(P) 5 sfaturi pentru a te bucura mai multă vreme de confortul unei saltele

Acum doi ani, când am renovat camera Elizei, aveam nevoie pentru patul ei de o saltea cu o dimensiune mai specială şi dacă tot m-am înhămat la treaba grea de a alege o saltea, am zis s-o schimb şi pe cea de la dormitorul meu, care era destul de veche. Am început să caut pe forumuri informaţii să văd ce saltea e mai recomandată, cu arcuri, fără arcuri, cu spumă, de tip memory foam etc. Informaţii n-am acumulat prea multe, dar m-am distrat teribil citind forumurile, se pare că lumea se încaieră pe absolut orice subiect în marea lume a internetului şi nici măcar un subiect aşa de paşnic precum alegerea unei saltele de pat nu poate scăpa de flagelul „ba pe-a mă-tii”.

Până la urmă am apelat tot la google şi am ajuns pe un site (actualul SomProduct) pe care l-am ales din două motive: 1. avea dimensiunea care îmi trebuia pentru patul Elizei şi 2. oferea, în schimbul unei sume modice, posibilitatea de a-ţi ridica salteaua veche atunci când ţi-o livrau pe cea nouă. Cum eu nu aveam ce face cu cea veche şi nu mă vedeam cărând-o în spate până la groapa de gunoi, am ales fericită saltelele, am plătit taxa de ridicare şi am aşteptat. Îmi aduc aminte tranzacţia foarte bine, deşi s-a petrecut acum mai bine de doi ani, pentru că am nimerit cei mai amabili curieri cu care am lucrat vreodată. Au cărat saltelele pe scări până la etajul 8, cu zâmbetul pe buze, au ridicat salteaua veche, mi-au livrat şi pernele primite cadou şi au avut deschiderea să rezolve o situaţie care apăruse pe moment. Mi-am spus atunci că, uneori, şi curierii sunt oglinda unor servicii impecabile oferite de anumite companii.

saltea1Dăm pe repede înainte doi ani mai târziu şi acum două săptămâni găsesc, surprinsă, în inbox un email foarte simpatic de la CEO-ul SomProduct. S-au rebrănduit, şi-au lărgit gama de produse şi comercializează şi corpuri de iluminat, canapele, mobilier, lenjerii şi curând vor avea şi decoraţiuni. Site-ul are o denumire nouă dar i-am recunoscut imediat pe furnizorii mei de saltele de acum doi ani. I-am spus că chiar am comandat de la ei, ne-am amuzat şi am pus-o de un parteneriat. Genul acesta de colaborare e cea care mă încântă cel mai mult: când am testat pe banii mei un produs sau un serviciu şi ştiu că merge brici pentru că există respectul faţă de clientul anonim, care vine de pe google, şi nu neapărat respectul faţă de bloggerul Laura Frunză.

Acestea fiind spuse, înainte să vorbim despre oile noastre, mai am o rugăminte: aşa cum v-am mai rugat şi alte dăţi, am şi acum nevoie de sfatul vostru. Am de cumpărat pentru un cuplu care se căsătoreşte în curând un cadou mai deosebit. Aş vrea să fie ceva pentru casă dar sunt împotriva cumpăratului de oale, tigăi şi vaze, aşa că m-am gândit fie la o lenjerie de pat, fie la o cuvertură, însă cum mie îmi plac doar chestiile uni şi ştiu că lor le plac chestiile mai înflorate sau cu model, mă gândeam să vă cer vouă ajutorul să aleg o lenjerie sau o cuvertură potrivită. Intraţi pe site-ul SomProduct, dacă aveţi o clipă (dar numai dacă aveţi timp/chef), şi spuneţi-mi care lenjerie sau cuvertură vă place mai mult. Cea care strânge cele mai multe voturi va fi cea achiziţionată 🙂

Şi ca să nu ziceţi că aţi citit degeaba până aici, iată cinci sfaturi utile pentru întreţinerea saltelei:

 1. indiferent de tipul de saltea achiziţionată, folosiţi o somieră cu scândurele sau cu găuri. Salteaua va putea astfel să „respire”. Dacă dedesubt are o scândură tare, eventual din pal, mirosurile şi microbii se vor acumula pentru că nu va exista nicio cale de aerisire. Eu am insistat în mod expres la patul Elizei să aibă găuri în somieră (era făcut pe comandă).
 2. folosiţi o husă specială pentru saltea. Husele pentru saltele nu sunt un moft, sunt foarte utile, se spală la maşină şi protejează salteaua de praf, transpiraţie şi diverse accidente (copil care face pipi în pat, de exemplu).
 3. alegeţi o saltea cu faţă de vară şi de iarnă iar dacă nu are aşa ceva, rotiţi-o totuşi măcar o dată la şase luni. Asta va face ca salteaua să rămână uniformă şi să nu se deformeze.
 4. o dată la câteva luni, presăraţi pe saltea bicarbonat amestecat cu ulei esenţial de arbore de ceai, întindeţi bine, lăsaţi să acţioneze, apoi aspiraţi cu aspiratorul la putere maximă.
 5. Ultimul şi cel mai important sfat: cheltuiţi mai puţini bani pe pat şi mai mulţi pe saltea. Petrecem în pat jumătate din viaţa noastră (pentru somn şi alte cele 😀 ), nu e de glumă cu salteaua, poate face diferenţa între zombie şi zâmbet dimineaţa! Găsiţi aici toată gama de saltele SomProduct: http://www.somproduct.ro/saltele

saltea2

9 Comment

 1. adrianastildeviata says: Reply

  Si eu mi-am cumparat salteaua de la ei. Acesta este modelul: http://www.somproduct.ro/saltea-ortopedica-cu-arcuri-si-lana-bio-uk-style-24-cm-grosime.html
  Am fost foarte multumita de cum a decurs comanda, iar de saltea numai lucruri de bine! Ii recomand si eu!

 2. crisg says: Reply

  http://www.somproduct.ro/cuvertura-carla.html

  Ne spui cate ceva si despre salteaua ta? Ce model este? Multumesc

  1. Sincer nu mai ştiu, mă uit acasă pe ea, dacă nu mă înşel, cred că încă mai am eticheta ataşată.

 3. Crissu says: Reply

  Daca ar trebui sa aleg pentru niste tineri casatoriti as alege modelul de mai jos pentru ca mi se pare ca are culori care sunt potrivite pentru un cuplu (nu are nici prea multe flori si nici roz 😀)
  http://www.somproduct.ro/set-lenjerie-pat-deluxe-rodin-roz.html
  Foarte frumoase modele si mai deosebite ,atat cele pt adulti cat si cele pt copii!
  Din ce era pe site care ti-a facut mai mult cu ochiul?

  1. Uite asta, macar daca nu e uni, sa fie cu patratele http://www.somproduct.ro/lenjerie-de-pat-ranforce-viva-pink.html

 4. Mie mi-a placut: Lenjerie de pat Ranforce Pera Orange

 5. Violeta.argatu says: Reply

  Hai c-am ras :)).
  Merci mult pt raspuns!
  Cred ca tre sa schimb patul cu totul, sub saltea e fix placaj si cred ca asta este sursa mirosului “un pic mai asa” de care ma lovesc dimineata cand intru in camera.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Poti face si gauri in placaj, asa e la Eliza, am rugat tipul care a facut patul sa-mi faca gauri. Sunt destul de mari, cam cat gura unei cani. In plus musai salteaua intoarsa din 3 in 3 luni si lasata la aerisit bine, uneori cate o zi fara lenjerie, cu geamurile deschise.

Leave a Reply