Recomandare de cazare în Sighişoara – Casa Barocă

Casa Barocă din Sighişoara este unul dintre cele două locuri în care am stat cu ocazia unor scurte vizite la Sighişoara. Pensiunea are puţine camere şi pun pariu că se ocupă repede, mai ales în timpul festivalului medieval, pentru că oferă şi servicii de închierere costume (prin intermediul magazinului de suveniruri de la parter).

Avantajul e că se află chiar în cetate, aproape de trei obiective turistice demne de vizitat – Turnul Cositorarilor, Scările acoperite şi Turnul cu ceas. E foarte frumos decorată, deşi pentru claustrofobi accesul îngust şi tavanele joase pot pune ceva probleme. Dacă vă doriţi o “experienţă autentică” (ce expresie de ghid turistic de doi bani :D) vă recomand să vă cazaţi la Casa Barocă – fiind chiar în cetate, puteţi parcurge locurile mult mai în tihnă ştiind că nu trebuie să urcaţi şi să coborâţi de fiecare dată dealul 🙂

DSCN5224_1

Preţurile mi s-au părut decente când am fost (100 de lei pe noapte, cred că tot aşa sunt şi acum, pe booking arată 49 de lire pentru două nopţi la una dintre camere, dar au preţuri diferenţiate). Pot oferi şi mic dejun dacă doriţi deşi sunt destule cafenele în apropiere unde vă puteţi răsfăţa. Au chiar şi mini bar cu apă şi vin la preţuri care nu aduc aminte de Mariott, aşa că nu vă sfiiţi să vă răsfăţaţi cu vinul pus la dispoziţie.

Casa Barocă e perfectă pentru o escapadă romantică dar şi pentru o excursie în grup cu prietenii, dacă optaţi pentru apartament. Au un site cam slăbuţ dar găsiţi detalii şi fotografii pe diverse alte site-uri cu profil turistic. Cazarea şi decazarea se fac la magazinul de suveniruri de lângă, cred că au acelaşi proprietar, iar rezervarea se confirmă doar după ce achitaţi un avans.

piata cetatii

Sighişoara e destinaţie turistică de week-end, zic eu, mai mult de două, maxim trei zile nu aveţi ce face acolo. Vizitaţi tot ce e de vizitat, gustaţi merele pădureţe din copaci, acordaţi-vă un moment de linişte pe o bancă în frumosul cimitir al cetăţii, urcaţi în turn, coborâţi scările acoperite, cumpăraţi un borcan cu dulceaţă, beţi un ceai în frumoasa cafenea Casa Cositorarului, pozaţi-vă în costumele medievale, căutaţi-l pe Mark Tudose ca să aflaţi povestea lingurilor lui şi plecaţi acasă doar cu suveniruri autentice de la Galeria de artă tradiţională (Piaţa Cetăţii nr 8). O excursie la Sighişoara vă va umple de linişte şi de încântare pentru multă vreme!

cesti

 Altă recomandare de cazare în Sighişoare: Hotel Binder Bubi.

One Reply to “Recomandare de cazare în Sighişoara – Casa Barocă”

  1. Am cautat cateva poze pe internet cu aceasta pensiune sau nu stiu cum s-o numesc exact, pentru ca mi-a atras atentia. Desi am mai fost in Sighisoara de cateva ori la niste rude, voiam sa vin in vizita si anul acesta si eram interesat de un loc de cazare care sa fie mai aproape de cateva obiective turistice, asta pentru ca o sa aduc cu mine cateva persoane care n-au mai fost acolo si vreau sa nu fie distanta prea mare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.