restaurantele Ludic, Lente, Epic Bar si Gradina OAR.

În cadrul proiectului se va lansa şi o campanie de fundraising pe platforma Galantom, care va încuraja oamenii să doneze minim 50 lei pentru asociaţie şi să primească astfel un desen din cadrul expoziţiei.

Cumpărând cu 50 de lei un desen din expoziţia “Prin artă mă formez” veţi susţine dezvoltarea acestor copii şi misiunea terapeuţilor Asociatiei ARICA de a-i ajuta în drumul lor spre integrare socială.

Despre asociaţia ARICA

ARICA este o organizatie neguvernamentală înfiinţată în 2014, având ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu vârste cuprinse între 2 -10 ani cu tulburări din spectrul autist şi alte deficienţe şi a familiilor acestora. Aici fiecare copil va beneficia de un program individualizat bazat pe evaluare funcţională.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.