Aqua Park Eforie Nord

DSC_9509

Încă din prima zi când am ajuns în Eforie am remarcat reclama agresivă care se făcea parcului. Eliza m-a tot bătut la cap să mergem, însă mi se părea aiurea să dau banii la aqua park (35 de lei de adult, 25 de copil) în condiţiile în care aveam marea la dispoziţie. În plus, nu poţi ieşi la prânz să culci copilul sau să-i dai ceva de mâncare şi pe mine asta mă cam enervează. Nu la fel de tare cât mă enervează faptul că nu poţi intra cu apa ta, de exemplu, sau cu gustări pentru copii. Mi se pare aşa o tâmpenie să te zgârceşti la nişte chestii mărunte în condiţiile în care oricum oamenii cheltuie destul de mulţi bani acolo. În fine, până la urmă, într-una dintre zile, am decis să le fericim pe fete şi am mers şi noi la Eforie Aqua Park. Trebuie să recunosc că ziua a fost una foarte reuşită şi mai toate condiţiile/serviciile din parc mi s-au părut bune. Cu toate acestea, am înţeles că aqua parkul s-ar situa cu mult sub parcurile acvatice din Bucureşti, de exemplu, însă eu nu am testat şi nu pot face singură comparaţia. Părerea mea subiectivă e că merită bifat, măcar într-una dintre zile dacă aveţi un sejur mai lung. E gălăgie şi aici, dar măcar scăpaţi de vânzătorii de porumb 😀

Aqua Park se află pe plaja Belona. Dacă urcaţi/coborâţi scările dintre capătul plajei şi staţiune, puteţi trage cu ochiul în parc ca să vă hotărâţi dacă merită să daţi banii sau nu.

Atracţiile

Au două tobogane mari (unul deschis, unul închis) pe care te dai cu colacul şi nişte tobogane pe care te dai fără nimic. M-am dat cu Eliza doar în toboganele pe care te dădeai cu colacul, a fost o experienţă foarte frumoasă, chiar dacă mie îmi e frică şi de apă şi de spaţiile închise 😀

aqua park eforie

Au o piscină mare în care Eliza a exersat înotul dar şi piscină mică pentru copii mai mici, cu un loc de joacă acvatic foarte frumos şi ofertant (tot felul de tobogane, chestii de căţărat, leagăn pe apă, găleţi care se umplu cu apă şi pică pe tine etc). Alegeţi-vă un şezlong pe partea cu locul de joacă pentru copii pentru că aici, şi e doar părerea mea, puteţi lăsa copilul şi nesupravegheat sau supravegheat de la distanţă cu câte un ochi aruncat ocazional (nu de doi ani, evident), în timp ce voi beţi un frappe sau o bere rece pe şezlong. Oricum există salvamari şi puncte de prim ajutor (nu că ar fi nevoie, chiar nu mi s-a părut că ar fi.)

colaj eforie aqua park

Pe la prânz se fac tot felul de programe (deşi ora mi se pare prost aleasă, alea sunt orele când ar trebui să stai la adăpost de soare) – unul pentru copii (deşi nu văd sensul picturii pe faţă în condiţiile în care se spală imediat în piscină) cu dansuri, jocuri, baloane etc şi unul pentru adulţi, cu zumba acvatică şi tot felul de dansuri. Eliza a fost la toate, nu numai la cele de copii. La aqua zumba i-a plăcut la nebunie, nu mai spun la cursurile de dans.

Şezlongurile şi umbrelele (cam mici) sunt incluse în preţul de acces. Toaletele sunt ok, destul de curate, cu hârtie igienică. Au şi duşuri. Am remarcat că sunt foarte atenţi la curăţenie, nu ştiu dacă asta se întâmplă pentru că e nou deschis sau pentru că vor să ofere servicii de calitate, dar sper să dureze. Un mare minus îl acord faptului că parcul e deschis doar până la ora 18.00 (cu începere de la 9 dimineaţa). Ar fi mers măcar până la 20.00 dacă nu mai mult, abia atunci se mai răcoreşte şi e mai plăcut de stat la piscină.

Mâncare şi băutură

Au un pool bar interesant de unde îţi poţi lua chestii direct în piscină, dar şi bar pe margine. Au restaurante variate (zonă doar de pizza la cuptor, zonă de autoservire, zonă de preparate din peşte) iar mâncarea este bună şi la preţuri decente. Au şi un frigider cu sucuri naturale (cred că bio, dar nu bag mâna în foc, e o marcă românească, nu le-am văzut pe piaţa de larg consum). Găsiţi de toate, cu siguranţă aveţi ce mânca la prânz, chiar dacă aveţi diete mai speciale.

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul lor.

2 Comment

  1. ionela bortofleac says: Reply

    Sa incep sa-mi fac planuri pentru anul viitor?

    1. De ce nu? 🙂

Leave a Reply